Selçuk Toprak’tan Afetlere dirençli ve akıllı şehirler konferansı

TÜBİTAK bilim söyleşileri kapsamında "Afetlere dirençli ve akıllı şehirler" konulu konuşma Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesinde 9 Aralık 2019 tarihinde Gebze Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Selçuk Toprak tarafından gerçekleştirildi.

Selçuk Toprak’tan Afetlere dirençli ve akıllı şehirler konferansı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
11 Aralık 2019 Çarşamba 16:26

Seminer, şehirlerimizin maruz kalabileceği afetleri, deprem dahil bu afetlerin etkilerinin azaltılması açısından şehirlerin afet dirençli hale getirilmesini, bunu başarmak açısından akıllı şehirler konseptinden faydalanılması gibi konuları kapsadı.
Yine afetlerin ülke sınırlarını tanımadığını ve bu yüzden uluslararası çalışmaların ulusal çalışmalar kadar önemli olduğu dile getirildi.
Kendisi Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisiliği Bölümü mezunu olan Prof. Dr. Selçuk Toprak ayrıca mühendislik mesleğinin öneminden de bahsetti.
Söyleşisinde kısa özgeçmişinide   öğrencilerle paylaşan Toprak, Çerkezköy’de ilk ve orta öğrenimini almış bir akademisyen olarak örnek olması ve öğrencilerin meslek seçimlerine yardımcı olması amacı ile bilgilindirmede bulundu
Prof. Dr. Selçuk Toprak’ın 17 Aralık 2019 Salı günü  Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesinde aynı konuda bir söyleşisi daha olacak.
Çerkezköy’ün tanımış simalarından rahmetli Feyzullah Toprak’ın çocuğu olan Selçuk Toprak, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra, ABD’de bulunan Cornell Üniversitesinde doktorasını tamamladı. Doktoranın ardından Türkiye’ye dönen Toprak, Akademik hayatına devam etti. Şu an Gebze Teknik Üniversitesinde akademik hayatını sürdürmektedir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.