TREN GELİR HOŞ GELİR!

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem 'Hızlı Tren' müjdesi verdi. Başkan Ertem, saatte 250 kilometre hızla İstanbul-Edirne Kapukule arasını 1 saatte katedecek trenin 2011 yatırım programına alındığını açıklarken, "Yeni gelecek Bakanın onayı bekleniyor. En geç 2012'de yapımına başlanacak."dedi  

TREN GELİR HOŞ GELİR!
06 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem 'Halkalı-Bulgaristan demiryolu hızlı tren' projesinin 2011 yatırım programına alındığı müjdesini verdi. Saatte 250 kilometre hızla Halkalı-Edirne Kapukule arasının 1 saate düşürecek proje, Hükümetin kurulmasıyla birlikte atanacak Ulaştırma Bakanı'nın 'onayı'nı bekliyor.
2011 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI
Başkan Ali Ertem makamında düzenlediği basın toplantısıyla Çerkezköy kamuoyunun uzun süredir beklediği "Hızlı Tren" projesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Edirne-Bulgaristan Demiryolu'nun eski ve yeni güzergahları hakkında bilgi veren Ertem, "Halkalı-Bulgaristan demiryolu hattı, bölgemizdeki en önemli sanayi bölgesi olan Çerkezköy'e hammadde ve mamul madde ürünlerinin yurtiçine ve yurtdışına taşınmasında maliyet ve süre açısından da önemli ölçüde fayda sağlayacaktır."dedi. Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaat Genel Müdürlüğü tarafından, 2009 yılında proje çalışmaları biten Halkalı-Bulgaristan Demiryolu Hattı Yapım İşi'nin 2011 yılı yatırım programına alındığını açıklayan Başkan Ertem, "En geç 2012 yılında yapımına başlayacak. Şu an sadece Bakan onayını bekliyor. Sanırım yeni atanacak Bakan bekleniyor."diye konuştu.
SAATTE 250 KİLOMETRE HIZ YAPACAK
Hızlı trenle ilgili olarak bilgi veren Başkan Ertem, saatte 250 kilometre hız yapacak trenin İstanbul'dan Edirne Kapukule arasını 1 saatte katedeceğini söyledi. Ertem, "Halihazırdaki demiryolu uzunluğu 290 kilometre ve 4.5 saatte İstanbul'dan Edirne-Kapukule çekiyor. Yeni demiryolunun uzunluğu 230 kilometre olacak. Çerkezköy İstanbul arası 25 dakikada Çerkezköy Edirne Kapukule arası 35 dakikada sürecek. Yani toplam 1 saatte İstanbul'dan Edirne-Kapukele'ye varılacak."dedi. Projesi hazır olan hızlı trenle ilgili kamulaştırma tespitlerinin kesinleştiğini de söyleyen Ertem, "Proje ihaleye çıktığı zaman kamulaştırma işlemleri de başlayacak." açıklamasını yaptı.
AB KAYNAKLARIYLA YAPILACAK
Yeni demiryolu ile ilgili açıklamalarını sürdüren Ertem, "Hat özelliği çift hat elektrifikasyon, sinyalizasyon olacak. 6 istasyon olacak. Köprü/viyadük sayısı 12 adet. En uzun tünel uzunluğu 3 bin 350 metre. Yolcu ve yük taşımacılığının yapılacağı bu demiryolunun Çerkezköy'de iki istasyonu olacak. Yük taşımacılığı için Karaağaç'ta bir istasyon yapılacak. Yolcu taşımacılığı için Çerkezköy İstasyonu ihya edilerek faaliyete geçirilecek"dedi. Projenin maliyetinin 1 milyon 365 bin 967 TL olduğunu söyleyen Ertem, "Altyapı için 939 bin 559.00 TL, üst yapı için 426 bin 428,00 TL harcanacak."diye konuştu. Projenin yapımı için gerekli kaynağın AB fonlarından sağlandığını sözlerine ekleyen Ertem, "Hızlı tren ile birlikte Çerkezköy'ün cazibesi de artacak."dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.