Tren seferleri kısmetse Haziran’a

8 Ocak tarihli Çerkezköy Gazetesinde ‘Tren’de 31 ocak bekleyişi’ haberimizde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürlüğü’nün Çerkezköy-İstanbul tren seferlerini 31 Ocak 2015 tarihinde başlatacağını duyurmuştuk. Sürekli farklı tarihlerin açıklanmasının arından bir türlü seferler başlamazken, yeni bir iddia da tren seferlerinin Haziran ayında başlatılacağı ifade edildi. Tren seferleri konusu adeta arap saçına dönerken, Haziran ayında seferlerin başlayıp başlamayacağı şimdiden merak konusu oldu

Tren seferleri kısmetse Haziran’a
10 Şubat 2015 Salı 07:04

 TREN GÖRÜLMEDİ

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürlüğü, yaptığımız Çerkezköy-İstanbul tren seferleri haberinin ardından bir açıklama da bulunmuş ve seferlerin 31 Ocak tarihinde başlayacağını ifade etmişti. Verilen tarihin üzerinden sekiz gün geçerken, Çerkezköy garından İstanbul’a hareket etmesi beklenen tren bir türlü görünmedi.

2009 yılı eylül ayında  Çatalca-Kurfalı arasındaki güzergahın sel nedeniyle hasar görmesi nedeniyle Edirne- İstanbul iptal edilen tren seferleri ilerleyen zamanda tekrar başlamış fakat 2 yılı aşkın bir süredir tamamen durdurulmuştu.

HAZİRAN AYINDA SEFERLER BAŞLAYABİLİR?

Geçtiğimiz yıl içinde farklı zamanlarda başlayacağı açıklanan tren seferlerinde son açıklama TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nden gelmiş, yapılan açıklamada da bazı aksaklıklar nedeni ile tren seferlerinin 31 Ocak 2015 tarihinde başlayacağını belirtilmişti. Verilen tarihlerin sürekli asılsız çıkmasının ardından konu hakkında bilgilerine başvurduğumuz TCDD yetkilileri isimlerinin açıklanmasını istemezken, “Ispartakule ile Halkalı arasında sıkıntı var. Çalışmalar hala devam ediyor. Tam anlamıyla en az 2 sene işler devam eder. İşler devam etse de Çerkezköy-İstanbul seferlerinin büyük ihtimalle Haziran ayında başlayacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundular. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülten Şen - 9 yıl önce
i̇nşallah hazi̇randa başlar bekli̇yoruz.
Avatar
Cemil DÖNER - 9 yıl önce
hazi̇ran muallak kalmiş.7 hazi̇ran genel seçi̇mler öncesi̇mi̇-7 hazi̇ran mi̇lletveki̇li̇ seçi̇mi̇ sonrasimi hi̇zmet alacağiz.