Okul bahçelerine renk geliyor

Kapaklı Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını okul bahçelerine taşıyor

Okul bahçelerine renk geliyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
20 Kasım 2019 Çarşamba 11:39


Oyun çizgileriyle donatılan okul bahçeleri, çocuklar için yaz aylarında alternatif oyun alanları haline dönüşürken, bir zamanlar anne babalarının hatta büyükanne ve büyükbabalarının oynadığı geleneksel sokak oyunları da günümüze ve gelecek kuşaklara taşınmış oluyor.
 "ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK"
 Okullarda başlayan çizgi çalışmaları arasında, “Yakan Top”, “Seksek”, “Köşe Kapmaca”, “Tombik ve Mendil Kapmaca” oyunları yer alırken, pek çok geleneksel oyun okul bahçelerine renk katıyor.
Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla, çocukların yaz tatili boyunca boş zamanlarını değerlendirmeleri ve keyifli anlar geçirmeleri sağlanıyor.
Kapaklı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  ve okul müdürlüklerinin işbirliğiyle okullarda çalışmalar devam edecek.
ZEKA GELİŞİMİNE KATKI
Okulların bahçelerinde oyun çizgileriyle buluşan çocuklar, kişisel ve zeka gelişimlerine katkı sağlayan bu oyunlar sayesinde daha da sosyalleşiyor.Sosyalleşme açısından da öğrencilerin yeni arkadaşlık bağları kurmalarını sağlayan çizimler, Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından birçok okulda devam ettirilecek.  Çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayan bu oyunlar, 10’ar dakikalık teneffüsleri de eğitim alanına dönüştürüyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerin öncelikte olduğu bu uygulama, teneffüs vaktini eğlenirken öğrenmeye ayıran öğrenciler tarafından eğlenceli oyunlar olarak görülüyor

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.