Olan öğrenciye oldu! ​

Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencileri, okulları 2018 – 2019 eğitim öğretim sezonu başında tadilata girdiği için büyük sıkıntı yaşıyor. İnci Narin Yerlici İlkokulu’nda eğitim gören lise öğrencileri ‘öğlenci’ olmaktan şikayetçi. Üniversite sınavına hazırlık için yaz döneminde kursa yazıldıklarını kaydeden lise 4. sınıf öğrencileri, öğlenci oldukları için kurslara yetişemediklerini  ve bu durumun kendilerini oldukça kötü etkilediğini ifade ediyor

Olan öğrenciye oldu! ​
24 Ekim 2018 Çarşamba 17:26

İKİNCİ DÖNEME YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
2018 – 2019 eğitim öğretim sezonunun başında tadilata giren Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde hummalı bir çalışma sürüyor. Depreme dayanıklı ve daha modern bir hale getirilmeye çalışılan okulun tadilatının ikinci dönemin başına kadar tamamlanması öngörülüyor.

LİSE ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çıkılan ihale kapsamında bu çalışmalara başlanırken; ihalenin geç tamamlanmasından dolayı yaz tatilinde hiçbir çalışma yapılmayan okulda, eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla tadilat başladı ve bu durumun tek mağduru okullarını değiştiren lise öğrencileri oldu.

SINAV STRESLERİ ARTTI
Öğrenci velileri de durumdan şikayetçi olduklarını kaydederken; özellikle lise son sınıf öğrencilerinin takviye dersler almak için kurslara yazıldığını ancak öğrencilerin okula öğlenci olarak gittiklerinden dolayı kurslara katılamadıklarını ve bu yüzden sınav streslerinin daha da arttığını belirtti.

MİLLİ EĞİTİM YETKİLİLERİ GERİ ADIM ATMIYOR
Lise öğrencilerinin sabahçı olmaları için okul ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle de görüştüklerini kaydeden veliler, yöneticilerin inatla geri adım atmadığını ve lise öğrencilerini öğlenci yaptıklarını ifade etti.

İHALENİN PLANLAMASI REZALET
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihale için kötü bir planlama yaptığını kaydeden veliler, “Bu çalışmalar yaz döneminde, okullar kapalıyken yapılabilirdi. 3 ay boyunca bu okul boş boş yattı ve okullar açıldığı zaman tadilat başladı. Olan bizim öğrencilerimize oldu” diyerek sitemlerini dile getirdiler.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.