Önsel rakibini üçe katladı; 214’e 72

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 11.olağan kongresinde seçime iki liste ile gidilirken, kongre sonunda 400 delegeden 291’i sandığa gitti. 5 oy geçersiz sayılırken Koray Önsel 214 oy alarak ilçe başkanlığına seçildi. Rakibi Şaban Kardeş ise 72 oyda kalmış oldu.

Önsel rakibini üçe katladı; 214’e 72
21 Aralık 2014 Pazar 18:12

KONGRE DE BAŞKAN DEĞİŞMEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 11.olağan kongresinde İlçe Başkalığına Koray Önsel seçildi. Dün 12.00-17.00 saatleri arasında Elite Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye MHP MKYK Üyesi Erdem Karakoç, MHP İl Başkanı Enez Kaplan, MHP Tekirdağ İl eski Başkanı Yunus Meral, MHP ilçe eski başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP Tekirdağ Milletvekili aday adayı Metin Dönmez, siyasi partilerin ilçe yönetim kurulu üyeleri kongre öncesinde salona gelip her iki adaya da kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundular.

İKİ LİSTE SUNULDU

Kongrede ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına sunulan önerge ile MHP İl Başkanı Enez Kaplan Divan başkanı seçildi. Toplantının devamında Saygı duruşunda bulunulurken, akabinde gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Divana mevcut ilçe başkanı Koray Önsel’in başkan adaylığındaki liste ile Gazeteci Şaban Kardeş’in başkan adaylığındaki iki liste sunuldu.

EL ELE KARDEŞÇE ÇIKMAK ÖNEMLİDİR

Faaliyet raporu, gelir-gider hesaplarının oy birliği ile kabul edilmesi sonrasında İl Başkanı Enez Kaplan bir konuşma gerçekleştirdi. Kaplan yaptığı konuşmada, “Unutulmasın ki, kongre salonlarından kardeşçe çıkmak hep birlikte partimizin başarısı için çırpınmak dava adamlığının ön şartıdır. Teşkilatta birlik, sahada birlik, sözde birlik ve ülküde birlik için herkes üzerine düşen vazifeyi azami derecede yerine getirmelidir” dedi.

TARİHİ ŞUURLA HAREKET ETMEYE ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Enez Kaplan konuşmasının devamında ise, “MHP’nin yönetiminde söz ve pay sahibi almayı düşünen her dava arkadaşım nefsini yenmeli, bireysel gündemini kenara itmeli, milli ve tarihi bir şuurla hareket etmeye özen göstermelidir” açıklamasında bulundu.




BÜYÜMEYEN BİR MHP VARDI

Kaplan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından aday konuşmalarına geçildi. İlk olarak konuşan Şaban Kardeş, şunları söyledi; “MHP’nin Çerkezköy’de büyümesi, ülkücü iradenin Tekirdağ’da hakim olması, MHP’nin Trakya’ya hükmedebilmesi ve MHP’nin Türkiye siyasetinde gündem belirmesi için aday oldum. Tayyip ve tayfasına dur demek için ben varım. Geçmişte çok hatalar yapıldı. Geçen zamanda büyümeyen ve büyütülmeyen bir MHP var. 15 yıl önce gördüğümüz yanlışlardan sonra İlçe eski başkanı Mustafa Ordu’ya ‘başkan, bu dakikadan sonra sana ayırdığım zamanı eşime, işime ve çocuğuma ayıracağım dedim. Mustafa Ordu beni istemiyor, benim fikirlerim benim düşüncelerim hayallerim ona ütopya geliyor. Saygı duyuyorum, işimin başına geçtim”

SADECE DAVAMI DÜŞÜNDÜM

Kardeş konuşmasının devamında ise, “Adaylık sürecinde İlçe Başkanı Koray Önsel’den delege listesini istedim ama veremeyiz ve Genel Merkezin kararı var dedi. İl Başkanı Enez Kaplan’ı aradım. Durumu anlattım. İl Başkanı  ‘listeleri vereceksiniz’ dedi. Aradan 4.5 saat sonra üye listesi getirildi. Bugüne kadar siyaset düşünmedim, davamı düşündüm. Kimse beni suçlamasın, beni aramadı diye. Bir iletişim listesi yok, hepsi temizlenmiş de gönderilmiş. Ülkücüler bilgi ve belgeyi saklar mı?” serzenişinde bulundu.

