Samimi Kutlu Doğum!

Çerkezköy Müftülüğü'nce 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Hz. Peygamber ve Din Samimiyettir' konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, "Dünyanın en çok muhtaç olduğu şey samimiyettir. Din demek samimiyettir" dedi. Programda, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okullarda düzenlenen Şiir, Hadis, Kompozisyon Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere altın hediye edildi. Davetliler arasından üç kişi de kura ile 2015 yılı için 'Umre' ödülü kazandı!

Samimi Kutlu Doğum!
21 Nisan 2014 Pazartesi 08:01

Cerkezköy'de bu yıl görkemli bir şekilde düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri Cuma akşamı Lemar Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Hz. Peygamber ve Din Samimiyettir' konulu konferansla devam etti. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okullarda düzenlenen Şiir, Hadis, Kompozisyon Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, üç talihli vatandaşta kura ile umre ödülü kazandı.
1443. DOĞUM YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Hz. Peygamberimizin dünyaya teşrifinin 1443. yıl dönümü nedeniyle Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nce Lemar Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Hz. Peygamber ve Din Samimiyettir' konulu konferansa kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. İki katlı Lemar Düğün Salonu'nu dolduran Çerkezköylülerin büyük ilgi gösterdiği programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi, kompozisyon, hadis, şiir ve son olarak Prof. Dr. Ömer Özyılmaz'ın verdiği konferansla Peygamberimiz Hz. Muhammed anıldı. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Ak Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar, MHP İlçe Başkanı Ali Tefon, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü başkanları ve vatandaşlar katıldı.
ÇERKEZKÖY'DE
ÇANAKKALE RUHU VAR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Bahçeli Camii müezzini Murat Ak'ın okuduğu Kuran-ı Kerim'in ardından etkinliğin açılışında konuşan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, "Size dua ediyorum. Bu coşkulu kalabalığı görünce heyecanlandım, duygulandım. Bir konuşmamda Çerkezköy'de Çanakkale ruhu var demiştim. 81 vilayetimizden vatandaşlarımız burada var. Gerçekten Çerkezköy'de Çanakkale ruhu var" diye konuştu.
BU YILIN KONUSU
SAMİMİYET
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinde konuyu 'Samimiyet' olarak belirlediğini hatırlatan Müftü Yusuf Tuna, "Samimiyet Allah'a, Peygambere, bütün insanlığa samimi olmaktır. İslamiyet de en önemli husus samimiyettir" dedi. Müftü Tuna, Kuran-ı Kerim ve hadislerden örnekler vererek sürdürdüğü konuşmasında, "Peygambere sevgi dinin esasıdır. Peygamberimiz dinimizdir, imanımızdır. Peygamberimize olan sevgi imanımızın gereğidir. Peygamberimiz bir hadisinde, ‘Beni annesinden, babasından, çocuğundan çok sevmeyen gerçek iman etmiş olamaz’ diyor. İşte Peygamber sevgisi bu sevgidir"  ifadelerini kullandı.
GÜL GÖSTERİSİYLE
KONUŞMASINI BİTİRDİ
Program öncesi Müftülük görevlileri tarafından dağıtılan  güllerle programı takip eden davetliler Müftü Yusuf Tuna'nın konuşmasının sonunda toplu halde yaptıkları 'Gül gösterisi' ile heyecan veren bir tablo oluşturdu. Müftü Yusuf Tuna, Peygamber Efendimize ümmet olarak layık olabilmeyi ve onun yolunda yürüyerek Müslümanlığın emirlerini yerine getirebilme dilekleriyle sözlerini tamamlarken, elindeki gülü havaya kaldırdı ve tüm salondan da ellerindeki gülleri havaya kaldırmalarını istedi. Protokol üyeleri başta olmak üzere tüm salon ellerindeki Hz. Peygamberimizi temsil eden gülleri havaya kaldırdı.
2014 KUTLU DOĞUM
SİNEVİZYONU
