Rekolte 5 bin tonu geçti

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Ünal, hasat döneminde toplam 5 bin 36 ton ayçiçeği alımı yaptıklarını ve ortaklara 4 milyon 200 bin TL ödeme yaptıklarını açıkladı

Rekolte 5 bin tonu geçti
20 Kasım 2014 Perşembe 07:35

2014 yılı ayçiçeği hasadını değerlendiren S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Ünal, geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl ki hasat döneminde rekoltenin daha iyi olduğunu belirterek, dekarda 200 kg.’ın altına düşen çiftçinin bu yıl çok az olduğunu ifade etti.

VERİMLİ BİR HASAT DÖNEMİ OLDU

Bu yılki hasat ve alım döneminde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını ve ortaklarını mağdur etmeden ayçiçeği alımlarını yaptıklarını ifade eden 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, “Bu yıl hasat dönemi önceki yıla göre daha verimli ve güzel geçti. Bir önceki yıl dekardan 100 ile 200 kg. arasında ürün alınırken, bu yılki hasat döneminde 180 ile 270 kg. arasında değişen bir verim artışı oldu” değerlendirmesini yaptı.

200 KG. ALTINA DÜŞEN ÇİFTÇİ AZ

Son yılların en verimli ve bereketli hasat dönemini geride bıraktıklarını kaydeden Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, "Dekarda 200 kg.'nin altına düşen çiftçimiz çok az. Bu yıl ortalama verim 200 ile 230 kg. civarında ürün alındı. Bu yıl ki hasat döneminde ortaklarımız Kooperatifimize  toplam 5 bin 36 ton ayçiçeği teslim ettiler”  dedi.

YAĞ ORANLARI NASIL?

Teslim edilen 5 bin 36 ton ayçiçeğinin %67.5’inin yüksek yağ oranlı, yüzde 23’ünün standart yağ oranlı, yüzde 5.8’inin düşük yağ oranlı ve %3.6’sının oleig yağ oranlı olduğunu ifade eden Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, ürünlerini teslim eden ortaklara tüm alacaklarının da ödendiğini kaydetti.

SİGORTA YAPILMAYA BAŞLANDI

Yeni dönemde ayçiçeği ekecek ortaklardan Çiftçi Kayıt Sistemi belgesinin girişlerini yapanlara yangın, dolu sigortasının yapılmaya başlandığını ve ayrıca kredili yem satışlarının devam ettiğini belirten Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, 18 proteinlik yem 42,25, besi yemi 42.5, 20 protein yem 45,25 ve 22 protein yemin 50 TL’ye satıldığını, yemlerin 4 aylık kısa vadeli ve harman ödemeli olarak satışlarının sürdüğünü ifade etti.

Gübre ve yağ satışlarının da devam ettiğini belirten Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, tüm gayret ve çabalarının ortaklarına en iyi ve kaliteli hizmeti zamanında sunmak olduğunu ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.