MUSTAFA ORDU’DAN PARTİYİ KURTARDIK

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’i de eleştiren Kardeş, “Koray Önsel, ilçe başkanımız ilk açıklandığında ilk sevinen ben olmuştum. Çünkü Mustafa Ordu’dan partiyi kurtarmıştık. Mustafa Ordu gitti, tarih oldu. Genç dinamik bir kardeşim geldi. Gurur duydum. Belediye başkan adaylığı gündeme geldi. Genç arkadaşımız, çıktı; aday oldu. Destekledik. Bir süreç yaşandı. Sonra İlçe Başkanlığı atanması gündeme geldi. Koray Önsel atanırsa yıpratırsanız dedim. Atayacak aday mı yoktu? Ben varım dedim, Koray Başkan ilçe başkanı oldu. Şimdi yeniden aday oldu; takdiri size bırakıyorum” dedi.

BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTTİK

Şaban Kardeş’in konuşmasını tamamlamasının ardından söz alan Koray Önsel ise, partilileri selamlayarak, “her zaman vatandaşların arasında yer aldık. Uyumlu bir şekilde tüm sosyal faaliyetlerin içerisinde yer aldık. Hiçbir hesaplaşmanın içerisinde bulunmadık. ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ anlayışı içerisinde olmadık, siyaseti kıraathane köşelerinde, kapalı kapılar ardından değil, teşkilatımızda ve meydanlarda gerçek halkın arasında yaptık. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmedik. Teşkilatımıza gelen herkesi güler yüzle karşılayarak baş tacı ettik. Gündelik siyasetteki beklentileri hayalleri gerçekleşmeyince partimize sırt dönmedik, dönmeyeceğiz. Başarı çıtasını çıkardık” ifadelerini kullandı.

TAKDİRİ SİZLERE BIRAKIYORUM

Partinin başına geldikleri andan itibaren oyları yüzde 60 artırdıklarını sözlerin ekleyen Önsel, “15 yılda yapılan üye sayısını 1.5 yılda iki katına çıkardık. Hedefimiz MHP’yi hem yerelde hem de genelde iktidara taşımak olacaktır. Kırılan gönülleri kaybetmedin değil kazanmanın gayreti içerisinde olacağız. Yapıcı olacağız. Ben değil biz olacağız. Hiyerarşide Çerkezköy İlçe Başkanı, İl Başkanlığından habersiz hareket edemez. İl Başkanımızın izni olmadan hiçbir faaliyette bulunmadık. 74 Nolu üye Ali Dönmez ile birlikte bazı isimler istifalarını noter kanalıyla gönderdi, deftere işledik. Sonra da İl ve Genel Merkeze ilettik. Sürekli eski ilçe başkanımız Mustafa Ordu’dan dem vurarak, bugün onun üzerinden siyaset yürüten Şaban Kardeş arkadaşımızın takdirini size bırakıyorum” dedi.

AKP’LİLER ÜLKÜCLÜLERDEN OY İSTEDİ

Koray Önsel konuşmasının sonunda ise, “Şaban Kardeş konuşmasında ‘Tayyip ve tayfasına engel olmak için aday oldum’ dedi. Şaban Kardeş arkadaşımız için ne yazık ki Çerkezköy’de AKP’de görev yapan meclis üyeleri, AKP’de görev yapan yönetim kurulu üyeleri çok kıymetli ülkücü hareketin neferleri delegelerimizden oy istiyorlar. Bu nasıl oluyor, şaşkınlık içerisindeyim” diyerek sözlerini tamamladı.

142 FARK ATTI

Konuşmaların tamamlanmasının ardından seçime geçildi. 400 delegeden 291’i sandığa gitti. 5 oy geçersiz sayılırken Koray Önsel 214 oy alarak ilçe başkanlığına seçildi. Şaban Kardeş ise 72 oyda kaldı. Koray Önsel’in başkan adaylığındaki listede şu isimler yönetime seçildi: “Koray Önsel, Fatih Berber, İlker Yücel, Ali Gürsel Tefon, Tevfik Lanacı, Çetin Aygün, Bilge Nur Şümşet, Aynur Işık, Alpaslan Karıksız, Sonat Genç, Mustafa Çevik, Halil İbrahim Kayır, Hüsamettin Kaynak, Mesut Avcı, Mehmet Kar, Mehmet Nane, Niyazi Özdemir, Özkan Başaran, Emrullah Ataçay”

ŞABAN KARDEŞ’İN SEÇİM LİSTESİ

Şaban Kardeş’in başkan adaylığındaki listede şu isimler yer aldı: “Şaban Kardeş, Ayşe Büşra Özaydın, Oktay Temel, Nurettin Atmaca, Bilal Yıldız, Zeynep Bitikçi, Zeynel Abidin Gelen, Yahya Keleş, Adem Negiz, Sezai Göller, Adnan Zazoğlu, Münip Arslan, Ahmet Gürsoy, Hayrettin Karamuk, Nazik Demircan, Turap Karakoç, Abdi Baranlı, Ali Kosuva”

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.