Şehidi 20 bin kişi uğurladı

Çukurca'da şehit düşen Piyade Er Ufuk Bozkurt Vize'nin Çavuşköy'ünde gözyaşları arasında toprağa verildi. 250 nüfuslu Çavuşköy'de, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı tcenaze töreninde göz yaşı ve teröre öfke vardı

Şehidi 20 bin kişi uğurladı
24 Ekim 2011 Pazartesi 00:00

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde bölücü terör örgütünün saldırısında şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt 11 bin 900 nüfuslu Vize'ye bağlı 250 nüfuslu Çavuşköy''de, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Vize Devlet Hastanesi Morgu'ndaki Türk Bayrağına sarılı şehidin cenazesi, Cuma günü saat 11.00'de askeri yetkililer tarafından alınanarak cenaze aracına konuldu. Cenazeyi ellerindeki Türk Bayrakları ile hastane önünde bekleyen yaklaşık 10 bin kişi karşıladı. Cenaze aracı insanların içinden güçlükle geçip köye giderken, hastanenin önündeki kalabalık yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu ve yürüyerek 5 kilometre uzaklıktaki köye gitti. Çevre il ve ilçelerden araçları ile köye gelmek isteyenler nedeniyle köy yolunu trafiğe kapandı ve yaklaşık 5 kilometrelik kuyruk oluştu.
GÖZYAŞI SEL OLDU

Köye getirilen şehidin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi ilk olarak baba evine getirildi. Burada şehidin babası Fedai Bozkurt, annesi Naciye Kösem ve şehidin diğer yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ardında da şehidin cenazesi Köy Camii'nin önüne getirildi. Buradaki törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, AK Parti ve CHP Kırklareli Milletvekileri, şehidin yakınları ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

ANNEDEN OĞLUNA SON ÖPÜCÜK

Ayakta durmakta güçlük çeken ve sürekli ağlayan anne Naciye Kösem, cenaze namazının ardından oğlunun tabutu başındaki fotoğrafını aldı ve dakikalarca öptü. Anneyi tabutun başından yakınları güçlükle alabildi. Baba Fedai Bozkurt ise, yakınlarına "Ağlamayın, dik durun, ben şehit babasıyım, dik duruyorum" dedi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit er, alkışlar eşliğinde silah arkadaşlarının omuzunda köy mezarlığına taşındı. Okunan duaların ardından da gözyaşları içinde Şehit Piyade Er Ufuk bozkurt vatan toprağına emanet edildi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.