Seçim bitti şimdi sıra hizmette

Atatürk Viyadüğünde bulunan yaya yollarının genişletilmesi için bir türlü başlamayan çalışmalar halkta sabırsızlığa sebep oldu. Öğrencilerin sıklıkla kullandığı ve iki kişinin yan yana yürüyemediği yaya yoluna çıkmak isteyen öğrencilerin bir diğer sorunu ise üst geçit. 2019/2020 eğitim öğretim döneminden önce çalışmaların başlamasını isteyen vatandaşlar öğrencilerin can güvenliğinin olmamasından dolayı tepki gösteriyor.

Seçim bitti şimdi sıra hizmette
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Haziran 2019 Çarşamba 15:51

İKİ KİŞİ YAN YANA YÜRÜYEMİYOR
Atatürk Viyadüğü’nde bulunan yaya yolunun vakti zamanında plansız bir şekilde çok dar yapılması sebebiyle birçok vatandaş yıllardır bu konudan dolayı şikayetçi. Defalarca kez Çerkezköy belediyesine bildirilmesine rağmen henüz bir çalışma yapılmamasına tepki gösterilen yaya yolunu en çok kullanan ise öğrenciler oluyor. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, ÇTSO Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sıklıkla kullandığı köprü yaya yolunda ise ikiden fazla kişinin ve engellilerin kullanması mümkün değil.
CAN TEHLİKESİ BULUNUYOR
Üstelik yaya yoluna çıkmak isteyen öğrenciler ve vatandaşlar araç yolunu kullanarak karşıdan karşıya geçiyorlar. 2010 yılında yapılan üst geçit ise çok yukarıda kaldığı için neredeyse kimse tarafından kullanılmıyor. Adeta toz bağlayan üst geçidin işlevsizliği sebebiyle öğrenciler karşıya geçmek için oto yolu kullanıyorlar. Tali yolun da araçlar tarafından sıklıkla kullanıldığı gerçeği ortadayken cadde üzerinde bulunan trafik ışıkları ise sürücüleri hız yapmaktan alıkoymaya yetmiyor. Köprüde bulunan yaya yolunu kullanmak isteyen öğrenciler ise Cengiz Topel Caddesi’nden ve tali yoldan çıkan araçlara dikkat etmek suretiyle karşıya geçmeye çalışıyorlar. Her an üzücü bir kaza riski taşıyan yolda şu ana kadar bir kaza olmasa da öğrencilerin yaşadığı tehlike endişe yaratıyor.
KESİN BİR TARİH VEREMİYORLAR
Uzun süredir gündemde olmasına rağmen genişletilme çalışmaları başlatılmayan Atatürk Viyadüğü yaya yolunun bir an evvel genişletilmesini isteyen halk ise duruma tepkili. 2019/2020 eğitim öğretim dönemi öncesinde tamamlanması beklenen çalışmaların ise ne zaman başlayacağı muamması devam ediyor. Çerkezköy Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalıştay neticesinde Atatürk Viyadüğünde bulunan üst geçidin genişletilmesine yönelik karar alındığı ve ön proje çalışmasının başlatılması yönünde talimat verildiği ifade edildi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortak yapacağı çalışma neticesinde işlemlerin devam edeceği aktarılırken, genişletilme çalışmalarının ne zaman başlayıp sona ereceğine ilişkin şimdilik net bir tarih verilmedi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.