Öztrak: 10 parmaklarında, 10 kara

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili ve 25. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Faik Öztrak, Çerkezköy'de saha çalışması yaptı. Sabah saatlerinde Gabralı Hotel'de bir kahvaltı düzenleyerek katılımcılara açıklamalar yapan Öztrak, daha sonra esnafları ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret etti

Öztrak: 10 parmaklarında, 10 kara
18 Mayıs 2015 Pazartesi 15:59

 YOĞUN KATILIMLI BİR KAHVALTI DÜZENLENDİ

 

Gabralı Hotel'de düzenlenen kahvaltıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili ve 25. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Faik Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat, Çerkezköy Kızılay Başkanı Ertan Aşut, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İl Gençlik Kolları Başkanı Cemel Ogün Kürümoğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Dedesi Sinan Boztepe, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Dündar Orhun (ADD), Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi ve basın mensupları katıldı.

 

ARZU MANDALI SUCU: "İKTİDAR YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

 

Faik Öztrak'tan önce kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu; "Ülkemizde bir şeylerin yanlış gittiğinin farkında olan çok büyük bir kitle olduğu için ben bölgem adına, ülkem adına gururluyum. Bu insanları temsilen bir milletvekili adayı olarak karşınızda bulunmaktan da gurur duyuyorum. İnanıyorum gün bugün. Bunu hep birlikte başaracağız. Genel merkezimizin hazırladıkları politikalar, bizim sahadaki işimizi olabildiğince kolaylaştırdı. Tekirdağ özel bir bölge. Tekirdağ, yerel seçimlerde 12 - 0'ı yakalamış bir bölge. Bu 12 - 0 bizim omuzlarımızda hem bir yük hem de bir gururdur. 12 - 0 yapacağımızı söylediğimizde bizimle dalga geçmişler, imkansız olduğunu söylemişlerdi. Biz bunu başardık. İktidar yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 12 - 0 yaptık, önümüzdeki seçimlerde de hedefimiz 6- 0. Geçtiğimiz seçimlerde bizimle dalga geçenler tehlikenin farkındalar ve ufak ufak titremeye başladılar. Güçlüyüz, kuvvetle geliyoruz, ayak seslerimizi her yerde duyuruyoruz. Desteklerinizle üzerinden gelemeyeceğimiz, başaramayacağımız hiçbir şey yok." dedi.

 

FAİK ÖZTRAK: "EKONOMİ PATİNAJ YAPIYOR"

 

Arzu Mandalı Sucu'nun ardından konuşmalarına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili ve 25. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Faik Öztrak iktidarın kendi içinde büyük bir kavga içerisinde olduğunu belirterek; "Uzunca bir zamandır Türkiye'de insanlar sıkıntı içinde. Özgürlükleri kısıtlanmış vaziyette. Gelirleri düşmüş vaziyette, borç batağına girmişler. Ekonomi giderek patinaj yapıyor. Dönüp baktığımız zaman, iktidarın kendi içinde çok ciddi bir kavgaya tutuştuğunu, kimilerine paralelci dediğini, kimilerini vatan hainliğiyle suçladığını, kimilerini tehdit ettiğini görüyoruz. Özellikle 17 - 25 Aralık'tan sonra bu kavganın giderek hız kazandığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"SIKINTILARI AŞACAK BİR PROGRAMLA GELİYORUZ"

 

Hazırladıkları projeler ve seçim beyanlarından bahseden Faik Öztrak; "Vatandaşın hakikaten rahatlamaya ihtiyacı var. Emekli, asgari ücretli, taşeron işçiler, çiftçi, yoksullar büyük sıkıntı içinde. Ülkede yoksul sayısı giderek artıyor. Bütün bu sıkıntıları aşacak bir programla geliyoruz." diye konuştu.

 

"KORKMAYA BAŞLADILAR"

 

İktidar partisinin kendilerinden korkmaya başladığını ve bu korkunun onları yanlış ve tehlikeli seçim politikalarına yönlendirdiğini söyleyen Öztrak; "Biz onlara cevap vermeye devam ettikçe korkmaya başladılar. En son ellerinde Kur'an-ı Kerim'le siyaset yapmaya başladılar. Bu müslüman aleminde yapılabilecek en tehlikeli girişimdir. Geçmişte çok ciddi sıkıntılar yaşatmıştır. Müslüman, müslümanın kanını dökmüştür. Bunu yapmamalarını istirham ediyorum. Artık bu noktalara gelmeyin. Korkunun ecele faydası yok. Kalkın millete neyin ne olduğunu söyleyin. Söyleyemiyorlar. 10 parmaklarında, 10 kara." açıklamalarında bulundu.

