PSAK'ta fikir ayrılıkları

Çerkezköy Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 6. Olağanüstü Genel Kurulu haftasonu yapılırken, Dernek Başkanlığı'na tekrar Mehmet Ali Bingöltekin seçildi. M. Ali Bingöltekin'in yeniden Başkan seçildiği Genel Kurul'a Başkan Sekreteri Barış Güler'in açıklamaları damga vurdu.

PSAK'ta fikir ayrılıkları
28 Aralık 2011 Çarşamba 00:00

Başkan Sekreteri Barış Güler ise üstü kapalı mevcut Yönetimi eleştirerek, Derneğin bazı illegal örgütlerin arka bahçesi olarak görülmeye başlandığını ve kendisinin bu nedenle yeni oluşacak olan Yönetim Kurulu'nda görev almayacağını söyledi.


BİNGÖLTEKİN YENİDEN BAŞKAN
Çerkezköy Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi'nin 6. Olağanüstü Genel Kurulu Dernek Binası'nda yapılırken, kongrede mevcut Başkan M. Ali Bingöltekin yeniden Başkanlık görevine seçildi.
Divan Başkanlığı'nı Suat Şahin ve Katip Üyeliklerini Handan Yelda Yavuz ve Meltem Engin'in yaptığı kongre mum yakılması ve saygı duruşu ile başladı.
BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ
Ardından Dernek Başkanı M. Ali Bingöltekin Derneğin faaliyet raporunu okudu. Kendi dönemlerinde Dernek faaliyetlerin azalmadan devam ettiğini belirten Dernek Başkanı Bingöltekin, etkinliklerde emeği geçen ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.
BÜTÇE 24 BİN TL
Faaliyet raporunun okunmasının ardından kesin hesap raporu okundu. Derneğin geçtiğimiz dönem 10 bin 70 TL gelirinin ve 10 bin 50 TL giderinin belirtildiği kesin hesap raporunun ardından Denetim Kurulu raporu okundu ve ardından Derneğin tahmini bütçesi 24 bin TL olarak belirlendi.
DERNEĞİN İÇİ BOŞALTILDI
Faaliyet raporu Denetim Kurulu raporu ve tahmini bütçenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından dilek ve temennilere geçildi. Bu bölümde konuşan Dernek Başkanı M. Ali Bingöltekin, Derneğin 2001'de kurulduğunu fakat 2004 ve 2005 yıllarında Derneğin içinin boşaltıldığını belirterek, "Cemevi, Hacı Bektaş Derneği açıldı. Aleviler üzerinde oyunlar oynanmaya başlandı" dedi.
7 KİŞİYDİK AMA 3 KİŞİ ÇALIŞTI
Kendilerinin Derneğin zor döneminde görev aldıklarını belirten Dernek Başkanı Bingöltekin, "Yönetim Kurulumuz 7 kişiydi görünürde ama biz 3 arkadaşla geçtiğimiz dönem çalışmalarımızı yaptık. Diğer arkadaşlardan destek ve katkı görmedik" serzenişinde bulundu.
ALEVİLİK BİR OKUL
Aleviliğin bir okul olduğunu ve Pir Sultan Abdal Derneklerinin de 1. sınıf anne, baba kucağı olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Bingölktekin, "Anne baba erkanını bilmeyen, anne baba saygısını ve sevgisini bilmeyen alevi olamaz. gençlerimiz bilgi ve birikimli olması lazım. Çünkü gençlik ışıktır, güçtür, birlik ve beraberliktir" dedi.
ALEVİLİK KAYNAKLARI NELER?
"Cahilin balı zehirdir, kamilin zehiri ise baldır" diye sözlerine devam eden Dernek Başkanı Bingöltekin, "Maalesef cahiller birşey bilmiyor ama çokşey biliyormuş gibi davranıyorlar. Aleviliğin 1. kaynağı Kuran-ı Kerim'dir. İkinci kaynağı buyruklar ve 3. kaynağı ise bilim adamlarımızdır" dedi.
Çerkezköy Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin görünürde 216 üyesinin bulunduğunu fakat aktif olarak 100 üyenin bile olmadığını belirten Dernek Başkanı Bingöltekin, "Bu kadar değerli bir kuruma üye olup, onun etiketini değerlendirip başka yerlere yuvalananlar doğru birşey yapmıyorlar. İhanet ediyorlar" diye konuştu.
DEDELER GELECEK
"Alevilik kurumu oyuncak değildir. Alevilik ağır bir yüktür taşımasını bilene" diye konuşmasını sürdüren Dernek Başkanı Bingöltekin, önümüzdeki dönemde Dedeler Kurulu'nda bulunan dedelerin belirli aralıklar ile Çerkezköy'e gelerek seminerler vereceğini söyledi.
GÜLER'İN KONUŞMALARI DAMGA VURDU
Dernek Başkanı Bingöltekin'in konuşmasının ardından söz alan Başkan Sekreteri Barış Güler ise üstü kapalı mevcut Yönetimi eleştirerek, Derneğin bazı illegal örgütlerin arka bahçesi olarak görülmeye başlandığını ve kendisinin bu nedenle yeni oluşacak olan Yönetim Kurulu'nda görev almayacağını söyledi.
HERKES KAFASINA GÖRE CİRİT ATAMAYACAK
"Yanlışlık, eksiklik varsa susmayalım. Eksikleri, yanlışları eleştirelim" diyen Barış Güler, "Gerçek Pir Sultan duruşu neyse onun yanında olacağız. Yanlış varsa karşısında duracağız. Herkes kafasına göre cirit oynatamayacak" diye sözlerini tamamladı.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Konuşmaların tamamlanmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Derneğin Yönetim Kurulu'na Mehmet Ali Bingöltekin, Doğan Etyemez, Salih Savaş, Ersin Özmen, Menduh Koçhan, Neşe Aktaş ve Zeynel Gündoğdu seçilirken, Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Kadim Yoloğlu, Ferhat Güngör, Ali Ekbertaş seçildiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.