TAHSİS YOK, İHALE YAPILACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, B.S.H'ın İnavasyon Merkezi kurma talebinin iptali için dilekçe veren Çerkezköy MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu'ya "Hiçkimse tesis yatırımcılarının şevkini kırmasın" diyerek karşılık verdi. Ordu'nun itiraz ettiği Meclis kararını da gazetecilerle paylaşan Ertem, "Burada tahsis diye birşey yazıyor mu?" diye sordu.

TAHSİS YOK, İHALE YAPILACAK
07 Temmuz 2011 Perşembe 00:00

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun 'İnovasyon Merkezi' ile ilgili olarak son açıklamasının ardından cevap geldi. Önceki gün bir dizi açıklamada bulunmak üzere makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Ali Ertem, "İnovasyon Merkezi" sorularına da cevap verdi.
"Cevap olsun diye açıklama yapmıyorum. Ama kamuoyunun kafasını karıştırmasınlar" diyen Başkan Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü: "BSH değil ben onlardan talepte bulundum. 'Okul yapımından vazgeçirilme' diye birşey de söz konusu değil.Önce ben talepte bulundum. Onlar okul yapma gibi bir imkanları olmadıklarını belirterek, başka bir yatırım yapacaklarını söylediler. Bunun üzerine bir çalışma yaparak bize geldiler. Hiçkimse tesis yatırımcılarının şevkini kırmasın."

B.S.H Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Belediye vizyonu ve öncelikli hedefleri ile örtüşen gençlerin eğitileceği bir İnovasyon Merkezi kurma talebinde bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, "Daha sonra yaptıkları çalışmayla bize geldiler. İnovasyon Merkezi kurabileceklerini söylediler. Bize bir talep gelirse, biz ancak o zaman değerlendirme yaparız. B.S.H' ın bu talebi İmar Komisyon Raporu doğrultusunda Meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Fakat Mustafa Ordu raporda 'Arsa Tahsisi yapılmıştır' diye bir ifade olmamasına rağmen, ısrarla 'Tahsis' diyor. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Meclis Kararı burda. Bunun neresinde tahsis yazıyor" diye çıkıştı.

BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ
Daha sonra gazetecilere Meclis Kararı'nı okuyan Ertem, "B.S.H'ın Belediye vizyonu ve öncelikli hedefleri ile örtüşen talebi ve Başkanlık makamının şifayi  talimatı neticesinde Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlatılan; G.O.P Mahallesi 553 ada ile 554 ada arasında kalan alana ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ve eklerinin yukarıda belirtilen İMAR KOMİSYON RAPORU doğrultusunda kabulüne ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesi'nin e. fıkrası ile aynı kanunun j. fıkrası da göz önünde bulundurularak bu "Oku Düşün, Paylaş" eğitim etkinliğini kapsayan ' Sosyal İnovasyon Merkezinin' 30 yıl süreyle Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılmasına, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun ilgili maddelerinin harfiyen uygulanmasına, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunuyla yapılacak olan ihaleden sonra inşaata 1 yılda başlanmasına, 2 yılda da bitirilmesine Meclisimizce Oy Birliğiyle karar verildi" dedikten sonra bu açıklamada Mustafa Ordu'nun dediği gibi 'Arsa Tahsisi' ifadesinin bulunmadığını ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi.
YAPICI OLMAKTA FAYDA VAR
B.S.H'ın böyle bir taleple geldiklerinde, bu iş için çalıştıklarını ifade eden Başkan Ali Ertem, "Bu işler gönüllü yapılacak işler. Fakat biz B.S.H'ın talebini değerlendirdik. Onlara böyle bir talepte bulunmalarını da zaten biz önermiştik. B.S.H, Milli Eğitim Bakanlığı'nın işin içinde olmasını istemedi fakat biz Milli Eğitim Bakanlığı'nı işin içine kattık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın şemsiyesi altında olsun dedik. Şartlarımızdan biri bu zaten" diye konuştu. Ertem, İnavasyon Merkezi'nin iptali için dilekçe veren Mustafa Ordu'ya da "Demeç verirken yapıcı olmakta fayda var. Daha Meclis Kararı'nı okumamış" diyerek göndermede bulundu.
MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun dediği gibi 'İmarla ilgili karar alırken arsa tahsisi yapılmıştır' ifadesinin olmadığına tekrar vurgu yapan Başkan Ertem, şöyle konuştu: "Oy birliğiyle aldığımız Meclis kararında 'Arsa tahsisi yapılmıştır' diye bir açıklama yok. Sanki arsa B.S.H'a teslim edilmiş gibi insanların kafasını karıştırmaya da gerek yok. Bu birilerine mesaj verme gibi gösteriliyor. B.S.H sosyal bir tesis yapma talebinde bulundu diye arsanın B.S.H'a verilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Ayrıca ihaleye çıkaracağız. Bize talep gelir, sonra bu talep doğrultusunda ihaleye çıkarız."
İÇ İŞLERİ BAKANININ ONAYINA DA GEREK YOKTUR
Belediye Başkanı Ali Ertem, MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun 'Tesisin yapımı için İç İşleri Bakanı'nın onayı yok' ifadesi için de şu açıklamada bulundu: "Sosyal, kültürel tesisin yapımı için bir kişi talepte bulunur ve ihale olur. İhale yapılmadan önce de şartname hazırlanır, herkes eşit şartlarda ihaleye girer. Meclis'te kamu yararına olan her türlü yatırımı yapabilir. Bunun için İçişleri Bakanı'nın onayına gerek yoktur. En yetkili makam zaten Meclis'tir. Burada sadece plan değişikliği var. Daha önce Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde de böyle yaptık. Ticaret Odası Lisesi'nin yerinde de böyle yaptık. Polisevi'nde de böyle yaptık. Belediyeye ait yerlerdi. İmar değişikliği yaptık sonra verdik. Kamu yararına olan işlerde en yetkili merci Meclis'tir. Hiçkimse aksini belirten şeyler söyleyip yatırımcıların şevkini kırmasın"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.