Seçim havasına girildi

Çerkezköy’de Cumhuriyet Halk Partisi yeniden Vahap Akay ile yola devam edeceğini geçtiğimiz ay açıklarken, Ak Parti Salı günü yapılan son dakika bilgileri ile adayının Süleyman Kozuva olduğunu açıkladı. Kapaklı’da ise mevcut Belediye Başkanı İrfan Mandalı yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olurken, Ak Parti Kapaklı’da Mustafa Çetin’i aday gösterdi.

Seçim havasına girildi
24 Ocak 2019 Perşembe 09:04

NETLEŞMEYEN ADAYLAR VAR
Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için siyasi alandaki hareketlilik arttı. Tekirdağ genelinde Cumhuriyet Halk Partisi, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayları netleşirken İyi Parti ve Saadet Partisi’nin adayları henüz tam olarak netleşmedi.

MURATLI ADAYI NET DEĞİL
Saray’da ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Bizim Özgen lakaplı Özgen Erkiş oldu. Cumhur İttifakı kapsamında Saray’da MHP’den Özkan Yaman aday gösterilirken, Tekirdağ’da MHP’ye verilen bir diğer İlçe olan Muratlı’da ise aday henüz netleşmedi.

AKP 9 İLÇEDE ADAY GÖSTERDİ
Cumhur İttifakı 2 İlçe MHP, 9 İlçe AKP olmak üzere yerel seçimlere gideceğini netleştirdi. Buna göre Çorlu’da Serkan Erçili (AKP), Çerkezköy’de Süleyman Kozuva (AKP), Ergene’de Hamdi Sarıer (AKP), Hayrabolu Osman İnan (AKP), Kapaklı’da Mustafa Çetin (AKP), Marmaraereğlisi’nde Mithat Soylu (AKP), Malkara’da Gediz Coşkun (AKP), Süleymanpaşa’da Cüneyt Yüksel (AKP), Şarköy’de ise Can Gürsoy (AKP) olarak belirlendi. İttifak kapsamında MHP’ye verilen ilçeden Saray’da Özkan Yaman aday gösterilirken, Muratlı’nın adayı ise henüz netleşmedi.

CHP HER İLÇEDE ADAY GÖSTERDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’nda yeniden Kadir Albayrak derken Cumhur İttifakı’nın adayı ise Mestan Özcan oldu. CHP’nin Tekirdağ genelindeki diğer adayları ise şu şekilde: Çorlu Ahmet Sarıkurt, Çerkezköy Vahap Akay, Kapaklı İrfan Mandalı, Saray Özgen Erkiş, Marmaraereğlisi İbrahim Uyan, Malkara Ulaş Yurdakul, Muratlı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Ekrem Eşkinat, Ergene Rasim Yüksel, Hayrabolu Fehmi Altayoğlu, Şarköy Alpay Var.

MATEMATİKSEL İSTATİSTİKLER SANDIĞA YANSIYACAK MI?
Yerel seçimlere 2 ay süre kala istatistiksel olarak Çerkezköy’deki 2010 ve 2014 yerel seçim sonuçlarına bakacak olursak, 2010 yılında AKP ve MHP’nin aldığı oy sayısı toplamda 14 bin 311 olarak gözükürken CHP’nin oyu ise 9 bin 298 olarak gözüküyor. 2014 yerel seçimlerinde ise AKP ve MHP’nin oyu 32 bin 698 olarak gözükürken CHP’nin oyu ise 26 bin 884 olarak gözüküyor.

Kapaklı’daki  2014 yerel seçim sonuçlarına bakacak olursak, 2014 yılında AKP ve MHP’nin aldığı oy sayısı toplamda 23 bin 750 olarak gözükürken, CHP’nin oyu ise 24 bin 140 olarak gözüküyor.

Geçmiş dönemdeki seçim sonuçlarının 2019 Mart’ta yapılacak olan seçimde nasıl bir şekilde sandığa yansıyacağı ise merak ediliyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.