Park sorunu nasıl çözülecek?

Uygulamaya konulduğu günden bu yana vatandaşlar tarafından büyük tepkiler ile karşılaşan TEKPARK uygulaması Çerkezköy’de Salı gününden bu yana tarihe karıştı. Trafik sorununu çözecek denilerek uygulamaya konulan TEKPARK uygulamasının bu zamana kadar başarısız olduğu görülürken, bundan sonra cadde üzerinde trafiğin sıkışmasına yol açan araçlara nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak konusu oldu

Park sorunu nasıl çözülecek?
27 Temmuz 2016 Çarşamba 16:54

TEKPARK SALI GÜNÜ İTİBARİYLE BİTTİ
 
Yaklaşık 2 yıldır Çerkezköy’de ana caddelerde uygulamaya konulan TEKPARK (Ücretli Park) uygulaması geçtiğimiz Salı günü itibariyle uygulamadan kalktı. İlk günden bu yana vatandaşların tepkisi ile karşı karşıya kalan TEKPARK uygulaması bazı vatandaşlar tarafından ise olumlu karşılanmıştı.
 
OLUMLU VE OLUMSUZ KARŞILANDI
 
Vatandaşlar TEKPARK uygulamasının haraç kesmekten başka bir hizmete hitap etmediğini dile getirirken bazı vatandaşlar ise ana caddelerde uygulamayla beraber hatalı parkı bağlı yoğunluğun azalacağını ve TEKPARK’ın olumlu bir etki yapacağını dile getirmişti.
 
AKAY DA TEKPARKA KARŞIYDI
 
TEKPARK’a tepkiler sadece vatandaşlardan değil Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından da yapılmıştı. TEKPARK Yönetim Kurulu’nun almış olduğu ücret tarifesi kararlarının vatandaşları ve esnafı çileden çıkarttığını belirten Akay, bu durumda Belediye olarak da zarar gördüklerini ifade etmiş ve TEKPARK’a karşı sert duruş sergilemişti.
 
BAKANLIK RET KARARI VERMİŞTİ
 
TEKPARK hakkında bir diğer tepki ise Tekirdağ’dan bağımsız milletvekili adayı olarak son genel seçimlerde boy gösteren Mustafa Ordu’dan gelmişti. Ordu’nun, Çerkezköy’de ücretli otoparkın kaldırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na açtığı dava İçişleri Bakanlığı tarafından ret edilmiş ve Bakanlık soruşturmaya gerek olmadığına karar vermişti.
 
TRAFİK YENİDEN YOĞUNLAŞMAYA BAŞLADI
 
Çerkezköy’deki “Hatalı parka bağlı trafik yoğunluğunu azaltacak” denilerek TEKPARK tarafından uygulamaya konulan ücretli otopark sistemi Çerkezköy’de ne park sorununu nede trafiği rahatlatmadı. İlk zamanlarda vatandaşların ücret ödememek adına ara sokaklara araçlarını park etmesi çevre esnafı tarafından tepki gördü. Zamanla ana caddelerde yoğunluklar boy göstermeye başladı. Ara sokaklarda ise park edecek yer kalmadı.
 
NASIL BİR UYGULAMA YAPILACAK
 
Çerkezköy’ün son zamanlarda en önemli sorunu haline gelen trafik ile ilgili TEKPARK’ın başarılı olmadığı da görülmüş oldu. Her geçen gün daha da kalabalıklaşan Çerkezköy’de, özellikle Atatürk Caddesi’nde yaşanan yoğunluğun ne gibi bir çözüme kavuşturulacağı merak konusu oldu. Cadde üzerinde hatalı park eden araçlara Trafik Ekipleri tarafından nasıl bir uygulama yapılacağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bu konuda nasıl bir çalışma yürüteceği hem cadde esnafı hem de vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
 
88 TL CEZA İŞLEMİ UYGULANIYORDU
 
Hatırlandığı üzere geçtiğimiz yıl  ilçede artan araç sayısı ve sürücülerin araçlarını rast gele park etmeleri nedeniyle park sorununa ve hatalı parka çözüm bulmak için başlatılan park yasağı uygulamasında yasağa uymayan sürücülere 88 TL para cezası kesiliyordu. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri park yapılması yasak olan bölgelere park yaparak trafik akışını güçleştiren araçların önce fotoğrafını çekiyor, ardından 88 TL ceza işlemini uyguluyordu.
 
YİNE AYNI UYGULAMA YAPILACAK MI?
 
Bazı sürücüler son anda durumu fark ederek araçlarını almaya çalışırken bazı sürücülerin sonradan itiraz etmesinin önüne geçmek isteyen ekipler, hatalı park yapan araçların fotoğraflarını belgeliyordu. Bugünlerde cadde üzerinde yaşanan sorunların aynı şekilde bir uygulama ile çözüme kavuşturulup kavuşturulmayacağı ise merak konusu oldu.
 
Haber: Uğur Can AVCILAR
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
- 8 yıl önce
benı baskan yaparsanız ben bu sorunu kokten cozerım ımza harbı baskan...