Öztürk’ten Öğe’ye: Telaşınızı anlıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Birol Öztürk, yapmış olduğu basın açıklamasında AKP ve MHP İlçe Başkanlarının, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yönelttikleri eleştirilere cevap verdi

Öztürk’ten Öğe’ye: Telaşınızı anlıyoruz
03 Nisan 2015 Cuma 18:19

 41 PROJE HAYATA GEÇMEYE BAŞLIYOR

Geçtiğimiz günlerde şehit olan savcımıza yapılan hain saldırıyı kınadığını belirten Birol Öztürk; “Öncelikle savcımıza yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve savcımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum. Seçim geçeli 1 yıl oldu. Vahap Başkanımız göreve geldikten sonra ilk 6 ay, Büyükşehir yapılandırılması ve dairelerin kurulması sonucunda, Çerkezköy planlaması ve proje anlamında çalışmalarını tamamladı. Artık bu yıl, Başkanımızın açıkladığı 41 proje hayata geçirilmeye başlanıyor. Bizler yine halkımızla birlikte Çerkezköy’ü yönetmeye devam edeceğiz. 1 yılın sonunda AKP ve MHP İlçe Başkanları değerlendirmede bulunmuş. İktidara, olumlu yönde yapılan her eleştiriye olumlu yaklaşıyoruz. Ama sadece eleştiri yapmak için söylenen sözleri de kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖĞE GEÇMİŞE BAKMADAN ELEŞTİRİ YAPIYOR

İlk olarak AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin açıklamalarına cevap veren Başkan Birol Öztürk; “Önce AKP Başkanı Sayın Abdullah Bey açıklama yapmış. Çerkezköy ve Kızılpınar’la ilgili bir kaç örnek vermiş. Fakat AKP İlçe Başkanı’nın geçmişe bakmadan eleştiri yaptığını görüyorum. Öncelikle geçmişte;

1. Çerkezköy’ü vergi yüzsüzleri listesine kim soktu?

2. Çerkezköy Belediyesi’ni devrederken, 76 milyona yakın borç yaparken, siz AKP İlçe Teşkilatı ‘bu parayı nereye  harcadınız’ diye sordunuz mu?

3. Büyükşehir Belediyesi bu borcun 9 milyonunu üstlendiğini sizin meclis üyeleriniz size söylemedi mi? Ayrıca 2014 yılı bütçesi 67,4 milyon olan Çerkezköy’e, 76 milyon borçlandırma yaparken hangi projeniz vardı?” sorularını yöneltti.

‘İKTİDARI YIKAMAYIZ’ TELAŞIYLA SALDIRIYA GEÇTİLER

“Çerkezköy’ü sel basarken, Çerkezköy sular altındayken ‘bilmem nerede sabah’ diye Facebook’ta paylaşım yapan insanlarla dalga geçen AKP’li Belediye Başkanı’nı bu halkımız unutmadı. Şimdi çıkmışlar 1 yıldır kesilmesi önlenen suları, sokak arasına girmesi engellenip üzeri kapatılan dereleri, sokağa çıkılabilir hale gelmeye başlayan Çerkezköy’ü içlerine sindirememiş ve ‘iktidarı yıkamayız’ telaşı içinde saldırıya geçmişler”

KIZILPINAR BU HALE GELİRKEN NEREDEYDİNİZ?

“Sayın AK Parti İlçe Başkanı, bir de Kızılpınar ile ilgili beyanda bulunmuş. Sanırım Kızılpınar’ı 10 yıldır kendilerinin yönettiğini unutmuşlar. 16 milyonluk tarla satışı, çok yüksek miktarda yapılan arsa satışlarından gelen para ile üstüne üstlük bu satışlara rağmen bırakılan 7 milyonluk borç, Belediye hisselerine konan hacizlerle birlikte bırakılan köstebek yuvası yollar. Sizler o zaman neredeydiniz? Sayın AKP İlçe Başkan, telaşınızı anlıyoruz. Siyaseten bittiğinizi, bunu kamufle etmek için böyle beyanatlar verdiğinizi biliyoruz”

