TEMA Çerkezköy Belediyesi Personeline İlklim Değişikliğini anlattı

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilciliği işbirliğinde Belediye personeline yönelik “İklim Değişikliği” semineri verildi.

TEMA Çerkezköy Belediyesi Personeline İlklim Değişikliğini anlattı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
09 Ocak 2020 Perşembe 15:21

 Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde TEMA Vakfı Çerkezköy Sorumlusu Nilüfer Ceylan değişen hava durumundan, aşırı iklim olaylarından, atmosferdeki sera gazı etkisinden, iklim değişikliğinin doğaya ve insana yaptığı etkilerden ve yaşam tarzımızın iklim değişikliğini nasıl tetiklediğinden bahsetti.

  TEMA Vakfı Çerkezköy Sorumlusu ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nilüfer Ceylan, “Sompo Sigorta desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile TEMA Vakfı’nın sahada uyguladığı  “Yerküreye Saygı: İklimi Koru” projesi, yerküredeki yaşamın devamlılığını ciddi boyutta tehdit eden küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda önce toplumsal, sonra bireysel düzeyde farkındalık yaratacak 360 derecelik uzun soluklu bir kurumsal sosyal sorumluluk projesidir. Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliğiyle çocukların hava olayları ve iklimlerin oluşumu konularında bilgilenmeleri ve gençlerin sürdürülebilir yaşam bilinci kazanmaları için okullarda eğitim programları uygulanmaktadır” dedi.
   Ceylan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçemizde Atatürk İlkokulu, Recep Arif Gabralı  ve İnci Narin İlkokulları pilot  okullar olarak projeye kabul edilmiştir. Ayrıca TEMA Vakfı toplumun her kesiminde küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye'nin farklı illerinde söyleşiler, stant çalışmaları ve belgesel gösterimleri düzenlemektedir.”
   Ayrıca sunumun sonunda Kokota Umut Adacığı isimli belgesel gösterildi. Seminerde daha sonra Çerkezköy Belediyesi Çevre Mühendisi Mehmet Furkan Tülün tarafından iklim değişikliğinin sebebi olan su ayak izi ve karbon ayak izi konularında belediyemiz personeline bilgi verildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.