Tren seferleri başladı

2011 yılından bu yana çalışmaları süren Halkalı-Edirne-Kapıkule demiryolu hattı Bölgesel tren seferleri düzenlenen tören ile başladı. Kapıkule’den Çerkezköy’e gelen yolcu treni Çerkezköy-Halkalı seferini 8 TL ücret ile yapacak

Tren seferleri başladı
25 Temmuz 2016 Pazartesi 11:10

Pazartesi günü saat 9.30’da düzenlenen törene Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Kurum Müdürleri, Muhtarlar, Gaziler, Sakatlar Derneği Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

SAYILI ÜLKELER ARASINDA YER ALDI

Düzenlenen programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Törende ilk olarak TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Baş Müdürü Halil Korkmaz gerçekleştirdi. Korkmaz, son dönemlerde demiryollarında çok önemli gelişmeler yaşandığını belirtirken “Önemli miktarda yatırım yapılan demiryollarımızda Ankara-İstanbul-Konya arasında Yüksek Hızlı Tren İşletmeciliğine geçildiğinde Türkiyemiz Yüksek Hızlı Demiryolu İşletmeciliği yapan sayılı ülkeler arasında yerini aldı” dedi.

İNŞAATLAR DEVAM EDİYOR

Yüksek Hızlı ve Hızlı Demiryolu hatları Lojistik Merkezleri inşaatlarının da devam ettiğini belirten Korkmaz “Araç filomuz içerisinde yer alan çeken ve çekilen araçlarımızı tasarruflu, çevreci ve modern bir yaklaşımla yenileniyor” dedi.

2011 YILINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Demiryollarında yaşanan değişimin Türkiye’nin gelişmesine, ekonomisine ve sanayisinin güçlenmesine katkı sağladığını belirten Korkmaz “Bu kapsamda modernizasyon çalışmaları başlatılan Halkalı-Edirne-Kapıkule Demiryolu hatlarında 2011 çalışmalar başlatmıştık. Demiryolumuzun modernizasyonunu tamamladık sıra vatandaşlarımıza hizmet vermeye geldi” dedi.

234 YOLCU KAPASİTELİ

“Yol çalışmalarının tüm hat kesimlerinde tamamlanmasıyla yük taşımacılığına başlanan, seferlerine ara verilen Halkalı-Edirne-Kapıkule arasında işletilen Bölgesel yolcu trenleri seferlerine bugünden itibaren başlıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Korkmaz “Tamamı elektrifikasyon sistemine kavuşan demiryolu hattında trenler, elektrikli lokomotifler ve 234 yolcu kapasiteli klimalı vagonlarla temin edilecek. Bu vagonlarla yolcularımız konforlu seyahat edecek. Ayrıca yolcu talebine göre gerektiğinde ilave vagon verilebilecek” dedi.

İNDİRİMLER GEÇERLİDİR

Halkalı-Edirne tam bilet ücretinin 22 TL olduğunu belirten Korkmaz “Halkalı-Kapıkule arası tam bilet ücreti 23 Lira 50 Kuruş. Ayrıca mevcut ticari indirimler bu trenlerde de geçerlidir. Hattın yolcu alışkanlıklarının yeniden kazandırılmasını müteakip Halkalı-Uzunköprü arasında yeni bir trenin sefere konulmasını da planlıyoruz. Yeni trenlerimizin ülkemize ve yöre halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TREN SESİNE HASRET KALDIK

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Baş Müdürü Halil Korkmaz’ın konuşmasını sonlandırmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir konuşma gerçekleştirdi. Akay yaptığı konuşmada “Çerkezköy Türkiye’nin önemli bir bölgelerinden bir tanesidir. Uzun yıllardır çalışması süren bu hattımızın bugün yeniden bizi Halkalıya kavuşturuyor olmasından mutluyuz. Tren sesine uzun yıllardır hasret katlık. Umuyorum ki vatandaşlarımız bu hat üzerinde daha güvenli ve ucuz bir şekilde yolculuk yapacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

DARBE GİRŞİMİNİ KINADI

Vahap Akay’ın ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bir konuşma gerçekleştirdi. Sözlerine 15 Temmuz’u lanetleyerek başlayan Kubilay “Vatan haini, Millet düşmanı paralel devlet yapılanması Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimini şiddetle kınıyorum. BU vesile ile tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