ARAŞTIRIP KONUŞURSAK ELEŞTİRİLER DAHA YAPICI OLUR

“Bir de su konusunu siyasete alet etmiş Sayın Öğe, Büyükşehir olmasını sağlayan yasayı çıkaran AKP’dir. Büyükşehir yasasına göre suya yapılması gereken zammı meclis üyelerinin ortak kararı ile 2 lira olmasını oy birliğiyle kabul edilmedi mi? 1 lira da katı atık, oldu 3 lira. Siz önce kendi Büyükşehir Meclis Üyelerinize neden oy verdiklerini sorsaydınız suyu en ucuz kullanan Büyükşehirlerinden biri olduğumuzu öğrenirdiniz. Örnek mi? Yanı başımızda bulunan İstanbul, AKP tarafından yönetiliyor ve suyun orada KDV hariç 5.40 kuruş olduğunu bilmiyor musunuz? Biraz araştırıp konuşursak eleştiriler daha yapıcı olur umarım.  Ama halkımız bunları bildiği için sizlerden bu görevi alıp bizlere verdi”

OLUMLU ELEŞTİRİLERDEN MEMNUNİYET DUYDUK

AKP İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye soru ve açıklamaları biten Birol Öztürk, bunun sonrasında MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’e de bir takım açıklamalarda bulundu. Koray Önsel’in olumlu eleştirilerinden memnuniyet duyduğunu ama olumsuz eleştirilerine de cevap vermek istediğini belirten Öztürk; “Bir açıklama da MHP İlçe Başkanı Koray Bey yapmış. Olumlu eleştirilerin hepsini aldık ve memnuniyet duyduk. Fakat bazı eleştirilere de cevap veremeden geçemeyeceğim. Biz, seçim beyannamemizde bulunan tüm projelerimizi  hayata geçireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

EDEP İÇİNDE KONUŞURSAK SAYGINLIĞIMIZ ARTACAKTIR

“Koray Bey’in özellikle, ‘miskinlik yapıyorlar’ sözünü Koray Bey gibi efendi bir kardeşimize yakıştıramadım. Bu sözü bir Belediye Başkanı’na ve ona oy veren 27 bin Çerkezköy halkına söylüyorsunuz. Biz siyasiler konuşurken, edep içinde konuşursak saygınlığımız daha da artacaktır. Bağlık Mahallesi ve Fatih Mahallesi’yle ilgili projeleri takip etmeye devam etsinler, biz onur duyarız. Onlar çılgın proje değil, olacak projelerdir. Belediye Başkanımızın yaptığı sunumda, 41 projenin içinde onların da olacağını göreceksiniz. Bir konuda da Belediye Başkan Yardımcısını atamak bir Belediye Başkanı’nın nasıl çalışacağına sadece Başkanımız karar verir. Biz Çerkezköy’ün çok borçlu olduğunu biliyorduk, projelerimizi de o yönde yaptık. 5 yılın sonunda stratejik planların hepsini uygulamaya sokacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eski otogarın bulunduğu alan bildiğiniz gibi AKP zamanında alışveriş merkezi yapılmak isteniyordu. Bizler buna karşı çıktık. Şimdi bu alanı, yaşam alanı, sokağa çıkma alanı olarak düzenliyoruz. Halkımızla ortak çalışmaya devam edeceğiz”

ÇERKEZKÖY 5 YILDA HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

“Sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay sabah 08.00’da belediyeye gelip, akşam saat 18-19’a kadar çalışarak Çerkezköy’e hizmet etmeye çalışıyor. Daha öncekiler gibi öğlen gelip saat 15-16’da gidenleri halkımız unutmadı. Bu vesileyle Çerkezköy halkımıza şunları söylemek istiyorum; ‘Sizlerin seçtiği Belediye Başkanının, sizlerle birlikte kişisel sorunlar için değil, toplumsal sorunlar için var olduğunu, toplumun tüm sorunlarını bizzat yaptığı ziyaretlerle halktan öğrendiğini ve  5 yılda Çerkezköy’ü hak ettiği yere getireceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi ve açıklamalarına son verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.