Ordu; ‘ihalede çok büyük yanlışlık var’

Çerkezköy’ün duayen siyasetçilerinden Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısı ile son günlerin gündemini oluşturan Kapaklı-Saray yolu hakkında açıklamalarda bulundu. Ordu; “Kapaklı-Saray yolu KDV dahil 33 milyon TL’ye ihaleye çıkartılmıştır. Yapan firma ise bu zamana kadar KDV dahil 37 milyon ödeme yapmıştır. Bu ihale de fesh edilerek üç gün önce ise 44 kalemde tekrar burası 36 milyon 723 bin 220 TL olarak ihaleye çıkartılmıştır. İhalede büyük bir yanlış vardır. Bu bant üzerinde üç ilçenin siyasi parti liderlerini, ilçe belediye başkanlarının da bu konuyu araştırmalarını istiyoruz. Bu konuda en azından yolsuzluğun daniskası olan yolda inceleme yapsınlar. 36 milyon 723 bin TL Çerkezköy, Kapaklı, Saray halkının çocuğunun geleceğine hizmet edecek bir paradır. Bunu vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor” dedi

Ordu; ‘ihalede çok büyük yanlışlık var’
30 Temmuz 2015 Perşembe 17:24

 O YOLDAN ÜÇ TANE POST ÇIKARDILAR

MHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu önceki gün düzenlediği basın toplantısı ile birkaç konular hakkında açıklamalarda bulundu. Ordu iş merkezinde bulunan bürosunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Ordu, ilk olarak Kapaklı-Saray yolu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakıyorum da sanki çam sakızı çoban armağanı gibi konulara hakim olmayan herkes bu konuyu ele alıp çiğnemeye başladı diyerek konuşmasına başlayan Mustafa Ordu, “Çerkezköy, Kapaklı, Saray hattı ve hatta Vize, Pınarhisar, Demirköy ve Kırklareli’ni de katarsak bunlar çok önemli güzergahlardır. Ama maalesef 2010’dan beri bu yoldan bir koyundan bir post çıktığı gibi şuana kadar o yoldan üç tane post çıkardılar. Daha sonra dönemin MHP Tekirdağ Milletvekili Kemallettin Nalcı bu işi nasıl yapar diyerek CHP Saray Meclis üyeleri ile İl Genel Meclis üyeleri de karşı çıkarak Nalcı’nın sözleşmesini fesh ettiler” dedi.

GERİYE KALAN 41 KALEM HANGİ PARA İLE YAPILACAK

Kapaklı-Saray yolunun KDV dahil 33 milyon TL’ye ihaleye çıkartıldığını ifade eden Ordu, “Yapan firma ise bu zamana kadar KDV dahil 37 milyon ödeme yapmıştır. Bu ihale de fesh edilerek üç gün önce ise 44 kalemde tekrar burası 36 milyon 723 bin 220 TL olarak ihaleye çıkartılmıştır. Bu 44 kalemde 460 bin metrekare alana  25 bin ton asfalt dökülmesi gerekirken, taş dolgusu ise 400 tondur. Takribi ise 3 kalem yer için 9 bin metreküp beton dökülecektir. 3 kalemin maliyetini yaptığınız zaman çıkardıkları ihale aldıkları teklifi karşılıyor. 41 kalemi pekala nereden yapacaklar. Acaba dördüncü postumu çıkartacaklar” açıklamasında bulundu.

BÖYLE GİDERSE BİR BEŞ YIL DAHA BİRŞEY YAPILMAYACAKTIR

Yapılan ihalede yanlışlık olduğunu ifade eden Mustafa Ordu, “Biz herkesi uyarıyoruz. Bu bant üzerinde üç ilçenin siyasi parti liderlerini, ilçe belediye başkanlarının da bu konuyu araştırmalarını istiyoruz. Bu konuda en azından yolsuzluğun daniskası olan yolda inceleme yapsınlar. 36 milyon 723 bin TL Çerkezköy, Kapaklı, Saray halkının çocuğunun geleceğine hizmet edecek bir paradır. Bunu vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor. Geçmiş dönemlerde görev yapan Tekirdağ milletvekillerinden canla başla çalışanı olmamıştır. Böyle giderse de beş yıl boyunca yine buraya bir şey yapılmayacaktır” diye konuştu.

