Personel taşımacılığı ‘S’ plakalarla yapılacak

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş yaptığı açıklamada, UKAME tarafından alınan karar doğrultusunda Tekirdağ genelinde yapılan personel taşımacılığının tanımlanan S plakalarla yapılacağını ifade etti

Personel taşımacılığı ‘S’ plakalarla yapılacak
01 Temmuz 2014 Salı 07:17

NORMAL PLAKALARIN DA S PLAKA OLMASI İÇİN GÖRÜŞÜMÜZÜ İLETECEĞİZ
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, düzenlediği toplantı ile S plakaları hakkında açıklamalarda bulundu. Yıllardan beri Çorlu ve Çerkezköy bölgelerinde personel taşımacılığın da büyük sıkıntılar olduğunu ifade eden Yaşar Kuş, “31 Mart sabahı büyükşehir ile tanıştık. UKAME’den gelen bir bildiride Tekirdağ il genelinde personel taşımacılığının S plaka olarak belirlenmesine karar verilmiş. Yani personel taşımacılığı yapacak olan araçlarda S plakası tanınması esnafımızı ve camiamızı mutlu etmiştir. Bu süreçte Çerkezköy’de normal plakalara verilen sayısını bilmiyorum ama 110-120 adet normal plakalı araç var. En yakın zamanda bu plakalarında S plaklarıyla değişme konusunda oda olarak görüşümüzü UKAME’ye ileteceğiz” açıklamasında bulundu.
ODA OLARAK HER ZAMAN SERVİSÇİ ARKADAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ
Yeni uygulama sayesinde UKAME ve Emniyet personelinin yapacağı çalışmalarla korsan taşımacılığın önüne geçileceğini sözlerine ekleyen Kuş, “Oda olarak her zaman yaptığımız gibi servisçi arkadaşlarımızın en güzel ortanda, daha güzel imkanlarda çalışması, daha güzel kazanç elde etmesi için gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Seçim öncesi UKAME kurulmadan önce ortaya bir sürü şaibe atanlar vardı. Bunlardan bazıları da S plaka tanımlanmayacak, S plaka olmayacak gibi söylemler vardı. UKAME’nin almış olduğu karar hem oda olarak bizleri, hem de esnaf camiamızı mutlu etti” diye konuştu.
S PLAKASI İÇİN ALINAN KARAR BİZLERİ MUTLU ETTİ
Yaşar Kuş yeni uygulamanın yaklaşık bir ay önce uygulamaya konulduğunu ifade ederek, “UKAME, Tekirdağ genelinde servis ve personel taşımacılığı yapacak olan arkadaşlarımızın S plakalarıyla yapılacağı açıklandı. Ayrıca şuanda S plakasının verilmemesi bizim ve esnafımız için bir avantajdır. Bir hayli fazla aracımız var ve UKAME’den talebimiz ihtiyaç olmadığı halinde bunların verilmemesi hususun da yine esnaf arkadaşlarımız için bu gerekçelerimizi de sıralayacağız. S plakasının tanımlanması esnaf camiası ve bizim için çok önemliydi. UKAME’nin yapacağı çalışmalar da korsan taşımacılığının da önüne geçileceğini bilmek bizleri mutlu ediyor. Yöneticilerimizi fazla sıkboğaz etmek istemiyoruz ama bundan sonra ki süreçte gerekli bütün esnaf arkadaşlarımızın lehine olan bütün kararları UKAME’ye bildireceğiz” dedi.
TÜM ŞOFÖR ESNAFIMIZIN SORUNLARI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Yaşar Kuş, konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; “Biz sadece servisçi arkadaşlarımızın değil mevcut ilçemizde çalışan minibüsçüler, taksiciler ve öğrenci servislerinin hak ve hukuklarını UKAME’ye ileterek haklarını aramaya çalışacağız. Oda olarak bugüne kadar üyelerimiz için elimizden gelen mücadeleyi göstererek onların rahat edebilmesi adına hep olumlu şeylere imza attık. Bundan sonra şoför esnafımız için yapılması gereken ne varsa yapmak adına gayret göstereceğiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.