Su kesintilerine 10 gün ara

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköy’ün yıllardır kanayan bir yarası haline gelen yağmursuyu baskınlarını engellemek için başlattığı İmar Sahası Taşkın Koruma Projesi kapsamında çalışmalarına devam ederken, çalışmalar kapsamında meydana gelen su kesintileri de vatandaşı çileden çıkarıyor

Su kesintilerine 10 gün ara
17 Şubat 2016 Çarşamba 16:43

VATANDAŞLAR BEZMİŞ DURUMDA

Çerkezköy’ün yıllardır kanayan bir yarası ve her yağan yağmur sonrasında Çerkezköylülerin korkulu rüyası haline dönüşmüş olan su baskınlarına çözüm bulmak adına Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından ‘İmar Sahası Taşkın Koruma Projesi’ çalışmaları tüm hızıyla sürerken, çalışmalar esnasında içme suyu borularında meydana gelen patlaklardan kaynaklı su kesintileri de vatandaşları bezdirmiş durumda.

VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMASIN DİYE ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ

Yaşanan kesintiler hakkında açıklama yapan TESKİ Çerkezköy Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Hatlarımız çok eski ve Aspes borularında tam olarak nereden geçtiği tahmini olarak bilinmiyor. 1800’lük hat demek yaklaşık 4 metre genişliğinde alanı açmak demektir. Dört metre genişliğinde bir alan açıldığında muhakkak patlaklar olacaktır. Meydana gelen boru patlaklarında yaşanan su kesintilerinden dolayı da çoğu kere öğle paydosu vermeden vatandaşlarımız mağdur olmasın diye var gücümüzle çalışıyoruz” denildi.

GÜNÜ BİRLİK TAMİR EDİLEBİLECEK DURUMLAR

Çalışmalar kapsamında son bir hafta da su patlağının meydana gelmediğini ifade eden yetkililer, “Boyuna olan hatta bir sıkıntı yaşamıyoruz. Sokaktan başka bir sokağa dönüşlerde geçişler oluyor ve o geçiş esnalarında da patlaklar oluyor. Onlarda günü birlik tamir edilebilecek durumlardır. Yağmur suyu hattını yapan firma hattın yataklamasını yaparak malzemeyi dolduracak ve ondan sonra da bizim malzemeyi ham zemine indirmemiz lazım. Onu yapmazsa biz ne kadar yaparsak yapalım patlağı durduramayız” açıklamasında bulunuldu.

ŞEHİT İLKER AKKAYA SOKAK DA SIKINTILAR YAŞANABİLİR

Meydana gelen patlakların yağmur suyu hattı çalışmalarından kaynaklandığını belirten yetkililer şöyle devam etti; “Patlaklara müdahaleyi biz yapıyoruz. Batur caddesinde yapılan çalışmalar kapsamında da meydana gelen içme suyu boru patlağında yaklaşık 10 sokak su kesintisinden etkilenmiş oluyor. Kartal sokak da yapılan çalışma esnasında da patlaklar oldu ve sadece o bölge etkilendi. Fazla bir şey kalmadı. Ekipler Sayar sokak girişinde ki parka girdiler ve sonrasında rahat 10-15 gün su kesintisi olmaz. Şehit İlker Akkaya sokakta ise belki sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu çalışmalar kapsamında da denk geldikçe Aspes boruları da değiştirmiş oluyoruz”

İMAR SİTESİNE ULAŞACAK

İmar Sahası Taşkın Koruma Projesinin tamamlanmasıyla birlikte yağmur sularının aktarılacağı Çorlu deresinden başlayan çalışmalar ise Sanayi Sitesi mevkiinden ilerleyerek Yılmaz Sokak, Batur Caddesi, Sayar Sokak, Samanyolu Sokak istikametinde yapılacak çalışmalar ile İmar sitesine ulaşacak.

Haber:Emrah Çoğalan

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.