Ulkat’tan sağduyu çağrısı

Türkiye’nin genel seçimlerden farksız bir yerel seçim heyecanı yaşadığını belirten Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, “İktidarından muhalefetine kadar politik karar mekanizmalarında yer alan kişi ve kurumlardan, ülkeyi koyu sisli ortamdan kurtarıp, bahar ortamının sağlanması için sağduyulu, etkin çaba harcamasını bekliyoruz” dedi

Ulkat’tan sağduyu çağrısı
15 Nisan 2014 Salı 08:07

Türkiye’nin 30 Mart’ta genel seçimlerden farksız bir yerel seçim heyecanı yaşadığın vurgulayan Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, “Genel seçimden farksız bir yerel seçim yaşadık. Siyasi partiler, en üstten en alt kademelerine kadar yerel ve genel politik kadrolarıyla durmaksızın çalıştılar. Halkın da bu seçimlerin sonuçlarıyla yakından ilgilendiği belli oldu ve yüzde 88.4 oranında seçmen oyunu kullandı” açıklamasını yaptı.
YENİ SEÇİM TARTIŞMALARINA BOĞULDU
“Ancak, daha 30 Mart yerel seçim sonuçları bile kesinleşmeden Türkiye yeni seçimlerin tartışmalarına boğuldu” diye açıklamasını sürdüren Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, şunları söyledi:
“Önümüzdeki Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aday olacak mıydı? Bu durumda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti’nin başına mı geçerdi? Yoksa, oyları yüzde 6.5 gerilediği için Başbakan bir tüzük değişikliği ile partideki görevini sürdürür, Cumhurbaşkanlığı için yeni bir formül üzerinde mi durulurdu?Bunlar da yetmedi. Normal zamanında Haziran 2015 ortasında yapılacak olan genel seçimler, bir ‘baskın’ ile 2014’e alınır mıydı? Ya da genel seçimler 2015’in ilk aylarında mı yapılırdı?
1.5 YIL KAOS İHTİMALİ VAR
Şu anda Nisan ayı başındayız ve Haziran 2015’e 15 ay var. Yerel seçim dolayısıyla en az 4 aydır sıcak politik ortamda zaten karar mekanizmaları işlemez durumdaydı. Yeni seçimlerin yapılacağı süreleri de katarsak tam 1.5 yıllık siyasi kaos dönemi yaşama ihtimalimiz ortaya çıkıyor.”
BÜROKRASİ DONMUŞ GİBİ
“Ankara’da bürokrasinin her hücresi donmuş gibi duruyor” diye açıklamalarını sürdüren Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, “Kimse, seçimler sonrasındaki durumları kestiremediği için yeni bir adım atmıyor, rutin işler bile yeterince yapılmıyor” ifadelerini kullandıktan sonra şunları söyledi:
“Bakanlıklara bağlı uygulamacı, aktif yan birimlerin durumu da çok farklı değil. Yerel yönetim seçimleri yapıldığı için Belediyelerin olağan düzenine dönmesi beklense de yaklaşacak diğer seçimlerin gerginliği ve belirsizliği orada da işlerin düzgün gitmesini önleyecektir.
KAYBEDECEKLERİMİZ TELAFİ EDİLEMEZ

Sözünü ettiğimiz şeyler, Türkiye’nin ekonomi motorunun, performansının çok altında güç üretmesi anlamına gelir.  Politika çarkları dönen ekonomi, halkın refahı, iyi yaşamı, mutluluğu için vardır. İktidarından muhalefetine kadar politik karar mekanizmalarında yer alan kişi ve kurumlardan, ülkeyi koyu sisli ortamdan kurtarıp, bahar ortamının sağlanması için sağduyulu, etkin çaba harcamasını bekliyoruz. Yoksa kaybedeceklerimizin maliyetini kolay kolay telafi edemeyiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.