Öztrak; ‘bu iktidardan kurtulmalıyız’

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İl Başkanı Recep Ökten ile birlikte geçtiğimiz haftalarda tamamlanan delege seçimlerinin ardından CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Öztrak, “Biz, mezhepçiliği, ırkçılığı elimizin tersi ile itiyoruz. Atatürkçülüğü ve demokrasiyi karıp yeniden toplumun temellerine koymamız gerekiyor. Ülkemizde bombalar patlıyor, insanlar sokağa çıkamıyor. Dolayısıyla da esnaf iş yapamıyor. Ülke kısır bir döngü içinde. Mevcut kadrolarla bu durumdan kurtulmak mümkün değil. Radikal değişiklikler yapılması şart. Bu iktidardan bir an önce kurtulmalıyız” dedi

Öztrak; ‘bu iktidardan kurtulmalıyız’
21 Mart 2016 Pazartesi 16:25

PARTİLİLER KAPIDA KARŞILADI

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP İl Başkanı Recep Ökten ile birlikte Çerkezköy’e gelerek CHP İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

BU SIKINTILARDAN KURTULACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, “Öncelikle 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Geçtiğimiz hafta ilçemizde demokratik bir delege seçimi yapıldı. İki listenin yarıştığı seçimlerde Beyaz Liste tüm mahallelerimizde birinci oldu. Bu vesile ile tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor. İnşallah en kısa zamanda bütün bu sıkıntılardan kurtulacağız” dedi.

ÇOK CESUR OLMALIYIZ

Camcı’nın ardından konuşan CHP İl Başkanı Recep Ökten ise, Türkiye’de gündemin çok hızlı bir şekilde değiştiğini ifade ederek, “Terör tüm ülkeyi sardı. Türkiye’nin en ciddi sorunu terördür. Terör olaylarına bağlı olarak ekonomimiz de hızla kötüye gidiyor. Antalya’da geçtiğimiz günlerde İl Başkanları toplantısına katıldım. Genel Başkanımız bizlere ne yapmamız gerektiğini anlattı. Ev ödevlerimizi aldık. Partimiz adına daha etkin, daha kararlı adımlar atacağız. Gerektiğinde sokaklara çıkacağız, gerektiğinde yargılanacağız. Çok daha cesur olmamız gereken bir sürece girdik” diye konuştu.

ÜLKE ÇOK KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Son olarak CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuştu. Öztrak konuşmasında, Çerkezköy’de olgun bir şekilde delege seçimlerinin yapıldığını belirterek, “Bu seçimin kazananı ya da kaybedeni yoktur. CHP kazanmıştır. Türkiye’de insanlar canlı bombalarla öldürülüyor. Umutsuz olmaya gerek yok. Kimsenin yüzünde umutsuzluk izleri görmek istemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti tüm sıkıntıları aşmasını bilen bir Devlettir. Ancak ülke çok kötü yönetilmektedir” açıklamasında bulundu.

BU HALE NASIL GELDİĞİMİZİ SORGULAMAK LAZIM

Ülkede birçok kırılganlık olduğunu sözlerine ekleyen Faik Öztrak, “Bunların en önemlisi insanlar arasına serpiştirilen nefret tohumlarıdır. İnsanları ötekileştirerek siyaset yapılıyor. Bir taraftan yüzde 50’nin oyunu alıyorsun ama diğer taraftan da diğer yüzde 50’yi küstürüyorsun. Bu ötekileştirmeden vazgeçmek gerekiyor. Bazı makamlar vardır ki tüm ülkeyi kucaklamalıdır. Eğer bu makamlardakiler ötekileştirme yapıyorsa durup düşünmek gerekir. Ülkemizin doğusunda güvenlik güçlerimiz önemli bir mücadele veriyor. Onlara destek olmamız gerekir. Ama bir yandan da bu hale nasıl gelindiğini sorgulamak lazım” dedi.

BUNLAR KİME KARŞI SORUMLU

Öztrak konuşmasının devamında ise şunları söyledi; Cumhurbaşkanı seçildikten sonra parlamenter rejimi, hükümeti ve yargıyı vesayet altına aldı. Bunun adı darbedir. Çerkezköy’de de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a oy verenler vardır. Ama hangi şartlar altında oy verdiler? Hükümetin işine karışmayan, Anayasa’da ifadesi olan, temsili yanı ağırlıklı olan bir Cumhurbaşkanlığı yapsın diye oy verdiler. Ülkemiz bir kaos ortamındadır. Ülkede iki başlılık karmaşası vardır. Bu ülkenin MİT Müsteşarı ya da Emniyet Müdürü kime rapor verecek? Bunlar kime karşı sorumlular?”

BU İKTİDARDAN BİRAN ÖNCE KURTULMALIYIZ

Emperyalizme karşı dünya tarihindeki en şanlı zaferi kazanan millet biziz diyerek konuşmasını sürdüren Milletvekili Öztrak, “Boşanma sayılarında da Türkiye ikinci sırada. Biz, mezhepçiliği, ırkçılığı elimizin tersi ile itiyoruz. Atatürkçülüğü ve demokrasiyi karıp yeniden toplumun temellerine koymamız gerekiyor. Ülkemizde bombalar patlıyor, insanlar sokağa çıkamıyor. Dolayısıyla da esnaf iş yapamıyor. Ülke kısır bir döngü içinde. Mevcut kadrolarla bu durumdan kurtulmak mümkün değil. Radikal değişiklikler yapılması şart. Bu iktidardan bir an önce kurtulmalıyız” ifadelerini kullandı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.