Rekabet vatandaşa yaradı

Çerkezköy Otogarı’nın yeni yerine taşınması ve İstanbul’a giden firma sayısının artması ile birlikte 17 TL olan İstanbul-Çerkezköy bilet fiyatları 13 TL’ye kadar geriledi

Rekabet vatandaşa yaradı
02 Ağustos 2014 Cumartesi 08:10

Yeni Otogar açılmadan önce tek firmanın Çerkezköy-İstanbul arasında yolcu taşımacılığı yapması ve fiyatının 17 TL olması bir çok vatandaş tarafından tepki ile karşılanırken, yeni Otogar’ın açılması ve Çerkezköy-İstanbul arasında yolcu taşımacılığı yapan firma sayısının 3’e yükselmesi bilet fiyatlarında rekabeti de beraberinde getirdi.
DAHA DA DÜŞECEK BEKLENTİSİ VAR
İki firmanın daha aynı hatta yolcu taşımaya başlaması üzerine Çerkezköy-İstanbul otobüs bilet fiyatları 13 TL’ye kadar düşerken, rekabetin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesi ve otobüs fiyatlarının 10 TL’ye kadar düşmesi bekleniyor.
OTOGAR’DA İNANILMAZ YOĞUNLUK
Otobüs fiyatlarının Ramazan ayı içerisinde 4 TL birden düşmesi ve firma sayısının artması ile birlikte İstanbul-Çerkezköy yolcu sayısında patlama yaşanırken, özellikle bayram süresince bir çok vatandaş yeni otogara akın ederek, İstanbul’a günü birlik gidip geldiler.
VATANDAŞ MEMNUN
Çerkezköy-İstanbul arasındaki bilet fiyatlarının düşmesi en çok vatandaşları sevindirdi.   17 TL olan fiyatın 13 TL’ye düşmesine sevindiklerini belirten vatandaşlar, “Yaklaşık 100 km.’lik yolu 17 TL’ye gidiyorduk. Tek firma ve rekabet olmadığı için bu ücreti ödemeye mecburduk. Ama şimdi 3 firma olunca ve aralarında da rekabet başlayınca fiyatlar düşmeye başladı. Şuanda 13 TL ama bize göre bu da yeterli değil. Bu güzergahtaki bilet fiyatının 10 TL civarında olması en makulü” değerlendirmesinde bulundular.
EN AZ 50 TL ÇIKIYORDU
Bilet fiyatlarının yüksekliği karşısında İstanbul’a gidip gelmeye korktuklarını ifade eden vatandaşlar, “Bir kişinin gidiş gelişi en az 50 TL tutuyordu. 34 TL’si yol parası, gerisi İstanbul içi harcama vs. nereden bakarsanız bakın en az 50 TL masraf oluyordu. Şimdi bu biraz azaldı ama bizce yeterli değil” ifadelerini kullandılar.
DÖNÜŞTE SIKINTI VAR
Çerkezköy’den İstanbul’a 13 TL’ye seyahat ettiklerini fakat İstanbul’dan Çerkezköy’e dönüşte fiyatların 14, 15 TL civarında uygulandığını belirten bazı vatandaşlar ise “Buradan İstanbul’a 13 TL’ye giderken, oradan buraya 14, 15 TL’ye bilet kesen firmalar var. Bu çifte standardı anlamakta zorlanıyoruz. Böyle bir saçmalık olmaz. Gidiş fiyatı neyse, dönüş fiyatı da o olmalı” dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selahaddin eyuubi - 10 yıl önce
demekki önceki firma hep kul hakkı yemiş allah yedirmesin
Avatar
İSİM SİZ - 10 yıl önce @selahaddin eyuubi
zaten kale yoncanin sonu gelmişdi cerkezköy halkini sömürdü ali ertemlede beraber tirenide kaldirinca cerkezköy halki mecbur kaldi ama şimdi görelim bakalim kale yoncayi şimdi kibar davranirlar tabiki helal size metro istanbul seyhat sizler kazanin