Tren sefer süreleri düzenlensin Otobüs bileti derdi sona ersin

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bir televizyon programında Gebze-Halkalı banliyö hattı için tarih verdi. Binali Yıldırım, "Mart ayının 10'undan itibaren yolculu seferlere başlayacak hale gelecek" ifadelerini kullandı. Hattın batı yakasında ise Çerkezköy Halkalı seferi için düzenleme bekleyen vatandaşın kulağı yetkililerde. Sefer sürelerinin çok kısıtlı olmasından dolayı tren yolcuğu yapamayan vatandaşlar çözüm bekliyor. Öte yandan Çerkezköy Halkalı arası sinyalizasyon çalışmaları ihale edildi, bir buçuk yıl sonra çalışmalar tamamlanacak.

Tren sefer süreleri düzenlensin Otobüs bileti derdi sona ersin
07 Şubat 2019 Perşembe 11:22

MARMARAYIN İKİNCİ BÖLÜMÜ MARTTA AÇILACAK
Yıldırım, Gebze-Halkalı banliyö hattının sefere başlayacağı tarih ile ilgili ise, "Benim edindiğim bilgi, Mart ayının 10'undan itibaren yolculu seferlere başlayacak hale gelecek" ifadelerini kullandı. Kentten Anadolu'ya ve dünyaya ulaşım problemi olmamasına rağmen, şehir içinde sorun yaşandığını vurgulan Yıldırım, 170 kilometre raylı sistem bulunan kentte Gebze'den başlayıp Halkalı'ya giden Devlet Demir Yolları'nın banliyö hattının eklenmesiyle bunun 233 kilometreye çıkacağını söyledi. Binali Yıldırım, bu hattın açılış tarihine bakanlığın karar vereceğini ifade ederek, "Benim edindiğim bilgi, Mart ayının 10'undan itibaren yolculu seferlere başlayacak hale gelecek. Bu biraz uzun sürdü. Bu aslında Marmaray'ın ikinci bölümüdür." diye konuştu. Yıldırım, 110 dakikada Gebze"den Halkalı'ya kadar gidileceğini belirterek, raylı sistemlerin yapımı tamamlandığında, 5 yıl içerisinde kentteki metro uzunluğunun yaklaşık 520 kilometreye geleceğini, yüzde 18 olan raylı sistemle taşınan yolcu oranının yüzde 48'in üzerine çıkacağını söyledi.

SEFER SAATLERİ VATANDAŞA UYMUYOR
Yıldırım’ın açıklamalarının ardından Uzunköprü-Halkalı ve Kapıkule-Halkalı arası tren seferlerine ilişkin Çerkezköylü vatandaşlardan talep geldi. Kapıkule-Halkalı arası hizmet veren tren,Kapıkule’den sabah 07:25’te hareket ederek 10:05’te Çerkezköy’de oluyor. 11:26’da Halkalı’ya ulaşan trenin dönüş saati ise 18.00’da. Akşam 19:32’de Çerkezköy’e gelen trenin Kapıkule’ye varış saati ise 22:00. Çerkezköy’den geçen bir diğer tren ise Uzunköprü-Halkalı hattı üzerinde yolcu taşımacılığı yapıyor. 15.40’ta Uzunköprü’den kalkan tren,17:46’da Çerkezköy’de oluken 19:15’te Halkalı’ya varıyor. Dönüş yolunda ertesi sabah 08:40’ta hareket eden tren 10:02’de Çerkezköy’de olurken 12:02’de Uzunköprü’ye varıyor. Çerkezköylü vatandaşlar ise Çerkezköy-Halkalı arası tren sefer saatlerinden şikayetçi. İstanbul’da işini halledip geri dönmek isteyen vatandaşlar kısıtlı sürede geri dönmek zorunda kaldıkları için dert yakınıyor. Öyle ki Halkalı’da trenden inen bir yolcu Sirkeci yada Beşiktaş’a geçmek için vasıta kullanmak zorunda. Tren kalkış saatinin 18.00 olması dolayısıyla vatandaşların işlerini halledip tren ile dönmeleri için adeta dakikalarla yarışmaları gerekiyor. Çerkezköylü vatandaşlar daha erken saatte kalkıp daha geç saatte geri dönecek şekilde tren seferinin düzenlenmesini talep ediyor.

ÇERKEZKÖY HALKALI ARASI İHALE EDİLDİ
Yetkililerden edinilen bilgilere göre Çerkezköy Halkalı arası tren seferlerinin düzenlenmesi için sinyalizasyon çalışmalarını daha önce üstlenen firmanın sözleşmesi iptal edilerek yeniden ihaleye çıkıldı. İhalenin yapılmasının ardından sözleşme imzalayan firmanın Çerkezköy Halkalı arası tren hattının sinyalizasyon işlerini bir ile bir buçuk yıl arasında tamamlayacağı yetkililer tarafından ifade edildi.

ÖĞRENCİNİN HİÇBİR KIYMETİ KALMADI
Japonya’da bir öğrencinin bulunduğu muhitte vasıta olmaması dolayısıyla öğrencinin bulunduğu semtten okula tren seferi koyan Japon yetkililerin hassasiyetini Türkiye’de görmek her ne kadar mümkün olmasa da en azından tren sefer süreleri ve tarifelerinin düzenlenmesi gerektiği yönünde yankı bulan sesler her geçen gün artıyor. Geçmiş yıllarda tren bileti satış uygulamasında öğrenci,genç ve yetişkin diye ayıran TCDD, bu uygulamaya son vererek öğrenci statüsünü kaldırdı. Genç ve yaşlı olarak iki grup halinde bilet satışı gerçekleştiren TCDD’nin üniversite öğrencilerini genç statüsüne alarak, eğitim gören ve görmeyeni aynı kefeye koyması ülkemizdeki eğitime bakış açısının bir yansıması olarak göze çarpıyor.

OTOBÜS BİLETİ CEP YAKTI VATANDAŞ ÇAREYİ TRENDE BULDU
Öte yandan Çerkezköy Esenler arası hizmet veren otobüs firmaları bilet fiyatlarına zam yaptı. Çerkezköy’den Esenler otogarına gitmek isteyen bir vatandaş 30 TL bilet ücreti ödeyerek yolculuk yapıyor. Bu durum karşısında adeta isyan etme noktasına gelen vatandaşın, tren seferlerinin süre ve tarifelerinin düzenlenmesindeki haklı talebi bir kez daha meşruiyet kazanmış oluyor. Otobüs fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışına nazaran tren seferleri fiyatları ise şöyle: Halkalı Çerkezköy 9 TL, Halkalı Çorlu 12 TL, Halkalı Muratlı 13.50 TL.
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.