Öğe: Çerkezköy’ün iki yılını çaldınız

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin 2 yıllık faaliyetleri ile ilgili bir basın açıklaması düzenlerken “Tekirdağ’ın Büyükşehir ilan edilmesiyle birlikte halkın yaşadığı coşku ve beslediği umutlar, Büyükşehir Belediyesi’nin beceriksiz yönetimi nedeniyle, üzerinden iki yıl geçmeden tam bir hayal kırıklığına dönüştü. Görevde bulunduğu iki yıl boyunca, hizmet üretmek yerine, sürekli bahane üreten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, bu hayal kırıklıklarının baş mimarı olmuştur” ifadelerini kullandı

Öğe: Çerkezköy’ün iki yılını çaldınız
04 Nisan 2016 Pazartesi 15:06

MECLİS ÜYELERİ DE HAZIR BULUNDU

Abdullah Öğe’nin basın açıklamasında Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Remzi Garip, Şükrü Dumanlar, Dilaver Burak, Ayhan Çitil, Seyithan Caferoğlu, Mehmet Soyhan, Melek Şen, Ömer Kılınç, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Azbay, Mustafa Karataş, Celal Yeşilyurt, İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş de hazır bulundu.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Pazartesi günü saat 12.00’da Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda gerçekleşen basın toplantısında İlçe Başkanı Abdullah Öğe,  Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, Türk milletine de başsağlığı dilerken “MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i de ölüm yıldönümünde anıyoruz. Kendisi Türkiye’ye mal olmuş bir lider. Kendisini şükran minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

SIKINTILARA DİKKAT ÇEKİYORUZ

Abdullah Öğe düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart Yerel Seçimleri’nin üzerinden 2 yıl geçtiğini belirterek ““Biz de bu vesileyle, hem geçmiş iki yıla ilişkin bir değerlendirme, hem de gördüğümüz bazı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla bugün bu basın toplantısını gerçekleştiriyoruz” dedi.

ALBAYRAK HAYAL KIRIKLIĞININ BAŞ MİMARI

Tekirdağ’ın Büyükşehir ilan edilmesiyle birlikte halkın yaşadığı coşku ve beslediği umutların, Büyükşehir Belediyesi’nin beceriksiz yönetimi nedeniyle, üzerinden iki yıl geçmeden tam bir hayal kırıklığına dönüştüğünü kaydeden Öğe “Görevde bulunduğu iki yıl boyunca, hizmet üretmek yerine, sürekli bahane üreten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, bu hayal kırıklıklarının baş mimarı olmuştur” diye konuştu.

PERFORMANSTA 26. SIRADA

Tekirdağ’ın 30 Büyükşehir arasında performans olarak 26. Sırada yer aldığını belirten Öğe “Yıllık 1.2 Milyar TL’ye ulaşan devasa bütçesiyle, Afrika’daki neredeyse birçok ülkenin bütçesini geride bırakan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ne il merkezine, ne de bağlı ilçelere altyapı-üstyapı hizmeti getirmekte aciz kaldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin,  Türkiye’deki toplam 30 Büyükşehir Belediyesi’nin performans değerlendirmesinde, ancak 26. Sıra’da yer bulabilmesi bu söylediklerimizin bir ispatı niteliğindedir. Hiç kimsenin memnun olmadığı TEKPARK uygulamasıyla, hiçbir hizmet üretmeden mevcut yolları otopark haline getirdiği halde, bu uygulamadan bile milyonlarca lira zarar eden bir yönetimden, Tekirdağ için nasıl bir hayırlı sonuç bekleyebiliriz” şeklinde konuştu.

EN DÜŞÜN PAYI ÇERKEZKÖY ALDI

 “Sadece Tekirdağ için değil, bütün Türkiye açısından büyük öneme sahip olan Çerkezköy, önceki yıl olduğu gibi geçen yıl da, Büyükşehir Belediyesi tarafından adeta cezalandırıldı” diyerek sözlerine devam eden Öğe “İlçemiz, geçen yıl da Büyükşehir bütçesinden en düşük payı alan ilçelerden birisi olmuştur” dedi.

