‘Teknoloji ve Sağlık’ anlatıldı

Teknoloji ve Sağlık anlatıldı Tekirdağ Tabip Odası tarafından Çerkezköy Kent Konseyi'nde "Teknoloji ve Sağlık" konferansı verildi

 ‘Teknoloji ve Sağlık’ anlatıldı
15 Mart 2015 Pazar 20:55

 Cumartesi günü saat 18.30’da gerçekleştirilen programa Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr.Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi doktorları, çalışanları ile davetliler katıldı.

ÇEŞİTLİ PROGRAMLAR İLE KUTLANIYOR

Çerkezköy Kent Konseyi’nde düzenlenen ‘Teknoloji ve Sağlık’ konulu konferansta konuşan Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nurduğan Yavuz, hafta etkinliklerini çeşitli programlar ile kutladıklarını ifade ederken “Bugünde Çerkezköy’de gerçekleştirilen programa katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİ VE SAĞLIK KONFERANSI VERDİ

Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nurduğan Yavuz’un ardından Optimed Hastanesi Başhekimi ve Genel Müdür Yardımcısı Elif Sözer bir konuşma gerçekleştirdi. ’Teknoloji ve Sağlık’ konferansı veren Elif Sözer “İnsanın maddi çevresini denetlemek ve değiştirmek amacıyla geliştirdiği araç gereçlerle bunlara ilişkin bilgilerin tümü olarak tanımlamak gerekirse, Einstein bilimi her türlü düzenden yoksun duyu verili ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası olarak tanımladı. Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası olarak tanımlıyor" ifadelerini kullandı.

MALİYET ETKİN KULLANILDIĞINDA HAYAT VEREBİLİR

Sözer, konuşmalarının devamında ise " Teknolojiyi doğru kullanıyor muyuz. Robotik cerrahinin tasarlanış amacı, cerrahın lokasyon olarak erişemediği yerlerde uzaktan ameliyat yapmak, mevcut durumda ameliyat masası ile cerrahın konsolu aynı alandadır. Tasarlanmış amacın dışında, üç boyutlu ve daha net görüntü sağlanması, konforu arttırması nedeni ile tercih ediyoruz.Hastane kaynaklı enfeksiyonların önlenmesinde en kritik uygulamanın el hijyenini sağlamak olduğunu biliyor ve bu bilgiyi paylaşıyoruz. Bilinen yöntemlerle başarılı olduğumuzda hayır cevabını alıyoruz. Sağlık alanında teknoloji gereksinimine yönelik, akılcı ve maliyet etkin kullanıldığında hayat verebilir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.