Müftü Yusuf Tuna'nın konuşmasının ardından salonda oluşan coşku daha sonra Hz. Peygamberin anlatıldığı '2014 Kutlu Doğum' sinevizyonu davetlilere izletildi. Salonun pür dikkat izlediği sinevizyonda Hz. Peygamberimiz ve sevgisi anlatılırken, duygulu anlar yaşandı. Program umre çekilişi ve Pakize Narin Lisesi'nden Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Pakize Narin Lisesi'nden  Maşallah Acar'ın birincilik kompozisyonunu okumasıyla devam etti. Daha sonra hadis yarışmasında birinci olan Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu Öğrencisi Rabia Sökmen, ezberlediği 40 hadisi okudu. Hiç aksamadan hadisleri art arda sıralayan Rabia Sökmen salonu dolduranların beğenisini kazandı. Sökmen'i başta protokol üyeleri olmak üzere salonu dolduranlar iki kez alkışladı. Bazı davetlilerin program öncesi dağıtılan ellerindeki gülleri küçük kıza verdiği gözlendi. Daha sonra programda ikinci umre çekilişi yapıldı.
HZ. PEYGAMBER DİN VE
SAMİMİYET
Renkli görüntüler ve heyecanlı sunumların ardından programın konferans bölümüne geçildi. Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, 'Hz. Peygamber ve Din Samimiyettir' konulu konferansında "Bugün ülkemizin her yerinde Hz. Peygamberimiz anılıyor, ona selatu selam getiriliyor. Allah bizi şefaatine nail eylesin. Diyanet Başkanlığımızın bu yıl belirlediği konu 'Samimiyet'. Din samimiyettir. Dünyanın en çok muhtaç olduğu şey samimiyettir. Avrupa, Amerika, İngiltere'nin samimiyete ihtiyacı var.  Dünyanın da en çok ihtiyacı olan samimiyettir" dedi. Konuşmasında Hz. Peygamber ve İslam ilişkisini anlatan Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, daha sonra Hz. Peygamberimizin ahlakının genel görünümünü çıkardı. Konferansını samimiyet kelimesini ve kavramını anlatarak sürdüren Özyılmaz, konuşmasını Kuran ve sünnette samimiyet konusunu anlatarak tamamladı.
SAMİM İÇ DEMEK
 SAMİMİYET İÇTEN
GELEREK
Hz. Peygamberimizin hayatından örnekler vererek, samimi olmayı anlatan Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Peygamber sevdasının insanları bir araya getirmede önemli bir unsur olduğunu kaydetti. İbadetlerin Allah'a teslimiyet içerisinde riyadan uzak, samimiyet çerçevesinde yapılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özyılmaz, samimiyetin hayatın her bölümünde kendini göstermesi gerektiğini vurguladı. Samimiyet'in 'Samim' kökünden ileri geldiğini bununda 'İç', 'İçten' manaları olduğunu söyleyen Ömer Özyılmaz, "Samim iç demek samimiyet içten gelerek yapmak anlamına geliyor" dedi. Konferansın sonunda Prof. Dr. Özyılmaz'a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, günün anısına bir tablo hediye etti.
UMRE MUTLULUĞU
AĞLATTI
Programın öne çıkanlarından biri olan Umre çekilişi Çerkezköylü hayırsever işadamı Serkan Karagöz, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Sinan Boztepe ve Konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz tarafından gerçekleştirildi. İlk umre ödülünü Mevlüde Turpçu kazandı. Topçu, sahneye davet edilirken gözyaşlarını tutamadı. İkinci umre ödülünü Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Sinan Boztepe yaptı. Boztepe'nin eliyle yapılan kura sonucu Kerem Akın umreye gitmeye hak kazandı. Umre ödülünün sonuncusunu programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ömer Özyılmaz yaptı. Özyılmaz'ın çektiği kura sonucu Büşra Karakurt umre kazandı. Umrelerin 2015 yılı içerisinde gerçekleştirileceği öğrenildi.
ÖĞRENCİLERE
ALTIN DAĞITILDI
Programın sonunda bu yıl Çerkezköy Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen hadis, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediye ve ödüller verildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere altın hediye edilirken, diğer başarılı öğrencilere ise kol saati, kitap ve çeşitli hediyeler verildi. Hediyeleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir ve diğer protokol üyeleri verdi. Programda Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Kaymakam Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap Akay'a da Müftülük adına Kutlu Doğum Haftası'na verdikleri destek nedeniyle birer 'Teşekkür' plaketi sundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.