Tepe sakinleri seslerini yükseltti

Tepe Mevkii sakinleri, piknik alanında karşılaştıkları sorunların bir an önce çözülmesi için seslerini yükseltirken, konuyla ilgili olarak Salı günü Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’nda toplu bir şekilde açıklama yapan vatandaşlar, özellikle yeşil alanın betonlaştırılmasına karşı çıkarken, güvenlik, temizlik ve aydınlatma konularında büyük zafiyet olduğunu savundu ve yetkilileri göreve çağırdı

Tepe sakinleri seslerini yükseltti
11 Temmuz 2013 Perşembe 08:28

Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesi (Tepe Mevkii) sakinleri, özellikle piknik alanında karşılaştıkları sorunların bir an önce çözülmesi için yetkililerin harekete geçmesini bekliyor.
VATANDAŞLAR TEPKİLİ!
Konuyla ilgili olarak Salı günü Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’nda toplu bir şekilde açıklama yapan vatandaşlar, özellikle yeşil alanın betonlaştırılmasına karşı çıkarken, güvenlik, temizlik ve aydınlatma sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyor. Açıklama esnasında, CHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Metin Dönmez de vatandaşlarla birlikte alanı gezerek şikayetleri dinledi.
YEŞİL ALAN GİDEREK BETONLAŞTI
Tepe mevkiindeki piknik alanının giderek betonlaştırıldığını savunan vatandaşlar, özellikle yürüyüş parkuruna dökülen mıcırdan rahatsızlık duyduklarını dile getirirken, bu durumun sağlık açısından da tehlikeli olduğunu belirterek, “Sağlıklı yaşam için yapılan yürüyüş, koşu ve benzeri egzersizlerin yumuşak, tartan, doğal maddelerle kaplanmış zeminlerde yapılması gerekmektedir. Beton, asfalt gibi sert veya mıcır gibi düzensiz zeminlerde yapılan egzersizlerde sakatlık kaçınılmazdır. Sert zeminler, eklem ve kaslar için mayın tarlası gibidir” dedi.
BETON YAPAY SERA ETKİSİ OLUŞTURUYOR
Betonlaşmanın ısı artışında da büyük etkisi olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Beton, toprak ile hava arasındaki bağlantıyı keserek, hava ve suyun ağaç köklerine geçişini engeller. Beton, güneşin enerjisini toplar ve sonrasında uzun süreli olarak kusar. Ağaç kökleri de bundan zarar görüp yavaş yavaş kurur. Betonlaşmanın olduğu yerlerde güneş ışınları daha fazla emilip, daha az yansıtılır ve yapay sera etkisi oluşturur. Havada asılı kalan gazlar insanlarda solunum yolu hastalıklarının artışına sebep olur” şeklinde konuştu.
GECELERİ DÜĞÜN DIŞINDA ELEKTRİK YOK
Mahalle sakinleri ayrıca, alandaki sokak lambalarının yanmadığı ile ilgili şikayette bulunurken, özellikle çocukların akşam saatlerinde lambalar yanmadığı için spor aktivitelerinde bulunamadığını dile getirdi ve “Çocuklarımız zaten gündüz saatlerinde sıcak sebebiyle dışarı çıkamıyor. Akşam da lambalar yanmadığı için spor yapamıyorlar. Işıklar sadece düğünlerde açılıyor. Düğünlerin gürültüsü zaten ayrı bir  konu. Burası düğün salonu değil” dedi.
AÇIKLAMA ESNASINDA SOKAK LAMBALARI YANIYOR!
Öte yandan, mahallelilerin bu açıklamayı yaptığı esnada, sokak lambalarının yanıyor olması da ironi oluşturdu.
GÖREVLİLER SON DERECE LAKAYIT
 Alanda çalışan görevlilerden de şikayetçi olan vatandaşlar, “Temizlik işçileri son derece lakayit ve denetimsiz biçimde çalışıyor. Güvenlik görevlileri bir kavga olduğunda bizimle beraber olayı izlemekle yetiniyor. Temizlik görevlileri de görevini tam olarak yerine getirmiyor” iddiasında bulundu. Bölgedeki vatandaşlar ayrıca, ikinci bir çay bahçesinin alanda gereksiz olduğunu da savundu.
TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Vatandaşlar, alanla ilgili şu taleplerde bulundu: “Bizler çevremizde tabiatın korunmasını, yeşilden griye geçişin durdurulmasını, yürüyüş parkurunun sağlık koşullarına uygun malzeme ile düzenlenmesini, piknik alanının temizlik ve ışıklandırılma ile ilgili sorunların giderilmesini, spor alanlarının gürültü ve çevre kirliliği oluşturan amaçlarla kullanılmamasını talep ediyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.