Spor salonu siyasete mi kurban gidecek?

Tekirdağ Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Çerkezköy Spor Salonu’nun durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Geçmişte Çerkezköy Belediyesi’yle yapılan ve süresi dolan protokolün yenilenmemesi nedeniyle spor salonunda herhangi bir iyileştirmenin yapılmıyor. Salonun eksiklerinin tamamlanması için 500 bin TL civarı bir yatırım gerektiği tahmin ediliyor. Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün, Tekirdağ İl Müdürlüğü’ne gönderdiği rapor ve dilekçeler hala karşılık bulmazken; salonun akıbeti her geçen gün daha da kötüleşiyor.

Spor salonu siyasete mi kurban gidecek?
04 Ekim 2017 Çarşamba 18:00

BAKIM VE TAMİR GEREKİYOR
Hatırlanacağı üzere, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2017’nin başlarında basın mensuplarıyla bir araya gelmiş ve salonun akıbeti hakkında bilgilendirmede bulunmuştu. Başkan Akay, konuyla ilgili açıklamalarında, “2006 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nun işletmesi Çerkezköy Belediyesi’ne geçmişti. 10 yıl boyunca Çerkezköy Belediyesi personel başta olmak üzere spor salonunun tüm ihtiyaçlarını karşıladı. 10 yıldır kullanıma açık olan Çerkezköy Spor Salonu’nda zamana bağlı olarak birçok ihtiyaç ortaya çıktı. Bizler de eksiklikleri tespitini yaptık. Gerek doğalgaz dönüşümü gerekse de çatı ve benzeri ihtiyaçlar için yaklaşık 500 bin liralık bir ihtiyaç ortaya çıktı. Biz de protokolü yenileyerek, çalışmalara başlamak istedik. Ancak, bizim girişimlerimize aynı yönde bir karşılık gelmedi. Protokol imzalamaya sıcak bakılmayınca biz de personelimizi geri çektik.” ifadelerini kullanmıştı.
BAŞTAN AŞAĞI ELDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM
Çerkezköy Belediyesi’yle ilişkisinin kesildiği günden bu güne bir çivi bile çakılmayan Çerkezköy Spor Salonu’nun şu anki durumu gelecek vaat etmiyor. Havalandırma ve ısıtma sisteminin yenilenmesi gereken salonda banyo, tuvalet ve soyunma odalarının da baştan aşağı elden geçirilmesi gerekiyor. Dış cephesinde duvarlardaki boyaların döküldüğü gözlemlenen salona ayrıca dış cephe kaplaması ve boya yapılması da şart. Zeminin bazı bölgelerinde kabarmalar ve boyalarında silinmeler de olduğu için zeminin elden geçmesi salonun sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için gerekli görülüyor.
DİLEKÇELER İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE BEKLİYOR
500 bin TL gibi bir tutarla tüm bu eksikliklerin giderilebileceği öngörülürken Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün hazırladığı rapor ve dilekçeler hala Tekirdağ Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde bekletiliyor.
PROTOKOL NEDENSİZ BİR ŞEKİLDE YENİLENMEDİ
Çerkezköy Belediyesi’nin iyileştirme çalışmaları için yatırım yapmaya niyetlendiği dönemde protokolü nedensiz bir şekilde yenilemeyen Tekirdağ Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunu kaderine terk etmiş gibi görünüyor.
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NİN SPORA VERDİĞİ DESTEK ORTADA
İstasyon Mahallesi’nde yıllardır atıl durumda bulunan spor salonunu kısa bir süre içerisinde Spor Kompleksi haline getiren ve alana ayrıca kapalı halı saha, açık voleybol ve basketbol sahası, kapalı güreş sahası ve son olarak da profesyonel ölçülere sahip suni çimli futbol sahası yapan Çerkezköy Belediyesi’nin spora verdiği destek ortadayken Tekirdağ Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu tavrı ‘Protokolün yapılmasına siyaset mi engel oluyor?’ sorusunu akıllara getiriyor.
ACİLEN BİR ŞEYLER YAPILMALI
Çerkezköy Belediyesi Ak Parti yönetimindeyken 10 yıllığına protokol imzalanan ama Cumhuriyet Halk Partili yönetimle protokol uzatmaya yanaşmayan Tekirdağ Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü eğer ki bu hızla devam ederse; spor salonunun akıbeti, İstasyon Mahallesi’nde yıllarca atıl durumda kalan ve yenilenip spor kompleksi yapılmadan önce içinde sokak hayvanlarının barındığı bir harabe haline gelecek gibi görünüyor.




 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.