GURUR DUYUYORUZ

15 Ağustos 2015 tarihinde göreve başladığım Çerkezköy İlçesinde İstanbul seferlerinin bir an önce başlaması için sürekli çalışmalar yürüttük. Koordinasyon toplantılarında bu konu tarafımdan hep gündeme getiriliyordu. Bölge Müdürlüğüne giderek, Bölge Milletvekilleri ile takibini yapıyorduk. Bu seferlerin bugün başlayacak olmasından dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

İSTANBULDAN ÇERKEZKÖY’E DE SEFER İSTİYORUZ

Tren sefelerinin hayırlı olmasını dileyen Kubilay “Çerkezköy Türkiye’ni önemli sanayi bölgelerinden bir tanesidir. Özellikle İstanbul’dan buraya her gün insanlar gelip gidiyor. Çerkezköy-Halkalı arası bilet fiyatı 8 Liradır.  Şimdilik sadece İstanbul yönüne tren kalkıyor. Ama bizler İstanbul’dan da bu tarafa seferlerin başlamasını istiyoruz. Bu yatırıma hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Törende son olarak Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan bir konuşma gerçekleştirirken “15 Temmuz’da huzurla yaşamaya başlayan Türkiyemizi belinin bükmeye kalkan bir terör örgütü ile karşı karşıya kaldık. Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. 7 Hazirandan bu yana Belediye Başkanımız, Bölge Müdürlüğümüz ile irtibat halinde bugünlere gelerek bugün seferleri başlatıyoruz. Her ne kadar sokağa çıkmayın gibi , tüm siyasilerin tehlikede olduğu gibi bir algı operasyonu gerçekleştirilse de biz hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu ülkenin sınırlarının çizilmesinde emeği geçen başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

İLK YOLCU HAREKET ETTİ

Programda protokol konuşmalarının ardından Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna tarafından dua okundu. Ardından saat 10.02’de Kapıkule istikametinden gelen yolcu trenine binen Çerkezköy yolcuları ve beraberindeki protokol üyeleri tren seferlerini de başlatmış oldu.

İŞTE TREN SEFERLERİ VE ÜCRETLERİ

Çerkezköy Gar Yeni Tren Saatleri şu şekilde: “Çerkezköy-Halkalı sabah treni saat 10.02, Çerkezköy- Edirne/Kapıkule akşam treni saat 19.18, Halkalı-Çerkezköy akşam treni saat 18.00, Kapıkule/Edirne-Çerkezköy sabah treni saat 07.10. Çerkezköy’den gidilecek istasyona göre fiyat listesi ise şu şekilde: “Halkalı 8 TL, Ispartakule 6,50 TL, Çatalca 5,00 TL, Velimeşe 3,00 TL, Çorlu 3,50 TL, Muratlı 6,50 TL, Seyitler 6,50 TL, Kayabeyli 8,00 TL, Lüleburgaz 8,00 TL, Alpullu 9,50 TL, Doğanca 11,00 TL, Pehlivanköy 11,00 TL, Sazlımalkoç 12,50 TL, Bahıçıvanova 12,50 TL, Şerbettar 12,50 TL, Edirne 15,50 TL, Edirne Şehir 15,50 TL, Kapıkule 17,00 TL.

Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut davut - 8 yıl önce
1. Bölge muduru oradayken kimse iki kelime soru sormadimi ? Halkalı kapıkule yüksek hızlı demir yolu hani başlıyordu galibiyeti ne oldu diye? 5 yıl sonra seçildikleri trene bak tedavülden kalkmış tren bu yaw. Dünyada vergide bir numarayız. Hizmete bak yazıktır günahtır hakkını istemeyide unutmuş millet;((
Avatar
Yasin - 8 yıl önce
Görecez simdi otobus firmalarını
Avatar
TOSUN - 8 yıl önce
Halkalı dan sabah hareket yok mu?
Avatar
Veda - 8 yıl önce
Yaşasınnnn
Avatar
aysegül - 8 yıl önce
Ben anlamdım ki şimdi bu hızlı trenmi? ??
Misafir Avatar
Kızgın vatandaş! - 8 yıl önce @aysegül
Hayır yaklaşık 7-8 senedir çalışmayan Çerkezköy-Sirkeci treninin modernize edilmiş hali. Hızlı falan değil böyle yavaş yavaş gidiyor, bir de istenen yere gitmiyor bir önceki durakta bırakıyor. Son durağa nasıl giderseniz gidin dercesine....
Avatar
- 8 yıl önce
Yazık beş yıla yazık bu hizmet sıfır 4 gözle bekledi halk hızlı treni
Avatar
Berrin - 8 yıl önce
Ben zaten etrafa bakınarak gitmek istiyorum. Hızlı tren olmaması daha iyi.