Talebimiz reddedildi fakat yasal süreç halen devam ediyor

Kapaklı Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilirken, mazeret bildiren Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak toplantıya katılmadı

 Talebimiz reddedildi fakat yasal süreç halen devam ediyor
06 Kasım 2014 Perşembe 08:21

ELDE EDİLEN GELİR BİZİ RAHATLATTI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Meclis Toplantısı öncesi bir değerlendirme yaparken "Kapaklı Belediyesi'nin 9 milyon borcu vardı. Sanayi dükkanlarımız, sanayi arazisi ve Atıcı Spor Kompleksinin satışı ile belli bir gelir elde ettik ve bu da bizleri rahatlattı" dedi ve Büyükyoncalı'nın Kapaklı'ya bağlanmasına ret  kararı çıkmasını da "Talebimiz reddedildi fakat yasal süreç halen devam ediyor. Gereken girişimlerde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

HİZMETİ HEP BİRLİKTE GETİRELİM

Mandalı konuşmasının devamında "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı üzerindeki projelerin üzerine düşmeye başladı. Spor Salonu, Üst Geçit ve Kültür Merkezi Büyükşehir'in 2015 yatırım programına alınacağı belirtildi. Eğer Kapaklı'nın güzel bir hale gelmesini istiyorsak bu doğrultuda birleşmemiz gerekiyor. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan hizmeti Kapaklımıza hep birlikte getirelim" dedi.

BÖYLE BİR HAKLARI YOK

Kapaklı Belediye Binası önünde eylemlerine devam etmekte olan işçilere de değinen Başkan Mandalı "Binamızın önünde eylem yapmakta olan işçilerin sözleşmeleri tek taraflı feshedilmemiştir. Bu arkadaşlarımızın sözleşme tarihleri son bulduğu için işlerine son verilmiştir. Kendileri, Belediye binamızın içerisinde yer alan İş-Kur'a başvurmalarını öneriyorum. Başvuruları değerlendirip kendilerine özel sektörde iş bulma imkanımız var. 5 yıl Belediyede çalıştıktan sonra kendilerini 657'ye tabi Devlet memuru zannettiler, kendilerinin işi olmayan bir işi istiyorlar. Böyle bir hakları yok" ifadelerini kullandı.

PLAN BÜTÇE'YE HAVALE EDİLDİ

Mandalı'nın konuşmasının ardından Saygı duruşuna geçildi ve ardından toplantının gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Meclis gündeminin üçüncü maddesi olan Fen İşleri Müdürlüğü'nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

DOLU KADRO DEĞİŞİKLİĞİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 
Toplantının dördüncü maddesinde, Etüt Proje Müdürlüğü'nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik görüşülürken, oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Beşinci maddede ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün ‘Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısı’ oy birliği ile kabul edildi.

PLAN BÜTÇE'YE HAVALE EDİLEN KONULARIN KARARLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısının altıncı maddesinde, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği, yedinci maddesinde ise Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Meclis gündeminin sekizinci maddesinde ise bir önceki Meclis Toplantısı'nda Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilen konular ile ilgili kararlar görüşüldü.
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİLER

Komisyon kararları neticesinde, Belediye bünyesinde yeni kurulan Spor İşleri Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliği oy birliği ile kabul ederken, karar Meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Plan Bütçe Komisyonu, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin, dernek giderlerinin Belediye tarafından karşılanması ile ilgili taleple ilgili olarak, dernekten resmi evrak istenmesi ve konu üzerinde çalışmaya devam edilmesi yönünde karar verirken, Meclis komisyonun bu kararını da oy birliği ile kabul etti.

TAR-GEM PERSONELİNE TAHSİS EDİLMESİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantı'da ayrıca İmar Komisyonu'na havale edilen konularla ilgili kararları da görüşen Başkan Mandalı ve Meclis Üyeleri, Komisyonun İlçe Tarım Müdürlüğü’nün, köylerdeki Muhtarlık Binaları’nda Tar-Gem personeline tahsis edilmek amacıyla bir oda talebine olumlu rapor verirken, karar Meclisten de oy birliği ile geçti.

KUZULU'NUN ADI VERİLECEK

İmar Komisyon'unda görüşülen bir başka konu ise Kapaklı Kurucu Kaymakamı olan ve geçtiğimiz aylarda Kırklareli Vali Yardımcılığı’na atanan Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun isminin Şükran-Akyer-Aksu Sokak ile Plevne Caddesi arasındaki parka verilmesi olurken bu karar da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

5 YIL TARIM ARAZİSİ OLARAK KİRALANACAK

Toplantının sonunda ise bir adet dilekçe gündeme alınırken, İnönü, Karlı, Yanıkağıl, Pınarça, Karaağaç, Bahçeağıl, Uzunhacı ve Saray Büyükyoncalı Mahallesi’nde bulunan muhtelif ölçülerdeki tarlaların, 2886 sayılı Devlet Kanunu 35/c maddesi gereğince 5 yıl süre ile tarım arazisi olarak, tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere ihale edilmesi talep edildi. Yapılan görüşmelerin ardından talep oy birliği ile kabul edildi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.