Oylarımız kimsenin ipoteği altında değil

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çerkezköy Merkez ve Köyleri Şube eski Başkanı Metin Çavak, 30 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde Bulgaristan Türklerinin oyunun pazarlık konusu yapılmasına sert tepki göstererek, “Bulgaristan Türklerinin oyları difrizdeki buz değildir. Kimsenin ipoteği altında asla değildir” açıklamasını yaptı

Oylarımız kimsenin ipoteği altında değil
17 Mart 2014 Pazartesi 08:06

Bölgemizde 10 bine yakın Bulgaristan Türkü’nün yaşadığını belirten Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çerkezköy Merkez ve Köyleri Şube eski Başkanı Metin Çavak, “Bulgaristan’dan zorunlu göç nedeni ile Türkiye’ye gelen soydaşlarımızın her biri onurlu, şerefli ve haysiyetli Türk vatandaşıdır. Hayatlarını ve geçimlerini alın teri ile güç şartlarda kazanarak yaşamlarını sürdüren soydaşlarımızın oylarına kimse ipotek koyamaz, kendisinin arka bahçesi olarak lanse edemez. Bu en başta soydaşlarımıza yapılan hakaret olur. Çünkü her birey kendi kararını kendi verir, tercihine de herkesin saygı göstermesi gerekir” diye konuştu.
ARTIK DEVİR DEĞİŞTİ
Daha önceki seçimlerde Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşların kendi içinden biri olduğu nedeni ile Dr. Remzi Garip’e teveccüh gösterdiğini fakat Garip’in yaptığı siyasi manevraların, sık sık parti değiştirmesinin ve sadece seçim zamanı soydaşları hatırlamasının Bulgaristan Türklerini üzdüğünü kaydeden Metin Çavak, “Artık devir değişti. 30 Mart’ta sandık başına gidecek her soydaşımız siyasi partileri, onların Belediye Başkan Adaylarını değerlendirerek kararını verecek ve oyunu ona göre kullanacaktır. Çerkezköy ve Kapaklı’da yaşayan soydaşlarımızın hiçbir siyasinin etkisi altında kalmadan, ülkenin ve milletin geleceği için oy kullanacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.
UTANÇ VERİCİ!
Bazı kişilerin ve soydaşları temsil ettiğini iddia eden sivil toplum örgütlerinin soydaşlarımızı bir koyun sürüsü olarak görmesinin utanç verici olduğunu belirten Metin Çavak, “Bu şekilde soydaşlarımızı görenler 30 Mart’ta sandıklar açıldığında büyük şok yaşayacaklardır. Bazı siyasilerin son zamanlarda yaptıkları bizleri derinden üzmüştür. Düne kadar Başkan olarak bildiğimiz insanların koltuk uğruna düne kadar birbirleri hakkında söylemedik söz,etmedik hakaret bırakmayan Adayların Meclis listelerinde yer almaları gururumuza ve onurumuza dokundu.Bunları Sayın Garip unutmuş olabilir ama bizler asla unutmadık. Kendisi çıkıp Bağımsız Aday olsa yine arkasında durur ve beraber yürürdük ama şimdi hiçbir soydaşımız bu kirli siyasete alet olmayacaktır.
BİR SONRAKİ SEÇİM MUHTAR ADAYI MI OLACAK?
Ayrıca her seçim dönemi ‘Son kez seçime giriyorum’ diyen ve bizlerden destek isteyen Dr. Remzi Garip Beyin, ne zaman gençlerin önünü açacağını merak ediyorum. Böyle giderse galiba kendisi ölene kadar siyaset yapacak. Daha önce Belediye Başkan Adaylığı söz konusu olan Remzi Bey, artık hedef küçültmüş ve Meclis Üyeliğine razı olmuştur. Bir sonraki seçimde karşımıza Muhtar Adayı olarak gelirse şaşırmamak lazım” diye eleştirdi.
İNŞALLAH GARİP’E VEKİLLİK SÖZÜ GERÇEKTEN VERİLMİŞTİR
“Soydaşlarımızı temsil ettiğini iddia eden sivil toplum örgütünün Başkanı önce CHP’ye Meclis Üyesi olarak öneriliyor, CHP’deki arkadaşlar haklı nedenler ile başka bir arkadaşı isteyince bu kişiler kendini AKP’ye pazarladılar” diye şok iddia da bulunan Metin Çavak, “Soydaşlarımızı kullanarak bu kadar siyasi fırıldak çevirmenin sebebi nedir çok merak ediyorum? Ne uğruna kapı kapı partiler dolaşılıyor, Meclis Üyeliği listesine yazılmak için eğilip, bükülünüyor?” sorusunu sorduktan sonra “Umarım bu pazarlıkların altında Dr. Remzi Garip Beye Genel Seçimlerde Milletvekilliği sözü gerçekten verilmiştir. Umarız kendisini 2015’teki Genel Seçimlerde AK Parti’nin ilk iki sırasında görürüz. Aksi söz konusu olursa Dr. Remzi Garip’in soydaşlarımız içerisindeki saygınlığı ve itibarı büyük yara alır. Kendisinin bu duruma düşmesini şahsen kesinlikle istemem” dedi.
MUTLAKA SANDIĞA GİDİN VE OYUNUZU KULLANIN
Konuşmasının sonunda soydaşlara seslenen Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çerkezköy Merkez ve Köyleri Şube eski Başkanı Metin Çavak, “Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene ve kısaca bölgede yaşayan tüm soydaşlarımız 30 Mart günü mutlaka sandığa gitsinler ve hür iradeleri ile, kimsenin etkisi ve tesiri altında kalmadan oylarını kullansınlar. Kişilerin menfaatini ve rantını bir kenara bırakarak aydınlık ve güçlü bir Türkiye için tercihlerini yapsınlar.  Adayları değerlendirsinler, incelesinler, araştırsınlar. Kapasitelerini, bilgi ve birikimlerini değerlendirdikten sonra oy kullansınlar” dedikten sonra sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın milli kahramanlarıdır’ sözü ile bitirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arkadaş - 10 yıl önce
metin kardeşimi yıllardır tanırım. bir yamuğunu görmedim. böyle konuşuyorsa bir bildiği vardır.
Avatar
ali akirmak - 10 yıl önce
peki baskan sana hangi parti ne vaat etti de bu açıklamayı yaptın?
Avatar
Ahmet - 10 yıl önce
yahu eski başkan, sen bizi boşver kendi oyuna bak, kim nereye vereceğini iyi biliyor.
Avatar
namık - 10 yıl önce
delidir ama ne yapsa yeridir
Avatar
esnaf - 10 yıl önce @ali akirmak
ne alakası var? bütün sivil toplum kuruluşları zaten böyle söylemlere tepki gösteriyor. ha sen bu işi parayla yapıyorsan o başka. herkes kendisini satmaz senin gibi.
Avatar
metin cavak - 10 yıl önce @ali akirmak
ben rabimden alahimdan başkka hic kimseden bir şey istemem almama alanin dda alah beliasini versin cocuklarni sakat braksin torunlarni sevmeye nasip etmesin ...
Avatar
metin cavak - 10 yıl önce @Ahmet
http://www.cerkezkoy.com.tr/haber/chp-bulgaristandaki-etkinliklere-katiliyor-h2169.html
Avatar
orhan - 10 yıl önce
metin çavak düzgün bir insandır yıllardır tanırım. remzi garip artık muhtar bile olamaz. kendini bitirdi sıfırladı. bunu 30 martta daha iyi anlayacak