Siyasette erken konuşmamak lazım

ULUS-DER Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret etti. Ziyarette siyasi tecrübelerini gençlere aktaran Mandalı, eğitim konusuna dikkat çekerken gençlerin siyasette yer almaları konusunda fikirlerini belirtti

Siyasette erken konuşmamak lazım
08 Şubat 2016 Pazartesi 15:34

MANDALIYI ZİYARET ETTİLER

Ulusal Gençlik Derneği yeni yönetim ile birlikte ziyaretlerine başladı. 5 Ocak Cuma günü Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret eden Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, Başkan Mandalı’ya çiçek takdim etti. Mandalı ise merhum Başkabakan Bülent Ecevit’in fotoğrafı ile birlikte ziyarete gelenler ile fotoğraf çektirdi.

YASALAR ÖNÜNDE HERKES EŞİTTİR

Gerçekleşen ziyarette Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, gençlere siyasi tecrübelerini anılarından örnekler vererek anlattı. Başkan Mandalı büyükşehir olunmasıyla birlikte belediyelerin işlev ve görevlerinden bahsederek başladı ve konuşmasının yasalar önünde eşitlikten bahsederek “Herkesin bir yasal zorunluluğu vardır. Yasalar önünde herkes eşittir. Ayrıcalıklı bir durum dahi söz konusu olamaz. Sınırsız bir özgürlükten de bahsetmek yanlış olur. Her özgürlük diğer bir kişinin özgürlük alanına müdahale etmeyecek kadar sınırlandırılması gerekir” dedi.

AĞIZA BİLE ALINMAMASI GEREKEN KELİMELER

Başkan Mandalı konuşmasının devamında “Bazıları bugün Cumhuriyeti içine sindirememişse ve üzerinden yüz yıl geçmesine rağmen hala bir hesaplaşma peşindeyse bir düşünmek lazım. Osmanlı nasıl çöktüyse Cumhuriyette çökebilir diyor birileri. Bunlar ağza bile alınmaması gereken kelimeler” dedi. Gençlere siyasetin bir yerinden başlamaları konusunda fikirlerini sunan Mandalı “Ben 56 yaşımdayım. 26 yaşımda belediye meclis üyesi oldum. Bunca yıldır siyasetin içinde olmama rağmen siyaseti çok iyi biliyorum diyemem. Hala öğrenecek çok şeyim var” ifadelerini kullandı.

KARŞI TARAFTAN BİRİNİ KAPIN

 Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, geçmişten günümüze yaşanan siyasi süreç ve Kapaklı ilçesinin köyden ilçeye dönüşmesine kadar birçok konuda gençlere bilgiler aktardı. Gençlere öğütler veren Mandalı “Görüyorum ki çok şey yapmak istiyorsunuz. Hep daha fazlasını hedefliyorsunuz. Bu güzel bir şey ama elinizdeki imkanlar ve gücünüze göre hareket etmelisiniz. Siyasette karşı taraftan birini kapmak için çaba sarf edin. Karşı tarafı böyle eksiltebilirsiniz. İlk önce uzlaşa bileceğiniz konulardan başlayın. Hiç kimse birbiriyle yüz de yüz uzlaşı içinde olmaz ama uzlaşıp birlikte hareket edeceği noktalar vardı. Bizim mayamız belli, mayaya yeni un katıp çoğaltmamız lazım” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLMAK İSTERİM

Gençlerin yönelttiği soruları da yanıtsız bırakmayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, gençlerin yönelttiği ‘Milletvekili olmayı düşünüyor musunuz?’ şeklindeki soruya “Kesin bir şekilde ifade etmek istiyorum ki hayır, düşünmüyorum. Benim kızım 3 üniversite bitirdi. Geçtiğimiz seçimlerde milletvekili adayı oldu. Ülkemizde genç, dinamik siyasetçilerin rol alması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Gençlerin Başkan Mandalı’ya yönelttiği bir diğer soru ise ‘Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı düşünür müsünüz?’ şeklinde oldu. Başkan Mandalı bu soruya ise “Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı tabi ki isterim ama bu kolay bir şey değil. Kapaklı için 5 tane aday çıkar, Büyükşehir için 15-20 aday çıkar. Bir ilçe belediye başkanlığından sonra Büyükşehir Belediyesine başkan olmayı düşünürüm. Normalde 2019 yılında siyaseti bırakmayı düşünüyordum ama siyasette erken konuşmamak lazım” dedi.

BAŞKAN DARÇIN TEŞEKKÜR ETTİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuşmasını, “İlkokul mezunuyken siyasete başladım. Daha yeni üniversiteyi bitirdim. Sakın geç kaldık demeyin, ertelemeyin. Okuyun ve eğitiminizi sürdürün” diye sonlandırırken, Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın da kısa bir konuşma yaptı. Darçın “Hep elimizden tuttunuz, hep destek oldunuz. Yenilenen yönetimde yeni arkadaşlarımız yer alıyor. Bize verdiğiniz maddi ve manevi her türlü destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi ve ardından ziyaret sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.