GÜCÜMÜN YETTİĞİ YER OLAN ADALETE ŞİKAYETTE BULUNACAĞIM

Kapaklı –Saray yolunun yapımında adı geçen MHP Eski Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı’ya ‘Bu işi A ‘dan Z’ye bilen Kemalettin Nalcı çıkıp bu yükü üzerinden atması gerekiyor’ diyerek konuşmasını sürdüren Ordu, “Parayı alan başkasıdır, Ama hala Kemalettin Nalcı’yı ve Eski Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatını sorumlu tutanlara buradan seslenmek istiyorum. Kemalettin Nalcı’nın yaptığı köprünün ayağının çalındığı söyleniyor. Eğer böyle bir şey varsa ve ispatlayamazlarsa en haysiyetsiz ve şerefsiz insanlardır. Tepe yolunda çökme varsa çıkıp Kemallettin Nalcı için iddialarını ortaya koysunlar. Bunu parti için yaptı ve çöktü diyenler en haysiyetsiz insanlardır. İstasyon yolu, Şehit Teğmen Akın Akın caddesi de kaç sefer çöktü ve yapıldı. Kemalettin Nalcı Kapaklı-Saray yolunun detaylarını A’dan Z’ye anlatmazsa oda en haysiyetsiz ve şerefsiz insandır. Bunu açıklasın ki konuşan kitlelerden kurtulsun. Bu konuyu vekillerin TBMM’ye taşıması gerekiyor. Ben de bu konu için yolsuzluk yapıldığı için gücümün yettiği yer olan adalete şikayette bulunacağım” dedi.

SADECE BÖLGEYE GELEREK BASIN AÇIKLAMASI YAPMASINLAR

Tren seferlerine de değinen Mustafa Ordu, “Dört beş yıldır Çerkezköy-İstanbul tren yolu yapılmıyor. Bu milleti temsil edenler bu konuyu gitsinler TBMM’ye sorsunlar. Ayrıca BSH ile Kızılpınar arasında tren yolunu takip eden yeşil alan yolu kime peşkeş çekilmiştir. Buradan Tekirdağ’ı temsil eden milletvekillerine sesleniyorum. 82 bin metrekare yeri gidip araştırsınlar.  Sadece bölgeye gelip basın açıklaması yapmasınlar” ifadelerini kullandı.

İMHA EDİLMESİ GEREKİYOR

Ordu konuşmasının devamında ise buğday konusuna da değinerek, “Silolarda ve toprak altında bekletilen 30 bin ton buğday hasat dönemin yaklaşmasıyla birlikte yok pahasına elden çıkarılıyor. Vatandaşlarımızın yediğimiz buğdaylardan haberi yoktur. 2013 yılında depolanan ürün küflenmiş, zehirlenmiştir. Kapalı depolara millete yedirmek için koyuyorlar. İki tane sağlık memuru ile gitsinler, bu buğdaydan ekmek yapılıp yapılmadığını görsünler. Bu saatten sonra hayvanlara verilmesi bile kontrolden geçirilmesi gerekiyor. İnsanlarımıza resmen çürümüş buğdayı yedirmeye çalışıyorlar. Depolar oradadır ve buradan da mülki amirlerimize sesleniyorum. Konunun ciddiyetine bakarak biran önce inceleme başlatılmalıdır. Bu buğday dan ekmek olmaz, buğdaydan hayvan yemi olmaz. Bunun imha edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

TOPRAK ALTINDA BU İŞİ YAPMALARINA GEREK YOK

Karlıköy’de kullanılmayan askeri depolarda buğdayların depolanabileceğini ifade eden Ordu, “Karlıköy’de kullanılmayan askeri depolarında bizim buğdaylarımızı depolayacak bir yer vardır. Burası da bölgenin bütün buğdayını da alabilecek bir yerdir. Hala toprak altında bu işi yapmalarına gerek yok. Vatandaşlık görevini herkesin yapması gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.