Trafik içinden çıkılamaz bir hal alıyor

Trafik sirkülasyon projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Altıyol Kavşağı’na kadar orta refüjü kaldırılan Atatürk Caddesi’nde çift sıra araç parkları boy göstermeye başladı. İlk günlerde çizgilerin çekilmemesinden dolayı trafik akışında sıkıntıların yaşandığı caddede kasisler yapılıp çizgi çekilmeye başlandı ancak bu çalışmaların çift sıra parka önlem alamayacağı aşikar.

Trafik içinden çıkılamaz bir hal alıyor
20 Aralık 2017 Çarşamba 18:00

ÖZTRAK’TA BAŞLAMIŞTI
Bilindiği üzere trafik sirkülasyon projesi kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri tek yöne dönmüş, daha sonra da Öztrak Caddesi’ndeki orta refüj cadde boyu; geçtiğimiz günlerde de Atatürk Caddesi’ndeki orta refüj Cumhuriyet Meydanı’ndan Altıyol Kavşağı’na kadar kaldırılmıştı. Öztrak Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasının ardından caddede çift sıra araç parkları ortaya çıkmış ve çoğu bölgede trafik akışı tek şerit halinde sağlanmaya başlamıştı.
ATATÜRK CADDESİ’NDE DEVAM ETTİ
Aynı sorun Atatürk Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasıyla da ortaya çıktı. Yolun genişlemesini fırsat bilen işgüzar sürücüler, araçlarını -tabiri caizse- yolun orta yerine park etmeye başladı. Yıllardır bu soruna bir çözüm getiremeyen yetkililerin konu hakkında nasıl bir adım atacağı merak edilirken; vatandaşlar ne yapıp edilip bu sorunun artık ortadan kaldırılmasını istiyor.
KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYORLAR
Yolun genişlemesiyle ortaya çıkan bir başka sorun da ‘hız’. Yolu boş bulan trafik magandaları, Atatürk Caddesi’nden Altıyol Kavşağı’na kadar araçlarını yüksek hızda kullanarak kazaya davetiye çıkarıyor. İşin başka bir boyutu da cadde boyunca herhangi bir denetim mekanizmasına rastlanmıyor.
BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ
Vatandaşlar Altıyol Kavşağı’ndan karmaşıklığı ve kullanışsızlığı dolayısıyla zaten şikayetçiyken, bir de bu sorunlar üzerine eklenince; durum içinden çıkılamaz bir hal aldı. Vatandaşlar Altıyol Kavşağı ve Atatürk Caddesi’ndeki düzenlemelerin acilen tamamlanıp, trafik karmaşasının ortadan kaldırılmasını talep ediyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.