Sanayicilerden Kampüs Projesi için destek istendi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen ‘Paylaşım Toplantısı’ Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında yapılarak, bölgemizdeki sanayicilere Kampüs Projesi anlatıldı ve destek istendi. Paylaşım toplantısına Çerkezköy Kaymakamı Sayın Metin Kubilay, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilgili kurum amirleri katıldı

Sanayicilerden Kampüs Projesi için destek istendi
21 Kasım 2014 Cuma 08:48

Kaymakam Metin Kubilay Başkanlığı’nda yapılan toplantıda Çerkezköy’de Halk Eğitim Kampanyası kapsamında yapılan faaliyetler ve kurslar ile Çerkezköy’de yapılması planlanan Eğitim Kampüsü kurulması konuları ile ilgili sunumlar yapıldı.

HALK EĞİTİM KAMPANYASI BAŞLATTIK

Yapılan toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Metin Kubilay “Çerkezköy yüzlerce fabrikanın, binlerce çalışanın olduğu büyük bir sanayi bölgesi. Vatandaşlarımızın meslek edinmeleri, bilgi, beceri kazanmaları, geçimlerini sağlamaları, özellikle fabrikaların ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için Halk Eğitim Kampanyası başlattık. 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımıza hitap edecek, herkesin ihtiyacına, bilgi ve becerisine, hobisine uygun kurslarımız mevcut. Tüm vatandaşlarımızı bu kurslara katılmaya davet ediyorum” dedi.

67 ADET KURS AÇTIK

Halk Eğitim Kampanyası başlattığından beri kursiyer sayısında büyük bir artış olduğunu dile getiren Kaymakam Metin Kubilay, “31 Ocak itibari ile başlattığımız Halk Eğitim Kampanyası ile 7899 vatandaşımıza kurs verdik. Türkiye’de olmayan 67 adet kurs bizim girişimlerimiz sonucu Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Modül Sistemine eklenerek ilk defa Çerkezköy’de açıldı” dedi.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ HIZLA ARTIYOR

 Çerkezköy’ün nüfusu her geçen gün arttığına dikkat çeken Kaymakam Metin Kubilay,”Buna bağlı olarak öğrenci sayısı da artmaktadır. Çoğu okulumuz ikili eğitim vermektedir. Sabah 7:00’de başlayan eğitim akşam 19: 00’a kadar sürmektedir” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:

İZİNLER ALINDI, YER TAHSİSİ YAPILDI

“Eğitimin kalitesi yüksek olsa bile bu durum eğitimden alınan verimi düşürmektedir. Normal eğitime geçiş ile öğrencilerimizin sosyal ve kültürel aktivitelere de zaman ayırmalarını istiyorum. Bunun için Çerkezköy’de bütün liselerin bir arada olduğu bir Eğitim Kampüsü Projemiz var. Gerekli izinler alındı, yer tahsisi yapıldı. Eğitim Kampüsü’nün açılması ile bütün liselerimiz bir arada toplanacak. Böylelikle liselerden boşalan okullarımızda orta öğretim verilerek öğrencilerimiz daha rahat bir ortamda eğitim görecek. Lisede okuyan öğrencilerimiz de çevrenin olumsuz etkilerinden uzak daha güvenli bir ortamda eğitim ve öğretim görmüş olacak.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin - 9 yıl önce
sanayicilerimiz insallah gerekli desteği gösterir
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce
arkadaş tekirdağ vergi gelirlerinde türkiyeyi sırtlıyor ama nedense devlet buraya okul yapacak yerde memurlarını gidip ordan burdan para istemeye yolluyor.çerkezköydeki bütün okullar hayırseverler tarafından yaptırıldı yetmedi okulların yakıtı temizliği dergisi kitabı dolabı topu bandosu yine öğrencilerden para toplanarak yapılıyor. devlet o vergilerle birilerine saray yapacak uçak alacak mercedes alacak yerde tekirdağa okul yapsın artık. sanayici hiç karışmasın bence. sanayici zaten nsanlar ekmek veriyor.