TESKİ Genel Müdürü Orta; Ücretler konusunda revize çalışması yapıyoruz

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), Tekirdağ genelinde başlatılan su deposu çalışmaları kapsamında Çerkezköy'de de incelemelerde bulundu. Genel Müdür Prof. Dr. Halim Orta ve TESKİ'ye bağlı birimlerin Daire Başkanları Çerkezköy Kartaltepe Mevkii'nde ki 8 bin tonluk içme ve kullanma suyu deposuna gelerek buradaki çalışmaları inceledi.

TESKİ Genel Müdürü Orta; Ücretler konusunda revize çalışması yapıyoruz
08 Kasım 2014 Cumartesi 08:10

 ÇALIŞMALAR İNCELENDİ

Su deposu çalışmaları kapsamında Çerkezköy'e gelen TESKİ Genel Müdürü Halim Orta'ya, İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Fatih Başaran, Arıtma Tesisleri Daire Başkanı İmdat Demir, Barajlar ve Ana İsale Hattı Daire Başkanı Kenan Güneş, TESKİ Çerkezköy Şube Müdürü Faruk Şen eşlik etti.

İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOSU TEMİZLENDİ

Tekirdağ'da genelinde yapılmakta olan bakımların 6 ayda bir periyodik olarak devam edeceğini belirten TESKİ Genel Müdürü Halim Orta "Çalışmalar kapsamında Çerkezköy'de bulunan içme ve kullanma suyu deposu temizlendi. Depolar huasan denilen organik kimyasal ile dezenfekte ediliyor ve daha sonra basınçlı su ile temizleniyor. Kullanılan madde insan sağlığı için zararlı bir madde değildir" ifadelerini kullandı.

200 BİN TL MALİYETİ VAR

Tekirdağ genelinde başlatılan çalışmaların ihalelerinin peyderpey gerçekleştiğini dile getiren Orta, 10 adet kuyudan gelen suyun 500 tonluk ana depoda toplandıktan sonra 8 binlik depoya verildiğini belirtirken 500 tonluk deponun temizliğinin önceden yapıldığını da sözlerine ekledi. Halim Orta, ayrıca "Yapılan temizlikten sonra deponun için fayans ile kaplanacak. Bu şekilde daha sağlıklı bir ortam olmuş olacak. Tüm bu çalışmanın maliyeti 200 bin TL. İç kaplama yatırımı gerçekleştikten sonra suyun kalitesi de gelişecek" dedi.

ÜCRETLERİ REVİZE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Suya yapılan ücret politikalarının vatandaşlar tarafından eleştirildiği ve bu durumu revize ettiklerini sözlerine ekleyen Halim Orta "TESKİ yeni kurulduğu için bir takım sıkıntılar yaşadık. Su ücretleri konusunda eleştiriler aldık ve şimdi bunu revize etmeye çalışıyoruz. 2015 ile birlikte uygulamalar başlayacak. Vatandaşımızın sağlıklı, güvenli ve ucuz içme suyuna kavuşabilmesi için çalışıyoruz. Atık su arıtma tesisinde de çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TÜM GÖSTERGELER SUYUN İÇİLEBİLİR OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Çerkezköy Ambardere Mevkii'nde bulunan İçme Suyu ve Kullanma Suyu Deposu'nda incelemelerde bulunan TESKİ Genel Müdürü Halim Orta, yaptığı açıklamanın sonrasında basın mensuplarının 'Çerkezköy halkı güvenilir bir şekilde su içebiliyor mu?' sorusuna cevap verirken "Bu konuda Çerkezköy halkı herhangi bir endişe duymasın. Bakanlığa bağlı olan İl Halk Sağlığı Laboratuarı sulardan ayda bir numune alıp test ediyor. İçme suyunda tüm göstergeler suyun içilebilir nitelikte olduğunu gösteriyor. Tadı belki hoşunuza gitmeyebilir ancak testlerden sonra gelen verilerin tamamı suyun içilebilir nitelikte olduğunu gösteriyor. En ufak bir pürüz görüldüğü takdirde laboratuar TESKİ’yi uyarır. TESKİ de hemen yatırımı yapar ve bunu revize eder” dedi.

ÇEŞME SUYUNA YÖNLENDİRMELİYİZ

Halim Orta, sularda bilimsel olarak herhangi bir sıkıntı olmadığını sözlerine eklerken "Vatandaşlarımızda yeniden çeşme suyu içilmesi yönünde bir algı oluşturmamız gerekiyor. Damacana su tamamen moda haline geldi. Bizlerin amacı bu algıyı kırmak ve vatandaşları yeniden çeşmeden su içmeye yöneltmek. Bilimsel olarak sularımızda herhangi bir problem görülmüyor. Bu konuda vatandaşlarımızın içi rahat olsun" şeklinde konuştu.

SU KALİTESİNİ BOZAN BİR DURUM YOK

Basın mensuplarının 'Çöpten içme suyuna herhangi bir sızıntı var mı' sorusuna da cevap veren TESKİ Genel Müdürü Halim Orta, sızıntı olmasının doğru olabildiğini fakat sızıntının su kaynağına ulaşıp ulaşmadığının önemli olduğunu belirtirken "Sızan suyun, su kalitesini bozacak bir tespite rastlamadık. Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsak derhal önlem alır ve konuyu kamuoyu ile paylaşırız" dedi.

KALİTE ANALİZİNİN YAPILMASI GEREKİR

Çerkezköy eski Belediye Başkanı Ali Ertem’in  ‘Çerkezköy’de tüketilen su, damacana sudan daha kaliteli’ söyleminin hatırlatılması üzerine açıklama yapan Halim Orta "Bizler sadece rakam ve belgelerle konuşuruz. Çünkü biz bilim adamıyız. Daha kaliteli diyebilmemiz için damacanadaki suyun ve şebeke suyunun kalite analizinin yapılması gerekir. Ayrıca piyasadaki damacana suların arasında bile kalite farkı vardır. Çerkezköy’deki suyun içilmesinde hiçbir şekilde sakınca yoktur. Olursa önce biz uyarır ve gerekli müdahaleyi yaparız” dedi ve ardından incelemeler son buldu.   

 Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cadde esnafı - 9 yıl önce
O ne yahu deponun kapağına bakın:pas içinde.kapak böyle ise depo kim bilir ne haldedir.hoca su içilir diyebiliyor,o zaman yanındaki yetkililerle birlikte içseydin be hoca..burası tam da sözün bittiği noktadır.çernobil nükleer santralında patlama sonrası radyasyon sızıntısından Karadeniz bölgesinin özellikle doğu Karadeniz de çay üreticilerinin etkilenmediğini ispatlamak için zamanın hükümetinin sanayi bakanı da radyasyonlu çay için aynı şeyi yapmış,hatta çay içmişti.hoca suyu içememiş,neden acaba?halbuki daha ikna edici olurdu!yıllar geçmiş,kafa,aynı kafa..ahhh Mustafa ordu yine haklı çıktın.sayende müdür bey 8 ay sonra depolara teşrif etti.depolar temizleniyor.beyler 8 aydır aklınız neredeydi?mustafa başkan meydan okumasaydı bu temizlik yapılacak mıydı?sayın ordu ya teşekkür borçluyuz.sayesinde depolar temizlendi,sular bir nebze olsun temizlenir herhalde….