ÇERKEZKÖY TÜRKİYENİN GÖZBEBEĞİ İLÇELERİNDENDİR

Büyükşehir Belediyesi’nin miyop bakış ile Çerkezköy’ün iki yılını çaldığını belirten Öğe “Kadir Albayrak’a bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz. Sayın Başkan unutmayınız ki; ihmal ettiğiniz Çerkezköy, 300’ü aşkın büyük sanayi kuruluşuyla, Türkiye’nin gözbebeği ilçelerinden bir tanesidir. Bunun bir sonucu olarak Çerkezköy, her yıl yoğun göç almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarına göre Çerkezköy’ün nüfusu bir önceki yıla göre yüzde 8.52 oranında artarak 133 bin 626’ya yükseldi. Bu hızlı büyümeyi, yerel hizmetlerle tolere etmeyerek, bir ilçenin geleceğini çalmış oluyorsunuz. Bu miyop bakış açınızla, Çerkezköy’ün iki yılını çaldınız. 3 yılını daha çalmanıza müsaade etmeyeceğiz” dedi.

HİZMET İÇİN KAÇ GÜN SÜRE İSTİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, göreve geldiğinde hizmet için süre istediğini anımsatan Abdullah Öğe “30 Mart 2014 tarihinin üzerinden 2 yıl geçti. Halen süre istemeye devam eden, hizmet isteyen halka sabır tavsiye eden Sayın Albayrak, yüzünü ne zaman Çerkezköy’e dönecek? Sayın Albayrak hizmet için daha kaç gün süre istiyor? Çerkezköy, Büyükşehir’den ayrıcalık istemiyor, fazlasını istemiyor, sadece hak ettiği yatırımları talep ediyor. Bunu da görmezlikten gelmeye veya Çerkezköy’e çok görmeye kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.

MERAK ETMEKTEYİZ

 “Şuana kadar geçen iki yıllık süreçte, Çerkezköy’e gerçek anlamda, kalıcı bir hizmetin yapıldığı kanısında değiliz” diyerek sözlerine devam eden Öğe, “30 Mart yerel seçimlerinden önce, Belediye Başkanı Sayın Vahap Akay’ın gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği vaatlerini kalan 3 yılda, nasıl hayata geçireceğini merak etmekteyiz” dedi.

ÇERKEZKÖY HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMADI

Öğe konuşmasının devamında, “Nisan ayı meclis toplantısında gündem konusu olan ancak herhangi bir inceleme fırsatı vermeden toplantı esnasında meclis üyelerinin önüne konulan Faaliyet Raporu’nun, Çerkezköy’ün hak ettiği hizmeti alamadığının rakamlarla ispatı olduğunu ifade etmek isterim. Toplam 220 sayfadan oluşan ancak genelde bol resimlerle bezenmiş; somut ve ciddi bir hizmetin olmadığı, kendi ağır ama gerçek anlamda içi boş 2015 yılı Faaliyet Raporu’nu incelediğimizde Çerkezköy halkının hak ettiği gerçek anlamda bir hizmetin varlığından söz edemiyoruz” diye konuştu.  

HİZMET YAPMAYA DAVET ETTİ

Öğe açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: “2015 yılı Faaliyet Raporu’nda fotoğraflarda da gösterildiği gibi beton yolları yine betonla yama yapmayı hizmet zanneden, bunu bir faaliyetmiş gibi raporun başına koyan, birkaç çevre düzenlemesi ve spor salonu tadilatını büyük projeler gibi sunan belediye yönetimini gerçek hizmetler yapmaya davet ediyoruz”  dedi.

PERSONEL ALIMLARI RAHATSIZ EDİYOR

Personel alımlarının herkesi rahatsız etmeye başladığını sözlerine ekleyen Öğe “Liyakate bakılmadan birimlere doldurulan ihtiyaç fazlası personel, işleri hızlandırmak yerine, iyice hantallaştırmıştır. Belediye’den hizmet talep eden vatandaşlar, ya bu hizmeti alamamakta, ya da gereğinden daha uzun bir sürede bu hizmeti alabilmektedir” dedi.

İHALELERDEN HABERDAR OLMASI GEREKMEZ Mİ?

