Vatandaş tren sefer saatlerini beğenmedi

2011 yılından bu yana çalışmaları süren Halkalı-Edirne-Kapıkule demiryolu hattı Bölgesel tren seferleri düzenlenen tören ile başlarken vatandaşlardan da ilk tepkiler gelmeye başladı

Vatandaş tren sefer saatlerini beğenmedi
26 Temmuz 2016 Salı 16:30

OLUMLU OLUMSUZ YORUMLAR GELDİ
 
Halkalı-Edirne-Kapıkule demiryolu hattı Bölgesel tren seferlerinin başlamasıyla birlikte sosyal medya hesaplarımızdan paylaştığımız haberlere vatandaşlar tarafından olumlu ve olumsuz birçok yorum geldi. Vatandaşlar trene hasret kaldıklarını belirterek seferlerin başlamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi fakat tren seferlerinin hem geç başlamasından hem de az olmasından yakındı.
 
TREN SAATLERİNDEN ŞİKAYET VAR
 
Halkalı-Edirne-Kapıkule demiryolu hattı Bölgesel tren seferleri kapsamında Kapıkule’den yola çıkan ve Çerkezköy’e sabah saat 10.00’da ulaşan yolcu treni 2 saate yakın bir sürede Halkalı’ya ulaşıyor. Vatandaşlar ise hem trenin Çerkezköy garına geç gelmesinden şikayetçi, hem de Halkalı’ya ulaşıldığında İstanbul içerisine gidip tekrardan akşam trenine yetişme konusundaki zaman darlığından şikayetçi.
 
3-4 SAATTE HANGİ İŞİNİ HALLEDEBİLECEKLER
 
Sabah 10.00 treni haricinde sabah 07.00’da da bir tren seferinin olması gerektiğini belirten vatandaşlar “Yıllardır trene hasret kaldık. Tekrardan seferlerin başlaması çok güzel fakat saatler iyi düşünülmemiş. Saat 10.00’da buradan İstanbul’a gidecek kişi 18.00’da Halkalı’dan tekrar dönüş yapacak. Zaten İstanbul içerisine girdiği zaman saat 14.00 belki 15.00 olacak. 3-4 saatte İstanbul’da hangi işini halledebilecek?” dediler.
 
UMARIZ Kİ SİRKECİ HATTI DA EN YAKIN ZAMANDA AÇILIR
 
Vatandaşlar tarafından yapılan bir diğer eleştiri ise seferlerin Halkalı’da son buluyor olması ve sabah saatlerinde Halkalı’dan Çerkezköy’e herhangi bir seferin olmaması. Bu konuda da görüşlerini belirten vatandaşlar “Tren, hem ucuz olduğu için, hem de İstanbul trafiğinden kaçmak için insanların tercih ettiği ulaşım aracıdır. Ama Çerkezköy’den İstanbul’a gidecek bir kişi Halkalı’da iniyor. Oradan toplu taşıma araçları ile tekrardan trafiğe karışmak zorunda kalacak. Umuyoruz ki Sirkeci hattı da en kısa zamanda işleve girer ve İstanbul’dan da Çerkezköy’e sabah saatlerinden başlamak üzere seferler çalışmaya başlar” dediler.
 
Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan - 8 yıl önce
Bu bakım önceside aynı zamanda gidiliyordu,ne değişti , biz trenlerin hızlanacağını düşünüyorduk.
Avatar
vatandaş - 8 yıl önce
lanet olsun her sabah kılzılpınara personel almaya gidiyorum bsh kavşağında hersabah 1 tane vagon geçiyor ve 7-8 dk onun gecmesini beklıyoruz yav bunu servis saati yapmayın Allahınızı severseniz