Otobüs biletlerine şok zam

Çerkezköy-İstanbul arasındaki otobüs ücretlerine bayram arefesi 3 ile 5 TL zam yapıldı. Tek bir firma bilet fiyatını 13 TL’den 16 TL’ye yükseltirken, diğer firmalar ise bilet fiyatlarını 13 TL’den 18 TL’ye çıkarttılar. Yapılan zamlar vatandaşlar tarafından tepkiye neden olurken, bir kez daha tren seferleri gündeme gelmiş oldu.

Otobüs biletlerine şok zam
10 Temmuz 2016 Pazar 17:01


3 VE 5 TL’LİK ZAM
Bayram tatiline gitmek isteyen vatandaşlar ulaşım ücretlerine yapılan zam haberiyle çılgına döndüler. Çerkezköy-İstanbul arası yolcu taşımacılığı yapan firmalar Ramazan bayramı öncesinde bilet fiyatlarında artışa gitti. Tek bir firma bilet fiyatını 13 TL’den 16 TL’ye çıkarırken, diğer firmalar ise biletlerde 13 TL’den 18 TL’ye çıkarak 5 TL’lik bir zam yapmış oldular.
YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM İSTEDİLER
1 saatlik yol için 16 ve 18 TL ücreti çok bulan vatandaşlar duruma tepki göstererek, “Birçok yeni firmanın geldiği otogarda bu fiyat artışının bayram öncesi yapılmasına hiç anlam veremedik. Madem zam yapılacaktı neden bayramı beklediler. Türkiye’nin hiçbir yerinde 90 kilometrelik mesafeye 18 TL ücret alınmıyor. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atmalarını rica ediyoruz” serzenişinde bulundular.
REKABET SEBEBİYLE FİYATLAR DÜŞMÜŞTÜ
Firma yetkilileri ise İstanbul-Çerkezköy arası yolcu taşıma bilet fiyatlarına neredeyse 2 yıldır zam yapmadıklarını ifade ederek, “Çerkezköy -İstanbul arası yolcu ücretleri iki yıldır otobüs firmalarının rekabeti nedeniyle 18 TL’den 13 TL’ye inmişti. İki yıldır aynı fiyattan yolcu taşıyan firmalar Ramazan Bayramı öncesinde anlaşarak fiyatı iki yıl önceki seviyelere getirerek 18 TL de anlaşma sağladılar. Sadece bir firma 16 TL yaptı ve o da kısa bir süre içinde 18 TL’ye çıkaracak” denildi.
YAPILAN ZAM NORMAL
Ulaştırma Bakanlığının belirlediği fiyatlara göre yolcu taşınacağını belirten yetkililer, “Her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz ancak giderlerin fazla olması ve iki yıldan beri fiyatların aynı olması nedeniyle zam yapılması normal” açıklamasında bulundular. Haber: Uğur Can Avcılar

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.