TCDD raydan mı çıktı?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürlüğü Çerkezköy-İstanbul tren seferlerinin 31 Ocak 2015 yılında başlayacağını açıkladı. Daha önce 25 Ekim ve 2014 sonu gibi tarihler açıklayan TCDD’nin açıkladığı son tarih vatandaşın kafasında ‘TCDD raydan mı çıktı?’ sorusunun oluşmasına neden oldu.

TCDD raydan mı çıktı?
27 Ekim 2014 Pazartesi 07:39

Yaklaşık 2 yıldır bakım ve onarım çalışması nedeni ile yapılamayan tren seferlerinin en son 2014 sonu itibari ile yeniden başlayacağını açıklayan TCDD 1. Bölge Müdürlüğü, bazı aksaklıklar nedeni ile tren seferlerinin 31 Ocak 2015 tarihinde başlayacağını açıkladı. Daha önce 25 Ekim tarihi de veren TCDD’nin yaptığı açıklamaların artık vatandaş nezdinde inandırıcılığı kalmadı.

TCDD YENİ CEVAP VERDİ
Çerkezköy Kaymakamlığı ve siyasilerine en sık sorulan soruların başında gelen ‘Çerkezköy-İstanbul tren seferleri ne zaman başlayacak?’ sorusuna Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın yaptığı girişimlerin ardından TCDD 1. Bölge Müdürlüğü yeni bir cevap verdi.

Yolun Halkalı-Çerkezköy arasında altyapı iyileştirmesi ikmal çalışmalarının ihale edildiğini ve 27 Ocak 2014 tarihinde sözleşme imzalandığını belirten TCDD 1. Bölge Müdürlüğü şu ifadeleri kullandı:

NEDEN GECİKTİ?
“25.10.2014 tarihinde yolun açılacağı öngörülmüş ancak aşağıda belirtilen nedenler dolayısı ile yolun trafiğe açılması gecikecektir. Buna göre Km: 87+000-88+550 arasındaki heyelan bölgesinden uzaklaşmak amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü ile yolun orman tarafına deplasesi için yapılan çalışmaların uzun sürmesi ve söz konusu bölgenin SİT alanı içerisinde bulunduğunun anlaşılması üzerine söz konusu kesim için yeniden proje hazırlanmış olması, onay ve yapım işlerinin öngörülenden uzun sürmesi, mevsim normallerinin üzerinde yağış olması ve bu nedenle şantiyede çalışılmayan günlerin sayısının artması, yüksek dolgularda kataner direk temellerinin platform şevine denk gelmesi nedeniyle kataner direkleri için platform genişliğinin arttırılması ve bu nedenle iki adet menfezin boyunun uzatılması nedeniyle altyapı işleri aksamıştır.

Yukarıda bahsedilen nedenler dolayısı ile altyapı işi 31.12.2014 tarihine, üstyapı işi ise 31.01.2015 tarihinde bitirilerek demiryolu tren trafiğine açılabilecektir.”
TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nden gelen son açıklama vatandaşlar tarafından tebessüm ile karşılanırken, daha önce verilen iki tarihte seferlerin başlamaması nedeni ile yapılan bu açıklamada belirtilen tarihte seferlerin başlamasını vatandaş beklemiyor.

PEKİYİ GERÇEK NE?
Öte yandan kendi imkanlarımız ile yaptığımız araştırma neticesinde Çerkezköy-Sirkeci tren seferlerinin en erken 2015 yılının ikinci yarısında başlayacağı bilgisine ulaştık.

HALKALI’DAKİ ÇALIŞMALAR 1 YILDA BİTMEZ
Konu ile ilgili görüştüğümüz ve bilgilerine başvurduğumuz TCDD yetkilileri isimlerinin açıklanmasını istemezken, tren seferlerinin başlamasının 2015 yılının ikinci yarısını bulacağını ifade ettiler. Çerkezköy-İstanbul arasındaki tren yolunun bakım ve onarımının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten yetkililer, “Belki bakım ve onarım çalışmaları 25 Ekim’e kadar bitebilir ama Halkalı’daki çalışmaların tamamlanması en az 1 yılı bulur.

HALKALI ŞANTİYEYE DÖNDÜ
Çünkü Halkalı İstasyonu Marmaray Projesi’nin en önemli ayaklarından biri. Şuanda orası şantiyeye dönmüş durumda ve her yerde inşaat sürüyor. Dolayısı ile Marmaray Projesi tamamlanmadan Halkalı İstasyonu kullanılamaz. Halkalı’daki çalışmalar tamamlanırsa ancak Çerkezköy-İstanbul tren seferleri ulaşıma başlayabilir” ifadelerini kullandılar.

MARMARAY 2016’DA TAMAMLANACAK
Marmaray Projesi’nin 2016’ta tamamlanacağının Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandığını ifade eden yetkililer, Maramaray’ın 2016 yılında tamamlanacağı ve Halkalı-Gebze seferlerinin başlayacağı açıklandı. Dolayısı ile Halkalı İstasyonu’ndaki çalışmaları da göz önüne alırsak tren seferlerinin en erken 2015 yılının ikinci yarısında başlayacağını tahmin ediyoruz” dediler.

1 YIL DAHA SEFERLER ZOR GİBİ
Çerkezköy-İstanbul tren seferlerinin başlamamasının en büyük nedeninin Halkalı İstasyonu’ndaki çalışmalar olduğunu belirten yetkililer, “Buradan yolcuyu gönderdiğiniz zaman Halkalı İstasyonu’na yakın bir yerde indirip, ‘Başınızın çaresine bakın’ diyemezsiniz. Dolayısı ile oradaki çalışmaların bitmesi ve terminal binası, bağlantı yolları vs.’lerin tamamen tamamlanması gerekir. Bu nedenle seferlerin daha 1 yıl başlaması imkansız gibi” değerlendirmesinde bulundular.

Halkalı-Sirkeci arasındaki banliyo tren seferlerinin de yapılmadığını ve Marmaray Projesi kapsamında çalışmaların sürdüğünü ifade eden yetkililer, “Çerkezköy-Kapıkule arasında çalışmalar tamamlandı. Eğer siyasi irade isterse belki bu güzergahta seferler başlayabilir” diyerek, açıklamalarını sonlandırdılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halil baygür - 9 yıl önce
kaç yıl oldu sirkeci çerkezköy hattı ray yenilemesi bitmedi bitirmediler
kimler:kale,yonca,metro.ulusoy istanbul seyahat firma sahipleri ve yandaşları
daha da biteceği yok sirkeci 7 tl idi.şimdi esenler 18tl ordan metro aksaray ordan
sirkeci tramvay kaç para olduğunu siz hesap edin hiç kimse millet için çalışmıyor
varsa yoksa rant ve rantçılar..
Avatar
istanbullu - 9 yıl önce
beklemeyin boşuna tiren miren yok