TEDES için geri sayım başladı!

Çerkezköy’de uzun zamandır devreye girmesi beklenen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi (KGYS – TEDES)’nin yaklaşık 1 ay içerisinde faaliyete geçecek

TEDES için geri sayım başladı!
23 Ağustos 2017 Çarşamba 18:34

ÇOK KISA BİR SÜRE KALDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan alınan bilgilere göre, yüklenici firma iş teslimini yaklaşık 1 ay içerisinde gerçekleştirecek. Geçmişte yaşanan bir takım yasal süreçlerden dolayı iş tesliminin geciktiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yüklenici firmaya 45 günlük bir ek süre verdik. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi’nin iş teslimi kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek.” dedi.

1 AY İÇERİSİNDE DEVREYE GİRECEK

Çerkezköy – Kapaklı yolunda bulunan TEDES direklerinin, geçtiğimiz aylarda yaşanan bir trafik kazası sonucu hasar aldığını ve yüklenici firmanın o direkleri de en kısa zamanda yenileceğine değinen Başkan Akay, “Yaklaşık 1 ay içerisinde iş teslimi gerçekleşecek ve proje devreye girecek” bilgisini verdi.

HER SANİYE İZLECEK

Yakında faaliyete girecek olan sistemin 20 km fiber altyapısı bulunuyor ve 46 noktada 146 kamera ile denetim sağlanacak. 46 hareketli HD kamera, bu kameraları destekleyici 100 sabit HD kamera konuldu.  46 noktaya kurulan toplam 146 son teknoloji HD kameralar ile Çerkezköy her saniye izlenecek.

6 ADET TEDES

146 kameranın yanı sıra 6 adet noktada TEDES devreye girecek; bunun 4 noktası hız ve kırmızı ışık ihlali, 2 noktası ise hız ihlali denetimi yapacak. Ayrıca ilçenin giriş ve çıkışlarında 10 ayrı noktaya PTS (Plaka Tanıma Sistemi’nin) kuruldu.

ÇEŞİTLİ NOKTALARA PTS’LER KURULDU

Plaka Tanıma Sistemleri Tepe Emlak girişi, İstasyon Mahallesi girişi, Tugay Kavşağı üzerinde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde, Atatürk Viyadüğü üzerinde, Atılım Beton Kavşağı üzerinde, Namık Kemal Bulvarı OSB Yolu üzerinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde, Narin Kavşağı üzerinde ve Cezaevi Kavşağı üzerinde yer alıyor. Hız ihlali sistemleri Sivrioğlu Petrol civarında ve Cengiz Topel Caddesi üzerinde; hız ve kırmızı ışık ihlal sistemleri ise Cezaevi Kavşağı’nda, Tugay Kavşağı’nda, Atılım Beton Kavşağı’nda ve Namık Kemal Bulvarı Bahçeli Camii Kavşağı’nda konumlandırıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.