Tema Çerkezköy’den İstanbul Maratonuna büyük katılım

Tema Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan’ın aktif çalışmasıyla Tekirdağ ili genelinde Kurumsal ve Bireysel katılımcılardan oluşan 208 kişilik takımla 03 Kasım Pazargünü 41.İstanbul Maratonuna katıldı.

Tema Çerkezköy’den İstanbul Maratonuna büyük katılım
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Kasım 2019 Çarşamba 14:14


Geçmiş yıllardan farklı olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası,İreks  A.Ş ,Saruhan Kimya Arge Merkezi Sargen ,Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi  Kurumsal takım oluşturarak katkı verdi.

208 KİŞİ KATILDI
Farklı yaş,meslek grubundan oluşturulan 208 kişilik takım  Adım Adım yardımseverlik koşusu içerisinde TEMA’nın Ağaç Kardeşliği projesi için koşarak aynı zamanda  da  bağış toplayarak daha fazla çocuğun doğayı deneyimleyerek öğrenmesine ve daha fazla fidanın toprakla buluşmasına  katkıda bulunmak amacıyla sabahın erken saatlerinde yola çıktı.
Tema Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan 41. Düzenlenen İstanbul Maratonu ve Tema’nın çalışma amacıyla ilgili şunları söyledi:Son yüzyılda artan nüfus, düzensiz kentleşme ve sanayileşme gibi faktörler nedeniyle doğal varlıklarımız ciddi şekilde tahribata uğruyor. Örneğin, ormanlarımız gezegenimize sunduğu yararlı hizmetlere rağmen (toprağı tutma, yağış rejimini düzenleme, karbondioksiti depolama vb.) hızla tahrip ediliyor. TEMA Vakfı, bu tahribatın ve baskının azaltılmasında en önemli ve etkili yöntemlerden birinin çevre/doğa eğitimleri yardımıyla doğaya temas eden ve içselleştiren nesiller yetiştirmek olduğuna inanıyor. Oysa, geleceğimizin güvencesi olan çocuklar hızla artan kentleşme nedeniyle daha az doğaya çıkıyor ve doğa ile ilişkileri giderek azalıyor.
‘Ağaç Kardeşliği Projesi ‘ Çocuklar İçin Ağaçlandırma ve Doğa Eğitimi Projesidir.
TEMA Vakfı, Ağaç Kardeşliği projesi kapsamında çocuklara sunulacak doğa eğitim programıyla çocukların doğada yaparak yaşayarak öğrenmelerine destek olarak doğa ile giderek azalan ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlarken “Adım Adım - Çocuklar Hatıra Ormanları” ile de ağaçlandırma ve erozyonla mücadeleye katkı sağlamayı hedefliyor.
ÇERKEZKÖY BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ
Kurumsal takımlar  maratona gidiş-geliş organizasyonunu kendileri yaptı.Bireysel katılımcılardan yaklaşık 110 gönüllümüzün  İstanbul’a ulaşımını geçen yıl olduğu gibi bu yılda Çerkezköy Belediyesi organize etti.Tüm katılımcılar adına Çerkezköy Belediyesine ve şahsında Belediye Başkanı Vahap Akay’a  yaptıkları bu önemli katkıdan dolayı çok teşekkür ederiz.”
Tema Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan ,2017  yılında 39.İstanbul Maratonunda 10 kişi başladıkları bu  sosyal sorumluluk projesinde bugün 208 kişi olmanın haklı  sevincini yaşadıklarını ve ilçemizde bu konuda önemli bir farkındalık yarattıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.
Ceylan son olarak “ Yaptıkları bağışlarla  bizleri destekleyen halkımıza , en önemlisi bu maratona katılarak  gerek koşarak gerek yürüyerek kampanyayı yürüten bir mucize yaratan tüm takım arkadaşlarımıza  TEMA VAKFI olarak minnettarız
Maraton bitti ama 18 Kasım’a kadar bağış kampanyası devam ediyor.Tüm takım arkadaşlarımız kampanya linklerini paylaşıyor az-çok demeden bağış yapabilirler.TEMA VAKFI Türkiye genelinde 6500 çocuğumuzun bu projeden faydalanması için Maraton vesilesi ile kaynak oluşturmayı amaçladı. Biz  Çerkezköy TEMA  olarak bu hedefin % 10 ‘unu yani  TEMA VAKFI’nın Ağaç Kardeşliği Projesinden 650 çocuğumuzun ücretsiz faydalanmasına olarak aracılık etmek için yola çıktık.06 Kasım itibariyle 540 çocuğa ulaştık.650 çocuk hedefine ulaşmak için duyarlı  dostlarımızı kampanyamıza bağış yaparak destek olmaya çağırıyoruz.Aşağıdaki link yardımıyla bağış yapabilirler.
http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC46049” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.