Türkiye’de demokrasi Cumhuriyet Halk Partisi ile var

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger ve Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ile birlikte Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret etti

Türkiye’de demokrasi Cumhuriyet Halk Partisi ile var
22 Mart 2015 Pazar 22:47

 SENDİKALAŞMA ANLAMINDA TÜRKİYE BİRAZ ZAYIFLADI

Samimi bir sohbetin yaşandığı ortamda Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, sonlandırılan aday adaylığı sürecinden ve ülkemizdeki mevcut sendikal durumdan bahsederek; “Bizler siyasi olarak milletvekili adaylarımızı belirledik zaten. Adayları belirlemek için sandık koyan tek parti de biziz. Bu yüzden Türkiye’de demokrasi Cumhuriyet Halk Partisi ile var.  O konuyu bitirdik artık. Sahaya Nisan ayında ineceğiz herhalde. Bizler de Nisan ayına kadar olan bu arada kendi ziyaretlerimizi yapalım, sorunları dinleyelim dedik. Sizler önemli bir mevkide görev yapıyorsunuz. İşçi kesimi için çok önemli bir yer burası. Sendikalaşma anlamında Türkiye biraz zayıfladı. Bu büyük bir sorun. Bundan on sene önceki sendika üye sayısına ulaşamıyoruz şu anda. İşçi sayısının o kadar artmasına rağmen çok ciddi kayıplar var. Devlet de sendikalaşma konusunda çok ciddi sıkıntılar çıkartıyor. Bunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Toplum sendikalı olmak zorunda. Olmayınca haklarını alamıyor, kaybolup gidiyor. Tazminatları gidiyor, fabrikalar kapanıyor elinde bir şey kalmıyor, işçi mağdur oluyor. Sizler Türk Metal olarak çok mağduriyet yaşattığınızı görmedim. Hakları bir şekilde aldınız. Size başarılar diliyoruz bu hususta. Allah kolaylıklar versin. Zaman zaman fabrikaların sizlere karşı sert davranışlarını görüyoruz. O zaman da üzülüyoruz tabi. Bu anlamda size kolay gelsin demek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÜRETMEK, KAZANMAK VE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

80’li yıllara göre sendikalaşmada büyük düşüş olduğunu kaydeden Türk Metal Sendikası Çerkezköy şube Başkanı Murat Koçak; “Gerçekten geriye dönüp baktığımız zaman, 80’li yıllarda falan nüfusumuz 45 milyonken sendikalı üye sayısı 2,5 milyon civarlarındaydı. Şimdi bakıyoruz nüfusumuz 77 milyon, sendikalı sayısı 1 milyon civarında. Biz Türk-İş olarak bunun 600 - 700 binini biz oluşturuyoruz. Türk-İş’e bağlı 35 tane sendika var. Bu 35 sendikanın içinde de Türk Metal 177 binle Türkiye’nin en güçlü sendikası olarak göze çarpıyor. Bizim de Çerkezköy Şubesi olarak 9 bin üyemiz var. Geçmişle bugünü kıyasladığımız zaman sendikalar artık bitirilmek isteniyor. Karşı bir güç oluşması istenmiyor. Biz sendika olarak bir şekilde üretmek, kazanmak ve kazandırmak istiyoruz. Bizim amacımız bu. Önce üreteceğiz sonra kazanacağız. Üretmeden kazanmak zaten olmaz. Tabi bunları anlatmak için fırsat vermeleri lazım. Geçen gün yine bir patronla görüştük. Sendikasız bir fabrikanın patronuyla. Hala diyor ki ‘Sendika dendiği zaman biz patronların sigortaları atıyor.’ Hala o görüntüdeler. O geçmiş henüz unutulabilmiş değil. Ama çok şükür biz Türk Metal olarak uzlaşma yolundayız. Uzlaşmacıyız derken, bu teslimiyetçilik olarak algılanmasın. Kesinlikle teslimiyetçi değiliz. Hem fabrikayı yaşatacağız hem de işçimizi, üyemizi yaşatacağız. Bölgemizde fabrikalarla sosyal haklar ve ücretler konusunda Türkiye’nin en güzel sözleşmelerini yapan bir sendikayız. Üyelerimizin bir kuruşunu dahi kimseye yedirmeyiz. Biz üyelerimizden aldığımız aidatları onlara zaman zaman sosyal imkanlar olarak geri döndürüyoruz. Eğitimlerimiz, kamplarımız, çocuklarımızı ve üyelerimizi yurtdışına gönderiyoruz. Ücret sendikacılığı artık bitti. Sosyal alanda faydalı olan sendikalar ayakta kalacaklar artık. Allaha şükür biz üyelerimizden memnunuz, üyelerimiz de bizden memnun. İyi günde kötü günde hep yanlarındayız. Onlar da bizlerin yanında. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Burada gerçekten iyi bir sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Bütün siyasi partilerimizle ilişkilerimiz de iyi. Onları kırmamaya çalışıyoruz. Talepleri oluyor bazen. Biz de elimizden geleni yapıyoruz arkadaşlarımız için.” açıklamalarında bulundu.

HUZUREVİ SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı konuşmasının sonunda Çerkezköy'de bulunan Huzurevi'nin yaklaşık 20 yıldır atık bir şekilde durduğuna dikkat çekerek " Yaklaşık 20 yıldır, huzurevi binamız atıl bir şekilde durmaktadır. Devasa bir kompleks olan bu yapıyı topluma kazandırmak için bakanlar düzeyinde, milletvekilleri düzeyinde valiler ve kaymakamlar düzeyinde görüşmelerimiz olmuş ancak bir sonuç alınamamıştır. Bu arayışımız sürerken, Mektebim Okulları, binamıza talip oldu. Çerkezköyümüze kolej yapacaklardı. Biz de bina üzerinde ‘huzurevi’ şartı var uyarısıyla dönemin Çerkezköy Belediye Başkanı’na yönlendirdik. Çözüm sağlanması durumunda Mektebim Okulları’nda 150 üstün başarılı üye öğrencilerimiz tam burslu olarak ücretsiz, diğer üyelerimizin çocukları da yüzde 50 indirimli öğrenim görecekti" dedi.

O BÖLGEYİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR VAR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın Huzurevi'ni Çerkezköy'e kazandırma konusunda çalışmalarının olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk "Komisyon çalışmaları devam ediyor. Başkanımızın da konu ile ilgili çalışmaları var. O bölgeyi Çerkezköy'e kazandırmak için çalışmalar yapılıyor. Tadilat konusunda da sizlerle görüşülecektir" ifadelerini kullandı. Ardından ziyaret sohbet şeklinde devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.