Doğrudan temin ile gerçekleşen satın alımların kamuoyu ile paylaşılmamasının akıllarda bazı soru işaretleri bıraktığını sözlerine ekleyen Abdullah Öğe “Çerkezköy esnafı, doğrudan temin yöntemiyle yapılacak satın almaların, Belediye’ye ait internet sitesinden duyurulmasını, geniş yelpazede teklif alınmasını ve gerçekleşen satın almanın yayınlanmasını talep etmektedir. Bu noktada belediyeye iş yapabilen birkaç firmanın değil, tüm Çerkezköy esnafının ihalelerden haberdar olması gerekmez mi?” dedi.

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Bu eleştirileri sadece muhalefet yapmak amacıyla değil, Çerkezköy halkının hak ettiği hizmetleri alması ve daha yaşanabilir bir Çerkezköy’ün inşası için yaptıklarını kaydeden Öğe “Bundan sonraki süreçte de, Çerkezköy’e yapılması gereken yerel veya Devlet yatırımları için, görüş ve önerilerimizi her fırsatta dile getirerek, söz konusu hizmetlerin sağlanabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi değerli Çerkezköy Halkı ile paylaşmak isteriz” diye konuştu.

3 YILDA UMARIZ CİDDİ HİZMETLER YAPILIR

“Vatandaşların ödediği vergilerle yapılan hizmetleri çarçur etmeye kimsenin hakkı yok” diyerek sözlerine devam eden Öğe “Kalan 3 yılda umarız ciddi hizmetler yapılır. Çerkezköy halkı biraz daha sabretsin. 2019’da artık Ak Parti’nin örnek belediyecilik hizmetini Çerkezköy’e de getireceğiz” dedi.

FAALİYET RAPORUNU BEKLEDİK

Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da cevap veren Öğe “Cumartesi günü Kızılpınar’da bir okulun temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Tekirdağ’ı Türkiye’nin yıldızı yapacağız’ sözüne istinadan kendisinin herhalde Türkiye’deki yıldızlardan haberi yok. AK Parti’nin belediyecilik hizmeti sunduğu birçok yıldız belediye var. Biraz çıkıp çevresine baksın” dedi. Balıkesir’in de Tekirdağ ile birlikte Büyükşehir olduğunu söyleyen Öğe “Dönüp oraya baksınlar ve Ak Parti’nin örnek belediyeciliğini görsünler” dedi. Bu açıklamayı daha önce yapacaklarını belirten Öğe “Faaliyet raporunu bekledik. Faaliyet raporu Cuma günü yapılan meclis toplantısında görüşüldü. Biz de açıklamamızı bugün yapmayı uygun gördük” ifadelerini kullandı.

2015 YILI İÇİN MAZERET OLMAMALI

Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip de Stratejik Plan üzerinden Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirirken “Cuma günü yapılan belediye meclis toplantısında 2015 yılı faaliyet raporunun görüşüldü. 2014 yılında göreve gelen CHP iki yılını tamamladı. 1 Nisan 2014 itibari ile göreve geldiklerinden dolayı 2014 yılını tartışmaya açmıyorum. 2014 yılı zayıf, yetersiz, hizmetten yoksun bir şekilde geçti. 2014 için belki bir takım mazeretler olabilir. Ama 2015 yılı ile ilgili hiçbir mazeret olmamalı” dedi.

2015 YILINDA VARLIK GÖSTERMEDİLER

Ak Partili meclis üyeleri olarak, 2 yıllık süre zarfında Çerkezköy halkı için hizmet adına getirilen tüm konulara ‘evet’ dediklerini söyleyen Garip “Yerel iktidar 2015 yılında hiçbir varlık gösteremedi. Seçildikten sonra yasa gereği başkan ve ekibi stratejik plan hazırlamalı. Bu plan, bir yasa gibi uygulanması gereken bir plandır. Kendi görüşlerini, kendi yapacaklarını yazıp hazırladıkları bu planı 2015 yılı başında meclisten geçirdiler. Bunun içindekileri onlara defalarca okutacağız. Yapacağız dedikleri tüm projeleri Çerkezköy halkı için yapmalarını sağlamak için gayret edeceğiz” diye konuştu.

MİNİMUM ZAYİAT İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Garip konuşmasının devamında, “2 sene içinde Çerkezköy onların iktidarından dolayı büyük kayıplar yaşadı. Bundan sonra da farklı olacağını düşünmüyoruz. Biz yerel muhalefet olarak onları zorlayarak Çerkezköy halkının minimum zayiatla atlatması için çalışacağız” dedi. Yerel iktidarın bu planı meclisten geçirdikten sonra planı bir yere attığını, böyle bir plan yaptıklarını bile unuttuğunu savunan Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Dr. Remzi Garip, “Bu plan dışına çıkarken meclise bilgi vermek, tekrar revize etmek onun asli görevidir” diye konuştu.

