Saray termal su ile güzel

Saray Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumununa termal su damga vurdu.

Saray termal su ile güzel
11 Temmuz 2016 Pazartesi 15:16

Belediye Meclisinde Başkan Nazmi Çoban, Saray’da bulunan termal suyun tescillendiğinin müjdesini Belediye Meclis üyeleriyle paylaşan Çoban, termal suyun diğer termal sulardan üstün özellikte olduğunu vurguladı. Saray’ın termal suyunun mineral değerlerini açıklayan Başkan Çoban, güzelleştirme minareli olan Selenyum içeren bir değere sahip olduklarını belirterek “Selenyum 0.0045, gençleştirici özelliği olan ve önemli bir değerde, bu özellik termal suyumuzu çok önemli kılıyor” dedi

MECLİS SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI
Saray Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısını 1 Temmuz Cuma günü gerçekleştirdi. Saat 14.30’da gerçekleşen oturumu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Belediye meclis gündeminde yer alan gündem maddelerin görüşülmesine başlanmadan önce Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Meclisi adına geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşen terör saldırını kınadı.
"TERÖR SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"
Meclis gündemi öncesinde ülkemizde yaşanan terör olayları ilgili Saray Belediye Meclisi adına açıklamalarda bulunan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban,"Atatürk Hava Limanı'nda meydana gelen bombalı saldırının üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemizin birliğine bütünlüğüne yönelik bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ülkemiz böyle büyük acıları bir daha yaşamasın. Bu bayram ve özellikle Kadir Gecesi öncesinde bu acıların son bulmasını diliyoruz. İnsanlığın, barışın ve kardeşliğin güçlenerek çıkacağı bir döneme girmesini diliyoruz. Meclis olarak ülkemizde yaşanan son bombalama olaylarını kınadığımızı, ülkemizin barışına bütünselliğine yönelik tehditler karşısında olduğumuzu belirtiyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun."dedi.
“PROJELERİ DEĞERLENDİREBİLİRİZ”
Belediye Meclis gündemi dışında olan bir konuyu Belediye Meclis üyeleriyle paylaşan Belediye Başkanı Nazmi Çoban, ilçede bulunan termal suyun tescillendiği müjdesini paylaştı. Başkan Nazmi Çoban “Termal suyumuzdan numune alınarak Bursa Valiliği Bursa Halk Sağlığı’na gönderilmişti. Numune sonuçları elimize ulaştı. Ve ulaşan sonuç olumlu ve bu durumda termal suyumuz tescillenmiş oldu. Artık termal suyumuzun tanıtımını ve reklamını rahatlıkla yapabiliriz. Ve Meclisimize gelecek olan projeleri değerlendirebiliriz.”dedi.
“TERMAL SU DEĞERLERİ GERÇEKTEN ÇOK İYİ”
Termal su hakkında açıklamalarını sürdüren Başkan Nazmi Çoban “Bursa Halk Sağlığından gönderilen termal suyumuza dair bazı değerleri sizinle paylaşmak istiyoruz. Saray’da çıkan termal suyumuzun PH değeri 8.28, iletkenlik 4260, yoğunluk 1.09, Amonyum 0.02 ve bizleri en çok ilgilendiren ve sevindiren ise gençleştirici olarak bilinen selenyum değeri 0.0045’tir. Bu termal su değerleri gerçekten çok iyi, bu değerlerin bilinmesiyle bölgeye gelecek yatırımcılar da merak ettikleri soruların cevabını almış olacak.”dedi.
“BELEDİYE MECLİSİ OLARAK ORTAK KARAR ALMALIYIZ”
Termal su hakkında açıklamalarını sürdüren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban “Sağlık Bakanlığı tarafından izin alınmasıyla birlikte artık termal su satışımız başlamış olacak. Bölgeye gelecek olan ciddi yatırımcıların projelerini artık değerlendirmeye başlaya biliriz. Termal su hakkında tüm kararları Belediye Meclisi olarak ortak karar almalıyız.”diyerek konu hakkında açıklamalarını sürdürdü.
“HEPİMİZ FAYDALANMALIYIZ”
Başkan Çoban “Benim bu konudaki plan fikrim tek bir bölgede değil Saray’ın dört bir yanına ve hatta köylerimizi de kapsayacak şekilde projeleri değerlendirmemiz yönünde. Çünkü bu termal suyun kazancından ve nimetlerinden hepimiz faydalanmalıyız. Tek bir bölgede yoğunlaşma kötü sonuçlar doğuracaktır. Her şeyden önemlisi bir bölgede oluşacak yoğunlaşma fiyatların fahiş artını beraberinde getirecektir. Böyle bir duruma müsaade etmemeliyiz.”dedi. 
İMAR PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Mecliste ilk olarak İmarlarla ilgili dilekçeler görüşülerek, İmar Komisyonu'na oy birliği ile havale edildi. Ekilmeyen tarların, köylerde eski kullanılmayan taşınmaz binaların satışı, termal alanlardan yer alınması meclis gündemine alınarak komisyona sevk edildi. Başkan Çoban Safaalan'da yapılması planlanan patlatmalı taş ocağı ve eleme tesisleri hakkında Meclisi bilgilendirerek, yapılması planlanan taş ocağının doğada yüksek tahribat oluşturacağının altını çizdi.
MECLİS 14 TEMMUZDA TOPLANACAK
Saray Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısı dilek ve öneriler bölümüyle son buldu. Temmuz ayının son Belediye Meclis Toplantısı 14 Temmuz Perşembe günü gerçekleşecek ve bu toplantı ile meclisi yaz tatiline girecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pompacı - 8 yıl önce
saraydan nefret eder olduk yollar berbat her yer cukur her yer delik deşik
bu kadarmı kötü yönetim olur .