Tekpark’ta karışıklık devam ediyor

Uygulamaya konulduğu günden bu yana çoğu vatandaş ve esnaf tarafından tepkiyle karşılanan Tekpark ücretli otopark uygulamasında keşmekeşlik devam ediyor. Kimi otopark tabelalarında gün boyu ücret miktarı 17 TL yazarken, kimi tabelada ise günlük park ücreti yazmıyor. Sistem de ise günlük park ücretinin 15 TL olduğu ifade ediliyor

Tekpark’ta karışıklık devam ediyor
15 Eylül 2015 Salı 16:43

SİSTEMDE 15 TABELADA 17 TL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulama konulan Tekpark ücretli otopark sistemindeki bazı belirsizlikler hala devam ediyor. Park ücretlerinin yazdığı tabelaların çoğunda günlük park etme ücreti 17 TL olarak yer alırken, bazı tabelalarda ise bu ücret yazmıyor. İşini bir diğer farklı boyutu ise sistemde de günlük ücretin 15 TL olduğu yazıyor. Direklerde yer alan ücretli otopark tabelaların da kısa bir süre içinde elektronik tabelalar olacağı ifade ediliyor.

TALİMATLAR DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYORUZ

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz ve ismini vermek istemeyen bir çalışan ise, “uygulama faaliyete geçtiği günden bu yana bizlerde sürekli büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Bizler işimizi yapmaya çalışırken çoğu zaman tehdit ve hakaretlere maruz kalıyoruz. Yeri geliyor bıçak çeken yeri geliyor levye ile üzerimize gelenler oluyor. Çoğu zaman birkaç dükkanı olan esnaf bizlerle inatlaşarak para vermeme konusunda da ağza alınmayacak hakaretler de bulunuyor. Bizler bağlı olduğumuz kurumun talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz ve kafamıza göre ücret kesimi yapmıyoruz. Sistemde ne yazıyorsa onu uyguluyoruz” açıklamasında bulundu.

09.00-18.00 SAATLERİ ARASINDA ÜCRET ALINIYOR

Tekpark ücretli otopark uygulamasında çalışan görevliler geçtiğimiz hafta sonu eğitime tabi tutularak etkili iletişim hakkında seminer aldıkları öğrenildi. Tekpark uygulaması Çerkezköy’de faaliyet geçtiği günden bu yana 09.00-19.00 saatleri arasında ücret sistemi uygulanırken, kış ayının gelmesiyle birlikte de saatlerde değişikliğe gidilere 09.00-18.00 saatleri arasında otopark ücreti alındığı belirtildi.

ESNAFA KOLAYLIK

Esnaftan günlük 15 TL ücret alınması gerekirken halen daha 5 TL alındığı ve bu fiyattan da çoğu esnafın şikayet ederek fiyatların biraz daha aşağı çekilmesi gerektiği öğrenildi. Diğer yandan gazilere 0-6 saat aralığı ücretsiz olurken, tüm belediye meclis üyelerinden de ücret alınmadığı ifade edildi.

5 DAKİKA AZ

Vatandaşların en büyük sıkıntısı ile ilk 5 dakikanın değil ilk 15 dakikanın ücretsiz olması gerektiği, 5 dakikalık sürede hiçbir işlemin yapılamadığı belirtilerek yetkililerin bu duruma biran önce çözüm bulmaları gerektiği ifade edildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.