Ordu’dan rant uyarısı

Nisan ayı belediye meclis toplantısında, Ak Parti grubunun faaliyet raporuna ‘Stratejik plan ile faliyet raporunun uymadığı’ gerekçesiyle ret oyunun aldatmaca olduğunu iddia eden MHP eski Çerkezköy ilçe başkanı Mustafa Ordu, ‘Bunun arkasında rant hesabı var’ dedi

Ordu’dan rant uyarısı
21 Nisan 2016 Perşembe 16:54

 Ordu yaptığı açıklamada Ak Parti grubu adına konuşan sözcünün ambardere mevkiinde kat artırımı yoluyla, üç beş rantiyecinin kişisel hırs ve menfaati için Çerkezköy’ün temiz su kaynaklarını tehlikeye atacağını iddia etti.

Ordu’nun açıklamasında kamuoyuyla şunları paylaştı:  “Nisan ayı olağan belediye meclisi toplantılarında AKP grubu adına konuşan sözcü Belediye başkanının faaliyet raporunun ellerine geç ulaştığını ileri sürerek, inceleme imkanı bulamadıklarını söylemiş,ancak kısa süre içinde faaliyet raporuna baktıklarında stratejik plan ile belediye başkanının faaliyet raporu arasında uyum olmadığını,bir- iki örnekle açıklamaya çalışamış ve sonuçta akp grubu faaliyet raporuna ret oyu vermişti. Ben sözcünün stratejik plan ile faaliyet raporu eleştirisini ve akp grubunun ret oyunu hedef saptırmaya yönelik bir şov olarak görüyorum.Nisan ayı toplantılarında o şova neden gerek duyuldu? O şov kime karşı yapıldı? Amaç neydi? Sadece nisan ayı Çerkezköy belediye meclisi toplantısına bakarak soruların cevabını bulmak zor olur. Doğru cevapları bulmak için gelişmeleri biraz derinlemesine analiz etmek gerekir.

LOBİ FALİYETİ VAR

Hatırlanacaktır; ben uzun bir süredir Çerkezköy de ambar dere mevkiinin çok katlı yapılaşmaya açılması yönünde yoğun bir lobi faaliyetinin yürütüldüğünü, belediye meclis üyelerini plan tadilatına ikna etmek için gizli toplantılar yapıldığını kamuoyu ile paylaşmıştım. Son duyumlarım imar planı tadilatı için Çerkezköy belediye meclisinde yeterli oy çoğunluğunun sağlandığı yönündedir. Tekirdağ büyükşehir belediye meclisinden bu kararın nasıl geçeceğini düşünenler kendini fazla zorlamasınlar; bu kararın alınması için büyük mücadele veren Çerkezköy de lobi faaliyetleri yürüten AKP’li meclis üyesi nisan ayı  büyükşehir meclis toplantılarında büyükşehir belediye meclisi imar komisyonuna seçildi. Anlayacağınız rantçılar hedeflerine ulaşmak için çok önemli bir adım daha attılar.

DAHA İYİ ANLAŞILMIŞTIR

Herhalde stratejik plan eleştirisinin neden yapıldığı şimdi daha iyi anlaşılmıştır. Amaç gerçek bir meclis denetimi sağlamak için eleştiri yapmak değildi. Öyle olsaydı rapor titizlikle incelenerek tespit edilen eksiler önerge ile belediye meclisine getirilir, gereği yapılırdı. Amaç kesinlikle denetim değildir,tek amaç ambar dere de plan tadilatına karşı olan belediye başkanına göz dağı verilerek köşeye sıkıştırmak ve  plan tadilatına olan direncini kırmaktır.Anlayacağınız: AKP’li sözcü faaliyet raporu oylamasında belediyenin stratejik plan eleştirisini kendi stratejik planını hayata geçirmek için bir silah olarak kullanmak istemiştir.

Bu noktada siyasi parti ayırımı yapmaksızın bütün siyasi partilerin yöneticilerini ,sivil toplum örgütlerini ve vatandaşlarımızı son kez uyarıyorum; Belediye başkanı Ambar dere mevkiinde imar planı tadilatına karşı gelerek Çerkezköy de yaşayanların sağlıklı su içebilmeleri için çok önemli bir duruş sergilemektedir.Bu konuda gösterdiği kararlılık için kendisini destekliyorum.Çünkü;Ambar dere mevkii  Çerkezköy ün içme suyunu sağlayan derin kuyuların bulunduğu su havzasıdır. Üç-beş rantiyecinin kişisel hırsı ve menfaati için İmar planı tadilatı ile bu bölgenin nüfus yoğunluğunu arttırmak Çerkezköy e verilen içme suyunun kirliliğini arttırmak demektir. Yani Çerkezköy de yaşayan vatandaşların içme suyuna göz koymak demektir. Buna bu gün sessiz kalınarak izin verilirse plan tadilatından sonra bir şeyler yapmak için çok geç kalınmış olacaktır. O halde temiz su içebilmek için herkesi bu rantçılara karşı içme sularına sahip çıkmaya çağırıyorum.”

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.