 

"BAŞKANLIK SİSTEMİ BU ÜLKENİN KARNINI DOYURMAZ"

 

Başkanlık sistemini örneklerle açıklayan ve bu sistemin Türkiye'ye hiç bir fayda sağlamayacağını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı; "Bunların hedefleri başkanlık sistemini bu ülkeye getirmek. Başkanlık sistemi bu ülkenin karnını doyurmaz. Hatta Türk insanının daha da aç kalmasına sebep olur. Size bir örnek vereyim. Dünyanın en gelişmiş 10 tane ülkesini alın. 8 tanesi parlamenter demokrasiyle idare ediliyor. En kötü durumdaki 10 tane ülkesini alın. 8 tanesi başkanlık sistemiyle idare ediliyor." dedi.

 

"USULSÜZ İŞ YAPAN HERKES HESAP VERİR"

 

Ahmet Davutoğlu'nun cumhurbaşkanları ve başbakanların artık mahkemelerde yargılanmayacağını söylemlerine cevap veren Öztrak; "Başbakan diyor ki: 'Bundan sonra bu ülkede artık hiç bir cumhurbaşkanı, başbakan mahkemede hesap vermeyecek.' Bu ülkede herkes, eğer usulsüz bir iş yaptıysa, tüyü bitmedik yetimin parasına, puluna, hakkına el sürdüyse mahkemede hesap verir." cümlelerini kullandı.

 

"ÜRETEN BİR EKONOMİ İSTİYORUZ"

 

İktidar partisinin kendilerini taklit ettiğini ve bu durumdan çok hoşnut olduklarını belirten Öztrak, Türkiye'yi kendilerini değil, vatandaşın zengin olacağı bir şekilde yöneteceklerini belirterek; "Biz seçim vaatlerinde neler söylediysek onlar da aynılarını söylediler. Biz bundan memnunuz, bizi taklit etmelerinden memnunuz. Onlar ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar biz, kendi projelerimizi üretmeye, açıklamaya devam edeceğiz. Ben bu önlemlerin de Tekirdağımızı önemli ölçüde rahatlatacağını düşünüyorum. 3 senedir, Cumhurbaşkanımın da söylediği gibi 'patinaj yapan', krizde olan ekonomiyi bu krizden çıkaracak bir takım önlemlerimiz var. Biz bu ülkeyi farklı bir şekilde yöneteceğiz. Biz bu ülkeyi vatandaşımızın zengin olması için yöneteceğiz. Biz bu ülkede üreten bir ekonomi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"OYLAR SAYILIRKEN İZLEYİN"

 

Açıklamalarının sonuna doğru önümüzdeki seçimlerde hile yapılacağı dedikodularından bahseden ve vatandaşlardan bu konuda dikkatli olmalarını rica eden Öztrak; "Son olarak şunu söyleyeyim. Hangi partiye oy verirseniz verin ama bir şey istirham ediyorum. Bugünkü gazetelere bakın. Zaten seçim hiç de adil olmayan koşullar altında yapılıyor. Bizim Genel Başkanımız çıkıp konuşuyor, cevap veriyor. Kime cevap veriyor? İki kişiye. Bir yandan Tayyip Erdoğan konuşuyor, diğer yandan Davutoğlu konuşuyor. Böyle bir seçim hiç gördünüz mü? Bu ne biçim bir seçimdir ki bu Davutoğlu kendine mi oy istiyor yoksa Tayyip Erdoğan'a mı oy istiyor? Gazeteler bugün Fuat Avni'nin tweetleri ile çalkalanıyor. Tabii bunlar dedikodu da olabilir ama bugüne kadar adamın dediklerinin çoğu doğru çıktı. Seçimlerde hile yapılacağı söyleniyor. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Bu seçimlerde hile yapılmasının mutlaka ve mutlaka önüne geçilmesi lazım. Biz parti olarak sandıklarda elimizden geleni yapacağız. Ama Türkiye'de oylar gizlidir, sayım açıktır. Herkes, sayım yapılırken sandıktan ne çıktığını izleyebilir. Benim sizlerden talebim; gidin, oylar sayılırken izleyin, orada herhangi bir şeyin yapılmasına izin vermeyin. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

 

ÖZTRAK ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

 

Konuşmalarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Binası'na geçen Faik Öztrak ve Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, burada kısa bir toplantı yaptıktan sonra esnaf ziyareti için Atatürk Caddesi'ne geçtiler. Esnafları ziyaret eden ve sıkıntılarını dinleyen Öztrak, Atatürk Caddesi'ndeki bir AKP Seçim Bürosu'na da girip hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

SAKATLAR DERNEĞİ GEZİLDİ

 

Esnaf ziyaretlerinin ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne giden Faik Öztrak, Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya'nın kendisine binayı tanıtıp gezdirmesinin ardından idari katta kısa bir açıklamada bulundu. Öztrak açıklamalarında Cumhuriyet Halk Partisi'nin engelli vatandaşlar için hazırladığı projelerden bahsetti ve ardından şubedeki engellilerle tanışıp sohbet etti.

 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.