Sıra sende TESKİ ​

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz.” açıklamalarının ardından gözler TESKİ’ye çevrildi. Kurulduğu günden bu yana uygulamış oldukları fiyat politikalarıyla vatandaşın tepkisini çeken TESKİ’nin de su fiyatlarında indirime gitmesini bekleniyor.

Sıra sende TESKİ ​
26 Aralık 2018 Çarşamba 20:17

Yılbaşından itibaren elektrik ve su fiyatlarında yüzde 10 indirime gidileceğinin duyurulmasının ardından gözler TESKİ’ye çevrildi. Vatandaş, su fiyatlarına da indirim istiyor.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA YÜZDE 10’LUK İNDİRİM GELDİ
Hatırlanacağı üzere AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada “Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından gözler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ)’ne çevrildi.

ARTIK FARKINI GÖSTER TESKİ
11 Mayıs 2018 tarihinde alınan kararla ‘Konut, Geçici Konut, Şehit-Gazi, Engelli, Resmi, Özel Protokol, Kaynak Suyu ve Site Giriş Sayacı’ abonelik tiplerinin 1. kademesinde %8’lik indirim kararı alan TESKİ’nin bu kararının ardından 09.08.2018 tarihli gazetemizde yer alan ‘Farkını göster TESKİ’ başlıklı haberimizde vatandaşların bu indirimden oldukça memnun olduğunu ancak kademeli ücret tarifesinin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etmiştik.

SU FİYATLARINDA DA İNDİRİM BEKLENİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde elektrik ve doğal gazda indirime gidileceği yönündeki açıklamalarının ardından su fiyatları ve kademeli ücretlendirme yeniden gündeme geldi. Ülke ekonomisinin pek de iyi olmadığı şu sıralar vatandaşların ve esnafın elektrik ve doğal gaz fatura yükünü azaltan bu kararın ardından su fiyatlarında da indirime gidilmesi isteniyor.

İNDİRİM TÜM ABONELERE VE KADEMELERE UYGULANMALI
TESKİ’nin son kararında olduğu gibi esnafı kapsam dışı bırakan indirimin yetersiz olduğu ifade edilirken; tüm su abonelerini rahatlatacak bir indirim politikasının uygulanması gerektiği vurgulanıyor. Vatandaşlar ayrıca, kademeli ücret tarifesinin kaldırılmasını; kaldırılmasa bile en azından indirimin tüm kademelere yansıtılmasını istiyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.