Tepe caminin Kurban bayramına açılması planlanıyor

Yaklaşık 2,5 sene önce yapımına başlanan Tepe Emlak Mescid Camiinin Kurban Bayramına kadar hazır hale getirileceği öğrenildi. Cami İmam hatibi Mustafa Osmanoğlu yaptığı açıklamada, “Camimin gecikmesinin en büyük nedeni yardımların az olmasından kaynaklanıyor. Yardımlar ne kadar çok olursa inşaat çalışmaları da o kadar çabuk bitecektir. Dış cephe ve kubbe kaplaması tamamlandı. Bundan sonra da camimizin içinin nakış işlemelerine başlanacak. Bir aksilik çıkmadığı taktirde camimizi Kurban Bayramına yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi

Tepe caminin Kurban bayramına açılması planlanıyor
23 Temmuz 2015 Perşembe 17:47

 HALA TAMAMLANMAYI BEKLİYOR

Tepe Emlak Mescid cami inşaatı gelen yardımların az olmasından dolayı hala tamamlanmayı bekliyor. Devam eden cami inşaatı hakkın da bilgi veren Cami İmam hatibi Mustafa Osmanoğlu, “Cami inşaatı yaklaşık 2,5 sene önce başladı. İlk etapta Tepe Emlak konutları sakinlerine mevcut alanda bulunan mescid ile hizmet veriliyordu. Cami inşaatı yardıma dayalı yapılıyor ve yavaş gitmesinin en önemli sebeplerinden birisi de yardımların istenildiği gibi yapılmamasıdır” diye konuştu.

GÖNÜLLERİNDEN GEÇTİĞİ KADAR YARDIM YAPIYORLAR

Cami temeli atıldıktan sonraki bir sene içinde doğru dürüst bir çalışmanın yapılmadığını sözlerine ekleyen Osmanoğlu, “Hatta temel atıldıktan sonra çalışmalar gecikmeli olduğu için temel kısmı su birikintisi içinde kalmıştı. Çalışmalar yol seviyesine geldikten sonra ilerleme başladı. Yoldan geçen çoğu vatandaşımız cami inşaatında bizimde bir tuğlamız olsun düşüncesiyle gönüllerinden geçtiği kadar yardım yapmaya çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.

KURBAN BAYRAMINDA İBADETE AÇMAYI PLANLIYORUZ

Dış cephe ve kubbe çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Mustafa Osmanoğlu, “Sırada ki iş ise cami içinin iç işleme ve nakış işi yapılacak. Mihrap-Minder ve Kürsü kısmı ahşap olacak. Üst korkuluklarda demir gibi gözükse de onlarda ahşap olacak. Bir aksilik çıkmadığı sürece de Camimizi Kurban Bayramına ibadete açmayı planlıyoruz” dedi.

DÜKKANLARDAN ELDE EDİLEN GELİR CAMİ İÇİN KULLANILACAK

Mustafa Osmanoğlu konuşmasının devamında ise, “yardım toplamak için sürekli Kaymakamlıktan izin alıyoruz. Artık kendi gelirimizi kendimiz sağlamak için caminin de ruhuna aykırı olmamak kaydıyla dört tane dükkan olacak. Dükkanlardan birini dernek odası olarak kullanacağız ve diğer üç dükkanı da kiraya vereceğiz. Kiraya verdiğimiz dükkanlardan elde edilen gelirleri de camimiz için harcayacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.