Uyarı oy çokluğu ile kabul edildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Temmuz ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanlığı İsmail Akın Başkanlığı'nda gerçekleştirilirken, toplantıda Disiplin Kurulu'nun ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan ardımcısı Rahmi Yılmaz'a oy birliği ile verdiği 'Uyarı' cezası Meclis'te de oy çokluğu ile kabul edildi.

Uyarı oy çokluğu ile kabul edildi
20 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

ŞEHİTLER UNUTULMADI
Açılış ve saygı duruşu ile başlayan Meclis toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı İsmail Akın ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever, geçtiğimiz hafta terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet başta kederli aileleri olmak üzere yakınlarına başsağlığı dilediler.
Ardından Meclis Başkanı İsmail Akın Meclis Başkanlığı'na gelen dilekçeleri okudu. İlk olarak Meclis Üyesi Erhan Kesim'in Meclis Üyeliği ve Meslek Komiteleri görevlerinden istifa ettiğine dair dilekçe okundu. Ardından Disiplin Kurulu'nun Meclise gönderdiği Rahmi Yılmaz ile ilgili karar okundu. Bunun üzerine Meclis Üyeleri konunun gündeme alınması yönünde Meclis Başkanlığı'na dilekçe verdiler ve konu Meclis gündemine ilave edildikten sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
GELİR GİDER GÖRÜŞÜLDÜ
İlk olarak ÇTSO'nun Haziran ayı gelir-gider, banka cetvelleri ve nizamının görüşülmesine geçildi. Genel Sekreter Selma Uğurlu ÇTSO'nun Haziran ayı gelirinin 446 bin 411 TL, giderinin ise 96 bin 946 TL olduğunu, toplam bankalarda ise 783 bin 234 TL'si bulunduğunu belirtti ve mizanı açıkladı.
3 KALEMDEKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKTİ
Meclis Üyeleri yaptıkları incelemede Haziran ayında neden yurtiçi seyahat masraflarının arttığını, kargo parasının arttığını ve araç yakıt tüketiminin arttığını ifade ettiler. Bunun üzerine Genel Sekreter Selma Uğurlu TOBB'un Genel Kurulu nedeni ile Ankara'ya 9 kişilik bir heyetin gittiğini ve yurtiçi seyehat giderinin bu nedenle arttığını, aidatlar için tüm üyelere bildiri gönderdiklerini ve kargodaki artışın bundan kaynaklandığını ifade ederek, son olarak ise Oda'nın aracının geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gittiği için yakıt masrafında artış gözüktüğünü söyledi.
TEVER'DEN SERT TAVIR
Genel Sekreterin yaptığı açıklama sırasında Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz, Ankara'ya temayülün dışındaki bazı isimlerin de götürüldüğünü iddia ederek, bunun saklanılmaya çalışıldığını ifade etti. Buna sert tepki gösteren Başkan Tever, "Sen de Almanya'ya gittin. O zaman neden sesin çıkmadı?" dedi.
Yapılan oylama sonucunda Haziran ayı bütçesi Rahmi Yılmaz dışındaki tüm Meclis Üyelerinin oyları ile kabul edilirken, Yılmaz yapılan tüm oylamalarda elini kaldırmadı.
RAMAZAN PİDESİ YİNE AYNI
Bütçenin kabul edilmesinin ardından gündemin önemli bir diğer maddesi olan Ramazan Pidesi'nin belirlenmesi görüşüldü. Meslek Komitesi'nin 300 gr. Ramazan Ridesi'nin 1 TL, 450 gr. pidenin 1.5 TL ve 300 gr. yumurtalı pidenin ise 1.25 TL olması yönündeki tavsiye kararı Meclis'te oy çokluğu ile kabul edildi.
DİSİPLİN KURULU KARARI GÖRÜŞÜLDÜ
Pide fiyatının tespitinin ardından Disiplin Kurulu kararının görüşülmesine geçildi. Disiplin Kurulu kararında Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz'ın 15.02.2011 tarihinde basına verdiği demeçte Oda'nın itibarını zedeleyici demeç verdiğinden dolayı TOBB'un Disiplin yönetmeliği'nin 5. maddesinin a fıkrasının 3. bendine göre uyarı cezası ile cezalandırılmasına oy birliği ile karar verildiği okundu. Bunun Meclis'te onaylanıp, onaylanmamasının görüşülmesine geçildi.
Rahmi Ylımaz bu duruma itiraz ettiğini belirterek, açıklayacağı şok belgeler olduğunu söyledi. Yönetim Kurulu Başkanı Tever ve Genel Sekreter Selma Uğurlu ise Yılmaz'ın bu gündem maddesi görüşülürken, Meclis dışında olması gerektiğini belirterek, toplantıdan ayrılmasını ve demogoji yapmamasını istediler.
TOBB'UN KAPISINDA YATTILAR
Bunun üzerine Yılmaz, Disiplin kurulu'nun daha önce bir karar aldığını ve burada kendisine ceza verilmediğini belirterek, "Sonra TOBB'un kapısında yattılar ve bu kararı bozdurdular. Yeni bir Disiplin Kurulu oluşturuldu" iddiasında bulundu.
TEVER ÇOK SERT CEVAP VERDİ
Bu iddiaya çok sert tepki gösteren Başkan Tever, "İlk Disiplin kurulu yanlış toplandı, usulüne uygun toplanmadı. Davetiye çıkarması, Oda'da toplanması, soruşturcamı tayin etmesi gerekirdi fakat bunlar yapılmadı. O nedenle ikinci kez Disiplin Kurulu çalışma yaptı. Ayrıca ben TOBB'un kapısında yatmam, Alo der işimi halledirim, orada yatanları herkes biliyor" dedi.
Bunun üzerine Yılmaz, Genel Sekreteri hedef tahtasına koyarak, Yönetimin bazı raporları sakladığını, Genel Sekretere ceza vermemek için kendisine ceza verildiğini iddia etti. Elinde çok önemli raporlar ve şok belgeler olduğunu iddia eden Yılmaz, birkaç belge okuduktan sonra Başkan Tever, "Geçen Mclis'te okuduğu şeyler ile aynı. Oylamaya geçilmesini istiyoruz" dedi.
İKİ MECLİS ÜYESİ YILMAZ'A DESTEK VERDİ
Bunun üzerine yapılan oylama sonucunda Rahmi Yılmaz'a Uyarı cezası verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıya katılan Meclis Üyelerinden Taha Ülker ve Aktaş Güler dışında herkes uyarı cezası verilmesine destek verdiler. Yılmaz'a uyarı cezasının verilmesinin ardından Meclis Üyeleri kavga etmekten iş yapamadıklarını belirterek, Oda Yönetimi'nden önlerine proje getirmesini istediler. Ayrıca dilek ve temenniler bölümünde söz alan Sebahattin Hasanoğlu ve Gürdal Adal, Ramazan ayında toplu iftar verilmesi yerine erzak paketi dağıtılmasını isteyerek, bunun daha faydalı olacağını söylediler. Bunun üzerine Ramazan ayında 50 TL'lik 1000 erzak paketinin dağıtılması yönünde ilke kararı alındı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.