Sokak düğünleri çileden çıkarıyor

Özellikle yaz aylarında yapılan sokak ve bahçe düğünleri çok sayıda şikayet alıyor. İşçilerin yoğun yaşadığı Çerkezköy'de vardiyalı çalışanlar da dikkate alındığında açık alanlardaki düğünler hayli tepki çekiyor

Sokak düğünleri çileden çıkarıyor
09 Ağustos 2016 Salı 16:06

GECE GEÇ SAATLERE KADAR SÜRÜYOR
 
Tam bitmeye yüz tuttu denilen sokak ortasında çalgılı sokak düğünleri son hızla devam ediyor. Sokaklarda yüksek ses ile gece geç saatlere kadar yapılan düğünlerden şikayet eden vatandaşlar “Evinde hastası olan var, gece mesaiye gidecek olan veya o an için mesaiden gelmiş olup biraz olsun uyumak isteyenler var. Tam uykuya dalmışken bir insanın ayağa fırladığını varın bir düşünün” dediler.
 
BİRAZ HASSASİYET İSTİYORLAR
 
Sokak aralarında yapılan düğünlere vatandaşlar bir tatsızlık çıkmasın diye fazla müdahil olmazken gündüz başlayan bir düğünün hoparlörlerin en üst perdeye kadar açılarak 5-6 saat veya daha fazla sürmesinin bir mecburiyet mi olduğunu sorarlarken, sadece insanların biraz hassasiyet sahibi olmasını istediklerini belirtiler.
 
SOKAKLAR TRAFİĞE KAPANIYOR
 
Tüm bunlar bir yana düğünün yapıldığı sokağın trafiğe kapatılmasına da rastlanıyor. O saatlerde evlerine gelen vatandaşların sokağın kapatılmasından dolayı araçlarını park edecek yer bulamadıkları bunun yanı sıra hastaları olduğu zaman acil ihtiyaçlarını sokağın trafiğe kapatılmasından dolayı yapamadıkları da şikayetler arasında yer alırken “Sokağı trafiğe kapatma iznini kimden alıyorlar?” diyorlar.
 
İZNE TABİ TUTULMUŞTU
 
Bilindiği üzere 2010 ve 2011 yıllarında Belediye Meclis kararları sokak aralarında yapılan düğün ve eğlenceler ile düğün, sünnet vs. araç konvoyları yasaklanmış, düğün ve eğlence yapmak isteyen vatandaşların Çerkezköy Kaymakamlığı'na başvurarak ve Kaymakamlığın kendilerine göstereceği okul bahçesinde düğün ve eğlencelerini yapabilecekleri kararlaştırılmıştı.
 
YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR
 
Tüm bu olaylardan şikayetçi olan vatandaşların ortak tek bir isteği var. Sokak düğünlerinde sesin ve düğünün bitiş saatinin, konvoylarda ise hiçbir denetimin olmadığı belirtilirken, sokak düğünlerinin gece kesinlikle yasaklanmasını isteyen vatandaşlar, Eylül – Ekim aylarına kadar süren düğünler için şimdiden önlem alınması gerektiğini belirti ve yetkili mercileri göreve davet etti.
 
Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.