Termik ölüm istemiyoruz!

Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisine yapılması planlanan kömürlü termik santral için 1 Şubat 2018 (yarın) saat 10.30’da Halkın Katılımı Toplantısı düzenlenecek. Bölge halkının, geleceğini korumak adına atılacak adımların süresi günden güne azalırken; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşecek olan toplantıya vatandaşların katılımının yoğun olması bekleniyor.

Termik ölüm istemiyoruz!
31 Ocak 2018 Çarşamba 14:42

ÇED SÜRECİ BAŞLADI
Bilindiği üzere Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisine kömürlü termik santral yapılması için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı ve Çevresel Etki Değerlendirme Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı.
BUGÜN 10.30’DA ÇTSO’DA DÜZENLENECEK
Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince yarın saat 10.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.
TRAKYA ÖLMEK İSTEMİYOR
Geçtiğimiz gün Çerkezköy, Kapaklı ve civar ilçelerde bulunan vatandaşlar ağırlıkta olmak üzere Twitter’da yapılan paylaşımlarda “#TrakyaÖlmekİstemiyor” hashtag’i Trend Topic (TT) oldu; yani Türkiye gündemine oturdu. Bölge halkının böylesine karşı çıktığı, geleceğine büyük etki edecek önemli bir konuyla ilgili gerçekleşecek olan toplantıya katılımının yoğun olması bekleniyor.
OHAL SÜRECİNDE KHK İLE DAYATILDI
Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Tekirdağ Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü’nün, yapılan itirazların kabul edilmediğini belirten yazısında, “Tekirdağ İli, Çerkezköy İlçesinde, yaklaşık 500 ha. büyüklüğündeki alan ‘Enerji Üretim Alanı’ olarak 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 2. maddesi (ç) bendi ve 7. maddesi (k) bendi uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 17.10.2017 tarihinde onaylanan planlara ilişkin askı süresi içinde yapılan itirazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirilmiş olup, yapılan itirazlar doğrultusunda yeniden bir düzenleme veya değişiklik yapılmamıştır” denmişti. Görüldüğü gibi OHAL sürecinde Kanun Hükmünde Kararname ile alınan kararla kömürlü termik santral halkımıza dayatılmış oldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.