Tek-Park’a işlem yapılmasına gerek yok kararı!

Çerkezköy’ün tanınan siyasetçilerinden Mustafa Ordu, çalışma ofisinde yaptığı açıklama ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Tek-Park’ın kaldırılması için yapılan itirazın İç İşleri Bakanlığı’nca işlem yapılmasına gerek duyulmadığından olumsuz sonuçlandığını belirtti

Tek-Park’a işlem yapılmasına gerek yok kararı!
23 Şubat 2016 Salı 15:54

İDARİ MAHKEMENİN KARARI HİÇE SAYILDI

Mustafa Ordu, yaptığı basın açıklamasında, 2014 yılında Ak Partili Belediye’nin Çerkezköy’de ücretli park uygulaması başlatmak istediğini fakat o zaman kendisinin bu kadarı mahkemeye taşıyarak İdari Mahkeme tarafından uygulamanın iptaline karar verildiğini belirtirken “O zaman İdari Mahkeme tarafından verilen karar gereği ücretli park iptal olmuştu. 2014 yılında Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediye olmasıyla birlikte Tek-Park adı altında ücretli park uygulaması başlatıldı. Fakat İdari Mahkeme’nin zamanında vermiş olduğu karar hiçe sayıldı” dedi.

İŞLEME TABİ TUTULMASINA GEREK YOK

Konu ile ilgili olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne dava açan ve Tek-Park’ın iptali için Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Ordu “Başvuru sonrasında İç İşleri Bakanlığınca alınan karar Kaymakamlık aracılığı ile tarafıma ulaştırıldı. Kararda ücretli parkın iptal edilmesi konusunda İç İşleri Bakanlığı’nın ‘soruşturmanın 4483 sayılı hükümler uyarınca işleme tabi tutulmasına gerek yoktur’ ifadesi yer alıyor. Fakat bu karara 10 gün içerisinde itiraz etme hakkımız bulunuyor” ifadelerini kullandı.

İTİRAZIM OLMAYACAK

Kendisinin makamlara ve adalete olan güveninin tam olduğunu belirten Ordu “Biz İdari Mahkemenin almış olduğu bir kararı tekrarlayarak yeniden şikayetçi olmuştuk. Ama İdari Mahkemenin kararı hiçe sayılarak böyle bir karar alındı. Bundan böyle bu konu hakkında herhangi bir itirazım olmayacak. Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları belki bu işin takipçisi olurlar” dedi ve açıklamalarını sonlandırdı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.