BELEDİYE BİNASINA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR

Dr. Remzi Garip, stratejik planda yer alan projeler ile ilgili de örnekler verirken  “Stratejik plana 2015 yılında Kültür Merkezinin yüzde 25’inin tamamlanması gerekiyordu. 2015 yılında belediye hizmet binasının yeniden düzenlenmesi işinin yüzde 50’sinin tamamlanması gerekiyordu. Ama belediye binasına bir çivi bile çakmadılar. Sadece belediyeye bol bol masa ve sandalye alarak kendi adamlarını bu masa ve sandalyelere oturttular. Belediye hizmet binasında partilere birer grup odası tahsis edebilirlerdi. Çerkezköy halkının onların ne yaptığını değil, ne yapmadığını öğrenmesini istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

AKAN YERLERİ BİLE YAPMADILAR

25 yıl önce bile Çerkezköy Belediye Meclisi’nde kürsü olduğunu ifade eden Garip “Ama bunlar 2 yıl boyunca birileri çıkıp konuşmasın diye kürsüyü kaldırdılar. Cuma günkü meclis toplantısında nasıl olduysa geri koymuşlar. Biz de o kürsüye çıkarak ilk defa konuştuk” dedi. Stratejik Plana göre 2015 yılında modern pazaryerinin yüzde 50’sinin yapılması gerektiğini söyleyen Garip “Bırakın bunu yapmayı mevcut Pazar yerinin akan yerlerini bile yapmadılar” dedi.

%40’I BİTECEKTİ

Stratejik plan ile ilgili örnekler vermeye devam eden Dr. Remzi Garip “Planda düğün salonuda yer alıyor. 2015 yılında yüzde 40’ını bitireceğiz demiş. Ama bunun arsası bile yok. Plana göre stadyumun yüzde 20’sinin bitirilmesi lazımdır. Ama arsası bile yok. Şuanda Kapaklı sınırları içerisinde kalan Mustafa Uğraş Stadı Çerkezköy Belediyesi’ne ait, tapusu belediyeye ait. O stat gerçekten çok güzel, belki tribünleri biraz geliştirilebilir” dedi.

PLANI HATIRLATMAK İSTERİZ

Küçük Sanayi Sitesi’nin taşınması işinin %20’sinin 2015 yılı içerisinde tamamlanması gerektiğini sözlerine ekleyen Dr. Remzi Garip “Aşevinin yüzde 50’sini yapacağız dediler. Stratejik planda yapacağız deyip de böyle bir planın varlığını bile unutan arkadaşlara bu planı hatırlatmak istiyoruz. Çerkezköy halkına bu izahatı yapacağınızı umuyorum” diye konuştu.

BU İŞİ YAPAN ARKADAŞLARI VAR

Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Remzi Garip “Bunların yaptığı çok güzel şeyler de var. Bolca çiçek dikiyorlar. Demir korkuluk hastalıkları var. Muhtemelen bu işi yapan bir arkadaşları var. Ona sürekli iş yaptırma peşindeler” dedi. Doğrudan teminlerle ilgili de konuşan Dr. Remzi Garip “Kendi arkadaşlarına doğrudan teminle menfaat sağlıyorlar” iddiasında bulundu.

STRATEJİK PLANI ÇOĞALTSINLAR

Remzi Garip ayrıca yerel iktidara bir çağrıda bulunurken “Bu stratejik planı çoğaltsınlar. Tüm daire başkanlarının,  sorumluların önüne koysunlar. Siyaseten yapılması gerekenleri bırakıp stratejik plana göre hizmet etmeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

60 TL PARA ALINIYOR

Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ayhan Çitil de su ve abonelerle ilgili konuşurken “Akıllı sayaçtan normal sayaca geçenlerden 60 TL para alınıyor. Bunun alınmaması için önerge verdim. Başkan da bunun takipçisi olacağını söyledi fakat olmadı. Halk bundan çok rahatsız” dedi ve ardından basın toplantısı sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.